A nagy pénzrablás (La Casa de Papel) a Netflix egyik legsikeresebb nem angol nyelvű sorozata. Az eredetileg a spanyol Antena 3-on vetített széria a nagy népszerűségét is a streamingszolgáltatón sikerült elérnie. A rajongók körében mindenkinek van legalább egy kedvenc Dalí maszkos rablója, akik megalkotása és a hozzájuk passzoló színész megtalálása mind egy külön történet.

Tokió volt az első városnév, ami megszületett az írók asztalánál egy feliratos pólónak köszönhetően, de az önfejű karakter megalkotása már nem ment ennyire gördülékenyen. A készítők állítása szerint ugyanis őt volt a legnehezebb megalkotni. Eredetileg egy idősebb színésznőt képzeltek el a szerepre, akinek nincs vesztenivalója. Azonban Úrsula Corberó játékos energiája lehengerelte az alkotókat, valamint a hangja is nagy szerepet játszott a végső döntésben, hiszen a nézők az övét hallják meg legelőször a sorozatban. Corberó elárulta, hogy Tokió stílusát a ruháktól kezdve a kiegészítőkön át egészen a hajstílusig az 1994-es Léon, a profiban látható Mathilda ihlette, akit Natalie Portman játszott.  

A Professzor karakterének egy 50 év körüli, tipikus harvard-i professzor kinézetű embert képzeltek el. A szerepet a hazájában ismert Javier Gutiérrez Álvarez-nek ajánlották fel, azonban ő visszautasította az ajánlatot, mivel már leszerződött egy másik filmhez. Eközben a castingot irányító vezetők Álvaro Morte-t szerették volna a feladatra, mivel már dolgoztak vele egy spanyol szappanoperában. Végül két hónap leforgása alatt 5 meghallgatáson kellett részt vennie ahhoz, hogy megkapja a Professzor szerepét.

A színész látása a karakterével ellentétben kitűnő, sosem hordott szemüveget. Emiatt a castingok során sokszor igazgatta azt, amely mozdulatot bele is írták a szériába. Emellett Morte ötlete volt a Professzor origami iránti szenvedélye is. Az első ötletek alapján a Professzor narrálta volna a történetet, azonban a készítők szerint túlzottan narcisztikus lett volna, ha a saját tervét meséli el. Végül azért Tokió kapta ezt a szerepet, mivel egy női perspektívát szerettek volna bemutatni a túlnyomórészt férfiakból álló csoportban.

hirdetés
hirdetés

Kiderült, mikor ér véget A bosszú csapdájában

Premierdátumot kapott a Netflix bűnügyi sorozatának utolsó évada

Kiderült, hogy hány órakor lesz látható a Remények földje 3. évada

Új falus sorozat indul ma este (x)

Már a 7. évadával tér vissza ma este az egyik népszerű magyar műsor (x)

Majka egy évig távol maradhat a tévézéstől