A nagy pénzrablás (La Casa de Papel) a Netflix egyik legsikeresebb nem angol nyelvű sorozata. Az eredetileg a spanyol Antena 3-on vetített széria a nagy népszerűségét is a streamingszolgáltatón sikerült elérnie. A rajongók körében mindenkinek van legalább egy kedvenc Dalí maszkos rablója, akik megalkotása és a hozzájuk passzoló színész megtalálása mind egy külön történet.

hirdetés

Tokió volt az első városnév, ami megszületett az írók asztalánál egy feliratos pólónak köszönhetően, de az önfejű karakter megalkotása már nem ment ennyire gördülékenyen. A készítők állítása szerint ugyanis őt volt a legnehezebb megalkotni. Eredetileg egy idősebb színésznőt képzeltek el a szerepre, akinek nincs vesztenivalója. Azonban Úrsula Corberó játékos energiája lehengerelte az alkotókat, valamint a hangja is nagy szerepet játszott a végső döntésben, hiszen a nézők az övét hallják meg legelőször a sorozatban. Corberó elárulta, hogy Tokió stílusát a ruháktól kezdve a kiegészítőkön át egészen a hajstílusig az 1994-es Léon, a profiban látható Mathilda ihlette, akit Natalie Portman játszott.  

A Professzor karakterének egy 50 év körüli, tipikus harvard-i professzor kinézetű embert képzeltek el. A szerepet a hazájában ismert Javier Gutiérrez Álvarez-nek ajánlották fel, azonban ő visszautasította az ajánlatot, mivel már leszerződött egy másik filmhez. Eközben a castingot irányító vezetők Álvaro Morte-t szerették volna a feladatra, mivel már dolgoztak vele egy spanyol szappanoperában. Végül két hónap leforgása alatt 5 meghallgatáson kellett részt vennie ahhoz, hogy megkapja a Professzor szerepét.

A színész látása a karakterével ellentétben kitűnő, sosem hordott szemüveget. Emiatt a castingok során sokszor igazgatta azt, amely mozdulatot bele is írták a szériába. Emellett Morte ötlete volt a Professzor origami iránti szenvedélye is. Az első ötletek alapján a Professzor narrálta volna a történetet, azonban a készítők szerint túlzottan narcisztikus lett volna, ha a saját tervét meséli el. Végül azért Tokió kapta ezt a szerepet, mivel egy női perspektívát szerettek volna bemutatni a túlnyomórészt férfiakból álló csoportban.

hirdetés

Az HBO Maxnál drágább csomagokkal indul májusban a Max

Májusban új török sorozat indul a TV2 Csoport egyik csatornáján

Kiderült, hogy hány évados lesz a The Witcher

8 millió forintos bírságot kapott az RTL a Kanapéhuszárok és a Sztárbox kapcsán

Újabb műsorváltozás: Minden hétköznap visszatér A mi kis falunk az RTL-re

Júliusban megszűnhet az egyik magyar csatorna