A Trónok harca 8. évada rengeteg kritikát kapott, és habár a 71. Emmy-díjátadón a produkció elhozta a Legjobb drámasorozatnak járó elismerést, a rajongók többsége keserű szájízzel kapcsolta ki a tévét a sorozatzáró megtekintése után. A tűz és jég dala regények szerzője, George R. R. Martin eddig nem nyilatkozott arról, hogy mit gondolt az utolsó évadról, most viszont mikrofon elé állt és nem csak az HBO-t, de a széria alkotóit, David Benioffot és D. B. Weisst is kiosztotta.

“A produkció utolsó szezonja számomra rendkívül traumatikus volt. Főleg azért, mert többször nem egyezett a véleményem a tévés adaptáció alkotóival, ez pedig kreatív nézeteltérésekhez vezetett köztünk. Nem egy alkalommal volt durva konfliktusom David Benioffékkal. A Trónok harca 8. évada ráadásul nem is volt már hű az általam megalkotott világhoz. Ha az lett volna, még legalább 5 évadon keresztül képernyőn marad a sorozat” – nyilatkozta Martin a Fast Companynek.

“Emellett nagyon felháborított, hogy a stúdió és az HBO is beleszólt a szériába, ami legfőképp a Trónok harca történetmesélése szempontjából volt káros. Bizonyos karakterek csak azért szerepeltek sokat a végjátékban és kerültek a történések középpontjába, mert a csatorna felmérései szerint a nézők szerették őket…” – tette hozzá dühösen a 71 éves művész.

hirdetés
hirdetés

Három díjat kapott a Mellékhatás, újrázott a Séfek séfe, Kiss Ramóna és Tilla a Televíziós Újságírók Díján

Kovács Kokó István életét bemutató sorozatot készít az RTL

Magyarországon még nem vetített NCIS sorozat érkezik a TV2 Csoport egyik csatornájára

Az RTL hamarosan főműsoridőben megismétli Az Árulókat

Ez a 16 vadonatúj produkció kerül be a Disney+ kínálatába áprilisban

Friss hír érkezett az Ázsia Expressz vadonatúj évadával kapcsolatban