Június 14-én, kedden indul el hazánkban a Disney+, amely itthon a Netflix és az HBO Max után a harmadik nagy, fizetős streaming szolgáltató lesz. A platform óriásplakátokkal, tévés reklámokkal és rengeteg szinkronnal érkezik hozzánk. Sok információ majd csak kedden fog kiderülni a Disney+-szal kapcsolatban, de addig is összeszedtük, mit lehet róla eddig tudni.

hirdetés

Január végén kiderült, hogy idén nyáron további 42 országba – köztük Magyarországra is – megérkezik a szolgáltatás. A streaming szolgáltató márciusban bejelentette, hogy a Disney+ június 14-én, kedden indul el Magyarországon. Egy havi előfizetés 2490 forintba kerül majd, az éves díj pedig 24 900 forintért lesz megvásárolható. Június 13-a éjfélig pedig 19 890 forintért lehet regisztrálni egy nagy bevezető ajánlat keretében.

A Disney+ előfizetést 4 eszközön lehet egyszerre használni és 7 profilt engedélyez. Androidon és iOS-en egyaránt elérhető lesz, valamint PlayStation 4 támogatást is kapunk hozzá. A teljesen reklámmentes platformon minden tartalom letölthető lesz, így később akár internet kapcsolat nélkül is megtekinthetőek. Egy szülői felügyelet nevű funkció is lesz rajta, ami lehetővé teszi, hogy a gyermekek életkorának megfelelő tartalmakat jelenítsen meg a platform.

A streaming szolgáltató több, mint 900 filmmel, 800 sorozattal és 150 exkluzív, saját gyártású alkotással készül a magyarországi indulásra. A produkciók túlnyomó többsége magyar szinkronnal vagy felirattal lesz elérhető. 2024-ig 60 európai produkciót szeretnének elkészíteni, ehhez pedig Lengyelországban már dolgoznak egy kifejezetten streamingtartalmakra szakosodott gyártóegységen.

Tartalmai legnagyobb részét a Walt Disney Studios és a Walt Disney Television által gyártott filmek és televíziós sorozatok képzik majd. Emellett olyan saját gyártású produkciók is lesznek a kínálatban, amelyeket egyéb, a Disney tulajdonában lévő stúdiók gyártanak, mint a Pixar, Marvel, Lucasfilm, National Geographic és a 20th Century Fox. Olyan külső, de már a Disney-hez tartozó stúdiós gyártások is felkerülnek ide, mint az ABC, a Fox és az FX csatorna produkciói. Mivel a cég többségi tulajdonos a Hulu streaming szolgáltatónál, ezért ide gyártott szériák és filmek is várhatóak a platformra. Az általános szórakoztató műsorok pedig a Star fül alatt lesznek elérhetőek.

Az előfizetők az általános szórakoztató tartalmak széles kínálatából válogathatnak: megnézhetik például a Ryan Reynolds főszereplésével készült Free Guy című akcióvígjátékot, valamint A Simpson család és A Grace klinika ikonikus sorozatokat, de a National Geographic által készített Jeff Goldblum világa című széria is elérhető lesz. Az első évadban Jeff Goldblum elkaluzolja a nézőket egy szórakoztató, intellektuális, játékos utazásra.

Az előfizetők számára szintén hozzáférhető lesz az Oscar-díjra jelölt Luca; a Walt Disney Animation Studios műtermeiből kikerült, Oscar-díjas, a rendkívüli Madrigal család történetét elbeszélő Encanto; valamint a szintén Oscar-díjas Szörnyella is, amelyben a legendás Szörnyella de Frászt Emma Stone alakítja. Ezek mellett természetesen a Disney Channelen sugárzott produkciók is megtekinthetőek lesznek a platformon, így többek közt a Hannah Montana, a Bizaardvark, az Elena, Avalor hercegnője és a K.C., a tinikém.

