Az Exatlon Hungaryt kezdetek óta a gyönyörű Dominikai Köztársaságban veszik fel, a 2. szezon óta pedig az ország déli részén felépített pályák adják a műsor gerincét. Itt veszik fel a január 3-án, most hétfőn 20 órakor induló All Star verziót is. A TV2 Csoport meghívására május közepén egy hetet tölthettem a helyszínen és megnézhettem az utolsó napok legizgalmasabb felvételeit. Az erről szóló beszámoló első része és a Palik Lászlóval és Fischer Gáborral, a tévétársaság programigazgatójával készült nagyinterjú után, az új szezon indulásának alkalmával itt a beszámolóm 2. része. Ebben a megszólalások és a hosszabb szöveg helyett inkább az exkluzív fotókon van a hangsúly. A beszámolóban bemutatom, hogy néz ki valójában a helyszínről a játékosok faháza és a villája. Látványos, soha nem látott képek következnek a tavalyi finálé pályájáról és néhány fotó a valódi dominikai létről, a pályák környékéről.

hirdetés

Budapestről közel 20 óra kijutni a Dominikai Köztársaság azon részére, ahol a világ különböző Exatlonjait forgatják, többek között a magyar verzióit is. Reggel 7-kor indult a repülőnk a Budapest Liszt Ferenc nemzetközi repülőtérről, így már kora hajnalban el kellett indulni otthonról. Az első repülőút másfél órás volt, mely után Frankfurtban kellett átszállnunk. Három óra várakozás után pedig egy jó hosszú, közel 10 órás repülés következett, mely nagy része az Atlanti-óceán felett vezetett és a végén megérkeztünk Dominikára, pontosabban a Punta Cana repülőterére. Itt a koronavírus miatti óvintézkedések nyomán több, mint egy óra volt kijutni a reptérről, melyet nagyjából egy órás kocsi út követett egy kisbusszal. Nagyjából ugyanezt a rendkívül hosszú utat kell megtenniük a játékosoknak is, sőt a mi járatunknál jóval hosszabb átszállások is vannak, így sok esetben még 20 óránál is jelentősen hosszabb ideig tart a kiút.

Az Exatlon Hungary 2. évada óta a műsort La Romana városa mellett egy golfpálya területén forgatják. A 18 pálya túlnyomó többsége itt található, valamint ezen a területen helyezkedik el a játékosok mindkét szállása is, melyeket ott létem alatt lehetőségem volt megtekinteni. Az ezt eldöntő játékon a vesztes csapat otthona a faház. Ez egy völgyben, egy kisebb pusztaság szélén található. Rossz érzés volt oda érkezni, melyet valószínűleg a versenyzők is átéreznek. Az Exatlon készítői ezt viszont jól kitaláltak, ugyanis a komforton kívül a környékkel is ráerősítenek arra, hogy az a csapat, aki kénytelen itt lakni, még jobban átérezze ennek a súlyát. Ez segítheti műsor reality faktorát.

A látogatáskor már a szezon legvégén jártunk, így nem lakott már senki faházban, ágyak sem voltak benne. Körbejártuk a többi újságíróval, a helyszínen pedig még kietlenebb volt, mint a tévéből nézve. Az épület mögött található a fürdőhelység, valamint egy kisebb bódé a stáb számára. A faház mellett Palik László az ott használt terepjárójával körbevitt minket a helyszínen és megmutatta az Exatlon összes pályáját. Ennek részeként ellátogattunk egy messzebbi részre is, ugyanis a pályák nagyjából 90 százaléka található csak a golfpálya területén. Néhány messzebbi pályáról visszafelé haladva látszott, hogy a dominikaiak nagy része mélyszegénységben, rendkívül rossz körülmények között él. Ezekről is látható néhány fotó a beszámolóban.

A finálét követő napon kizárólag a SorozatWiki fotózhatta körbe a versenyzők villáját. Ugyan ekkor már túl voltunk a mindent eldöntő finálén, de az utolsó játékosok még itt laktak. Ott létemkor a női és férfi finalisták épp nem tartózkodtak a házban, ezért is tudtam belülről is megnézni. A bejáratnál biztonsági őrök voltak, ők gondoskodnak arról, hogy idegenek ne lépjenek be az épületbe, valamint, hogy a versenyzők se hagyják el engedély nélkül. A villába beérve körbejártam a két szint minden helységét. A tévében látottatok képest még nagyobb volt a kontraszt a faházhoz képest, itt tényleg minden tágas volt és szépen berendezett. A műsorban látottakhoz képest, a ház külső részén van még egy két raktárhelység, melyet a stáb használ. Ahogy a faházat, ezt is teljesen befotóztam a beszámolóhoz.

Érdekesség, hogy az Exatlon sportolóinak villájával szemben van egy szép emeletes ház, ahol több stábtag is lakott. Többek között Palik László dominikai otthona is itt volt, így nagyon közel lakott az egyik csapathoz.

Az előző beszámolóban látható volt számos fényképem az utolsó 4 adás versenyeinek többségéről, köztük a finálé egy-egy pályájáról is. A férfi döntő az egyik leglátványosabb éjszakain, a bánya pályán zajlott, mely olyan hosszú, hogy szabad szemmel be sem látható. Több tízmilliós fénytechnikával világították meg, így a teljes sötétben is szépen látszik a televíziós közvetítés alatt. A helyszínen több, mint 150 fős stáb dolgozik, ilyen nagy létszám ritka egy szabadtéri magyar forgatás során. Az utolsó verseny előtt kérésemre bejárhattam az összes akadályt, amely alatt végig kísért egy azért felelős szakember, aki mindig megmutatta, hova léphetek és mire kell vigyázni, hogy ne essek le a magas indulási pontról, vagy épp ne tegyek kárt az építményekben. A nagyjából 20 perces exkluzív bejárás alatt végig fényképeztem a bánya pályát, így erről is soha nem látott kulisszák mögötti fotókat tudunk most mutatni.

Nagyon érdekes volt látni, hogy készül a TV2 elmúlt évtizedének egyik legsikeresebb műsora 8 ezer kilométerre Budapesttől. Az Exatlon Hungary felvételei még a vártnál is grandiózusabbak voltak és hatalmas összhangban dolgozott együtt a magyar, a török és a dominikai stáb. Ilyen látványos sportrealityt korábban nem láthattak a hazai nézők, mely sokban hozzájárulhat a formátum jó eredményeihez. Köszönöm a meghívást a TV2 Csoportnak, valamint hálás vagyok Fischer Gábor programigazgatónak, Palik Lászlónak, Wágner Tamás kreatív producernek és Dobsi Adrienn kommunikációs igazgatónak, hogy igyekeztek mindent megmutatni és minden kérdésemre választ adni, ezeknek köszönhetően tényleg egy teljes körű kulisszák mögötti látogatáson vehettem részt. Az Exatlon Hungary All Star évada mától minden hétköznap 20 órától látható a TV2-n. A forgatási napokról szóló, első beszámoló itt olvasható vissza. (Fotók: SorozatWiki/Kenderessy Szabolcs)

hirdetés

Vadonatúj előzetes érkezett a SkyShowtime-on elérhető népszerű drámasorozat 3. évadához

Bejelentették a ValóVilág12 műsorvezetőit

Ők lesznek az Adom a napom 3. évadának harmadik hetének vendégei

Elkaszálták az NCIS egyik testvérsorozatát

Ez a 18 produkció érkezik májusban a Disney+-ra

Általában bemennek a gólok - interjú Kapitány Ivánnal, a Gólkirályság kreátorával (x)