A Paprika Studios és az RTL 2024-ban hatodik alaklommal hirdeti meg  Közép- és Kelet-Európa legnépszerűbb nemzetközi pitchfórum – sorozatötlet pályázatát, a Hypewritert. Tapasztalt és újonc forgatókönyvírók nevezését egyaránt várják. A verseny idén megújult pályázati feltételekkel indul. A végső győztes 10 000 euróval lesz gazdagabb, pályaművéből pedig teljes értékű pilot készül, melyet az RTL jóvoltából a nagyközönség is láthat majd. Részletek a tévétársaság közleményében:

hirdetés

Május 27-től egészen július 30-ig lehet jelentkezni a Hypewriter nemzetközi televíziós pitchfórum sorozatötlet-pályázatra, amelyet a Paprika Studios, Kelet-Közép-Európa legnagyobb televíziós műsorgyártója és a magyar televíziós piac meghatározó szereplője, az RTL Magyarország szervez.

A 2018-ban indult Hypewriter mára az új ötletekkel jelentkező alkotók egyik legjelentősebb nemzetközi fóruma, a verseny évről évre több száz beérkezett pályamű között dől el, melyek a világ minden tájáról érkeznek.

A szervezők idén számos újdonságot vezettek be a pályázati és részvételi feltételekben, hogy ezzel is segítsék a jövő tévésorozat-szenzációinak megszületését.

A pályázatoknál elvárás lesz többek között, hogy azok összhangban legyenek a kelet-közép-európai kereskedelmi televíziós trendekkel, emellett fontos szempont lesz az is, hogy a történet napjainkban játszódjon, és olyan televíziós műfajt – például krimit, drámát, vígjátékokat vagy éppen dramedyt – célozzon meg, amely széles körű nézői érdeklődésre számíthat. A pályázók által benyújtott csomagnak tartalmaznia kell karakterleírásokat is.

2024-ben kétfordulós lesz a kiválasztási folyamat. Az első szakaszban a Paprika Studios és az RTL csapata előválogatja azt a legjobb 15 pályaművet, amelynek alkotói online workshopon és elődöntőn vesznek részt. Közülük kerül ki aztán az a 8-10 pályázó, akik az októberben Budapesten megrendezésre kerülő pitchfórumon a zsűri előtt mutathatják be ötleteiket.

Az angol nyelven zajló döntő nem csupán verseny, de a résztvevők számára bemutatkozási lehetőség is egyben a szakmabeli meghívott vendégek, valamint a sajtó képviselői előtt.

A korábbi évekhez hasonlóan a 2024-es versenyre is a világ minden tájáról lehet jelentkezni. A fődíj változatlanul 10.000 euró, továbbá a nyertes alkotó lehetőséget kap arra, hogy ötletéből pilot készülhessen, amely a Paprika Studios és az RTL Magyarország jóvoltából nagyközönség elé kerülhet.

Jelentkezés és részletes pályázati feltételek: www.hypewriter.tv

hirdetés

Két díjat is nyert a Tündérkert az egyik magyar fesztiválon

Még idén elindul hazánk legújabb streaming szolgáltatója

Ezek voltak a hét legnagyobb streaming premierjei

Műsorváltozás: Mégsem megy majd egymás ellen a régi és az új Drága örökösök sorozat

Látványos, hosszabb előzetes érkezett az ősszel bemutatkozó S.E.R.E.G című sorozatból

Hamarosan az RTL-en is látható lesz a Cobra 11 utolsó évada