A már vetített és szinkronnal rendelkező produkciók mellett olyan sorozatok és filmek is érkeznek, amelyek eddig még nem voltak magyarul elérhetőek. Arról korábban írtunk, hogy a The Mandalorian külföldön már nézhető magyar szinkronnal is, amit a hazai nézők a platform indulásától láthatnak, Mandalori címmel. Érkezik a streaming szolgáltatóra az ikonikus fejvadászról szóló Boba Fett könyve (The Book of Boba Fett) és az Obi-Wan Kenobi is, melynek címszerepében Ewan McGregor látható. A jedi mester kalandjait bemutató széria egyik legnagyobb sorozatos újdonság a világon, amely május 27-én, dupla epizóddal debütált. Az eddigi részei azonnal elérhetőek lesznek szinkronnal és a maradék is azzal érkezik majd. Ezek mellett a Star Wars filmek is megtekinthetőek lesznek majd.

A kínálatban több, mint 40 Marvel Studios által gyártott sorozat is szerepel. Ilyen a Holdlovag (Moon Knight) című sorozat, a főszerepben a Steven Grantet alakító Oscar Isaac-kel, melynek új részei külföldön már most nézhetőek magyarul is. A széria egy jámbor ajándékbolti alkalmazottról szól, aki emlékezetkiesésektől és egy másik élet emlékeitől szenved. Emellett az Oscar-díjra jelölt Shang-Chi és a Tíz Gyűrű legendája (Shang-Chi and The Legend of The Ten Rings) című fantasy is elérhető lesz, amelyben olyan népszerű színészek szerepelnek, mint Simu Liu és Awkwafina.

Elérhető lesz Anthony Mackie és Sebastian Stan önálló minisorozata, A Sólyom és a Tél Katonája (The Falcon and The Winter Soldier), Skarlát Boszorkány és Vízió története is látható lesz a WandaVision-ben, valamint Tom Hiddleston is visszatér a csínytevés isteneként a Lokiban. A Marvel és a Star Wars filmek mellett pedig az összes Alien, Predator és X-man filmet is egy kattintással elindíthatjuk majd.

Amerikában a Hulun nézhető, de hazánkban a Disney+-ra érkezik a Steve Martin, Martin Short és Selena Gomez főszereplésével készült krimisorozat, az Gyilkos a házban (Only Murders in the Building). Egy gyanús halál után a három szomszéd úgy dönt, hogy elindítja saját podcastját a haláleset ügyében, amit a rendőrség öngyilkosságnak titulált. Szintén a Hulu-ra gyártott Pam & Tommy is jön a platformra, amely Pamela Anderson és Tommy Lee házivideójának botrányát mutatja be. Elérhető lesz a The Walking Dead 11. évada is, az utolsó etap nemzetközi jogait a streaming szolgáltató vásárolta meg.

A jövőben még több produkcióval fog bővülni a kínálat, mivel a Disney 2020 decemberében bejelentette, hogy a következő években 10 Star Wars és Marvel sorozat is érkezni fog. Augusztus 31-én debütál a Zsivány egyes előzménysorozata, az Andor, 2023-ban lesz a premiere a Rosario Dawson főszereplésével készülő Ahsoka-nak, valamint a Mandalorian korában játszodó Skeleton Crew is jövőre indul a platformon. Áprilisban fejezték be a legújabb Marvel sorozat, a Secret Invasion forgatását, amelyben Samuel L. Jackson és Emilia Clark is játszani fog, illetve korábban már berendelték a WandaVision spinoff sorozatát, az Agatha: House of Harkness-t is. Ezek mellett rengeteg gyerek tartalom is elérhető lesz az indulástól, várhatóan az összes ami a Disneynél van.

hirdetés

Három díjat kapott a Mellékhatás, újrázott a Séfek séfe, Kiss Ramóna és Tilla a Televíziós Újságírók Díján

Kovács Kokó István életét bemutató sorozatot készít az RTL

Magyarországon még nem vetített NCIS sorozat érkezik a TV2 Csoport egyik csatornájára

Az RTL hamarosan főműsoridőben megismétli Az Árulókat

Ez a 16 vadonatúj produkció kerül be a Disney+ kínálatába áprilisban

Friss hír érkezett az Ázsia Expressz vadonatúj évadával kapcsolatban