Csütörtökön, a mai nap rendezik meg az év egyik legnagyobb tévés konferenciáját. A Big Picture-ön Kolosi Péter, az RTL tartalomért felelős vezérigazgató-helyettese bejelentette, hogy 2024-ben egy vadonatúj vetélkedőt tűznek képernyőre. A Hollandiában a napokban indult Jump formátumának hazai változata, Az ugrás címmel érkezik majd a magyar RTL-re. A produkció házigazdája pedig Gundel Takács Gábor lesz, aki hatalmas tapasztalattal rendelkezik a kvízműsorok terén, de ezen a csatornán most vezet majd először ilyen jellegű műsort.

A vetélkedőt a formátumok kitalálásában hatalmas múlttal rendelkező John de Mol és a holland RTL közösen fejlesztette. Az ugrást a magyarok is a hollandok által felépített gigantikus méretű díszletben, Amszterdam közelében, Hilversumban forgatják. Kolosi Péter továbbá azt is elárulta, hogy Az ugrás kreatív producere Bányai Gábor lesz, aki az elmúlt években többek között olyan sikervetélkedőkön dolgozott, mint a Szerencsekerék, a Zsákbamacska, az Áll az alku, a Maradj talpon!, vagy épp a Játék határok nélkül.

hirdetés

Az ugrás egyaránt igényel tudást és szerencsét. Minden fordulóban öt, kötélidegzetű jelölt versenyez, hogy átjussanak a 40 méter hosszú hídon. Útközben tíz csapóajtó vár rájuk, amelyeken különféle témakörökről szóló állítások szerepelnek. Azt azonban nem lehet tudni, hogy melyik állítás helyes és melyik helytelen. Ha a versenyző a helyes válaszra ugrik, akkor fent marad a hídon, de ha rosszul választ, akkor egy látványos zuhanást követően kiesik a játékból. Az otthoni néző kockázat nélkül együtt játszhat a pályázókkal a stúdióban, és így gyarapíthatja saját tudását.

A konferencia nagy bejelentéseiről a nap során folyamatosan beszámolunk, így most ezért is érdemes sűrűn olvasni a SorozatWikit!

hirdetés

Valós eseményeken alapuló krimi-thriller sorozat került be az egyik szolgáltató kínálatába

Ezek a vadonatúj produkciók érkeznek májusban a Prime Videóra

Távozik az MTVA egyik legismertebb műsorvezetője

Ezek a vadonatúj filmek érkeznek májusban a Netflixre

24 év után az RTL-en tér vissza a TV2 egykori nagyszabású realityje

Ezek lesznek az HBO Max legnagyobb májusi filmes újdonságai