A nagy pénzrablás (La Casa de Papel) a Netflix egyik legsikeresebb nem angol nyelvű sorozata. Először a spanyol Antena 3 vetítette és majdnem el is kaszálták, amikor a streamingszolgáltató megvette a jogait. Nézők milliói ismerik már a történetet, ám van a szériában néhány dolog, ami az alkotók eredeti elképzelései szerint teljesen máshogy alakult volna. 

hirdetés

A címválasztás mindig nagyon fontos egy film vagy sorozat elkészítésénél, hiszen annak figyelemfelkeltőnek és egyben könnyen megjegyezhetőnek kell lennie. Az alkotó, Álex Pina kezdetben a Los Desahuciados, vagyis Kiközösítettek címet szánta a szériának, mivel a szereplők mind társadalmilag kiközösített emberek. Végül a La Casa de Papel, vagyis A papírház nevet kapta, mivel az első évadban a főszereplők a Spanyol Királyi Pénzverdébe törnek be, ahol a túszejtés mellett pénzt nyomtatnak saját maguknak. Az angol és a magyar cím is eltér az eredetitől, azonban így is lefedi a történet lényegét. 

Rengeteg rajongónak Berlin az egyik kedvenc karaktere, akiről kiderül, hogy gyógyíthatatlan beteg. Az eredeti tervek szerint azonban minden egyes Dalí maszkos rabló valamilyen halálos betegségben szenvedett volna. Az lett volna számukra a fő motiváció a bankrablásban, hogy már nem élnek sokáig és nincs mit kockáztatniuk. Minden idők legnagyobb pénzfosztása lett volna életük utolsó grandiózus tette. Az írók végül elvetették ezt az ötletet és csak a Pedro Alonso által megformált Berlinnél valósították meg. 

Egy másik nagy közönségkedvenc a nagy rablás mögött megbúvó agy, a Professzor. Mivel övé a terv, ezért kézenfekvő lenne, ha ő narrálná a sorozatot, és az első ötletek alapján ez így is történt volna. A készítők azonban úgy gondolták, hogy túlzottan narcisztikus lett volna, ha a saját tervét meséli el. Végül azért Tokió kapta ezt a szerepet, mivel egy női perspektívát szerettek volna bemutatni a túlnyomórészt férfiakból álló csoportban. 

hirdetés

Újabb streaming szolgáltató emelheti meg az előfizetés árát

4 TV2-s műsor folytatását jelentette be Fischer Gábor

Vadonatúj, nagyszabású, logikai vetélkedő érkezik idén a TV2-re

Még idén érkezik a Házasság első látásra 2. évada a TV2-re

Két bejelentés érkezett az Ázsia Expressz idei évadáról

Bejelentették, hogy kik lesznek a Bajnokok Ligája műsorvezetői az RTL-nél