A ma délutáni és esti Barátok közt epizódokban a Berényi család két fontos tagja is távozik a Mátyás király térről. Az Illés Vandát alakító Kardos Eszter 2007-2011 között az egyik legmeghatározóbb szereplője volt a sorozatnak. A rá következő években rövidebb ideig többször is visszatért a produkcióhoz, de újra állandó főszereplő 2019 februárja óta lett. Terhessége miatt azonban két év után most ismét távozik Barátok köztből. A színésznő a mai epizódokban lesz utoljára látható.

„Bár kisebb-nagyobb megszakítások voltak, de én mindig a Barátok közt csapat tagjának éreztem magam, mert bármikor tértem vissza, ugyanaz a családias hangulat fogadott, mint amikor elmentem. Vanda rengeteg galibát okozott, és lehet, hogy nem mindig szerették, de az biztos, hogy odafigyeltek rá, ezért én kimondottan hálás szerepnek tartom. Persze a karakter is sokat változott az évek során, mostanra sokkal mélyebb, összetettebb lett. Számomra nagy kihívást jelentett viszonylag friss élménnyel szülést játszani, ugyanis a saját kisfiam alig egy éves volt, amikor Vanda kisfia világra jött. Illetve amikor kiderült, hogy a sorozatbeli gyermekem, Marci nagyon beteg, csak külföldön van valamicske esély a gyógyulásra, és Vanda nem utazhat vele. Anyaként nehéz volt ezeket a pillanatokat átélni. Azonban igazán jó élmény volt a Simont alakító Tóth Karcsival a tüzes, szenvedélyes szerelmet-, vagy Ábrahám Edittel a nagy családi viszályokat, veszekedéseket játszani. Editkével a jelenetek után mindig hatalmasakat nevettünk, hogy már megint milyen durva dolgokat vágtunk egymás fejéhez a szerepünkben, holott a valóságban nagyon szeretjük egymást” – mesélte Kardos Eszter.

Pénteken azonban nem csak Kardos Eszter tűnik el a Mátyás király térről. A Berényi Balázst alakító Aradi Balázs több alkalommal, hosszú éveken keresztül szintén nagyon fontos szereplője volt a sorozatnak. Utoljára tavaly márciusban távozott a Barátok köztből. Néhány hete azonban újra feltűnt a produkcióban, de ezúttal csak egy rövid időre. Balázs karaktere ugyanis Vandával együtt a mai részekben elhagyja a Mátyás király teret.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiderült, hogy mikor indul a Gólkirályság 2. évada az RTL-en

Nyáron, de nem a korábban kiszivárgott napon érkezik a legújabb Star Wars sorozat

Drága örökösök, Mellékhatás, Szujó Zoltán, VV vetítés - itt az RTL összes friss bejelentése

Gundel Takács Gábor lesz az idei Televíziós Újságírók Díjának műsorvezetője

Ezt tudni a Hazatalálsz ma induló 2. évadáról (x)

2024-ben visszatér a Kalandra Fal és az Álarcos énekes - évértékelő interjú Kolosi Péterrel