Bányai Gábor az elmúlt évtizedek egyik fontos televíziós kreatív szakembere, elsősorban a köztévén és a TV2-n voltak láthatóak műsorai. A vetélkedők specialistája, az elmúlt 10 évben a Televíziós Újságírók Díján a legtöbbször az ő műsorai nyertek ebben a kategóriában, de más műfajokban is vannak tapasztaltai. Az elmúlt időszakban többek között kreatív producere volt a TV2-n a Zsákmacskának, a Szerencsekerék első három évadának (a mostaninak már nem), a TV2 25-nek és az Áll az alkunak, valamint a VIASAT3-on A kérdezőnek. Ezen kívül korábban hozzá tartozott a köztévénél a Maradj talpon, a Játék határok nélkül, A következő, a DTK – D. Tóth Kriszta Show, valamint az első éveiben A Dal, és a TV2-n Jóban Rosszban.

(Fotó: Televíziós Újságírók Díja)

Május 1-vel Bányai Gábor lett a Scripted Productions játék- és szórakoztató műsorok divízió vezetője – tudta meg a SorozatWiki. Feladatai közé elsősorban a külföldön már bizonyított vetélkedő típusú műsorok hazai adaptálása, illetve eredeti ötletek fejlesztése tartozik majd.

hirdetés

Hámori Barbara műsorgyártója az RTL egyik fontos beszállítója, az elmúlt években pedig főleg sorozatokat készítettek. Hozzájuk köthető a Keresztanyu mind a 4 évada, a Hotel Margaret, A Séf meg a többiek, vagy az épp most futó Drága örökösök – A visszatérés. Volt azonban már, hogy nem fikciós műfajon dolgoztak, ugyanis a Feleségek luxuskivitelben egyik korábbi szezonját is ők gyártották. Bányai Gábor csatlakozásával a műsorgyártó nem fikciós tevékenysége jelentősen megnőhet.

„A Scripted Productions büszke arra, hogy olyan kiváló szakemberekkel dolgozhat együtt, mint Bányai Gábor. Fontosnak tartjuk, hogy cégünk elsődleges profilja, a fikciós gyártás mellett más fontos televíziós műfajok gyártására is a legjobb szakembereket szerződtessük. Gábor személye mind emberi, mind szakmai szempontból garancia erre”

– mondta Hámori Barbara, a Scripted Productions tulajdonosa a SorozatWikinek.

hirdetés

Ma este is műsorváltozás lesz a TV2-n

Valós eseményeken alapuló krimi-thriller sorozat került be az egyik szolgáltató kínálatába

Ezek a vadonatúj produkciók érkeznek májusban a Prime Videóra

Távozik az MTVA egyik legismertebb műsorvezetője

Ezek a vadonatúj filmek érkeznek májusban a Netflixre

24 év után az RTL-en tér vissza a TV2 egykori nagyszabású realityje