A 71. alkalommal megtartott nívós televíziós gálán, az Emmy-n jórészt a papírforma érvényesült. A Trónok harca két fontos kategóriában is győzött, a legjobb minisorozat pedig az HBO-n vetített, 5 részes Csernobil lett. Emellett a Netflix interaktív alkotása, a Black Mirror: Bandersnatch a Legjobb tévéfilm lett. Meglepetésszámba ment viszont a BBC vígjátékszériája, a Fleabag, amely tarolt a díjátadón. A nyertesek listája itt olvasható.

Sokat kritizálták, mégis A legjobb drámaszériák kategóriájában az HBO fantasy sorozata, a Trónok harca 8. évada győzött a Los Angelesben megrendezett rendezvényen. A produkció olyan alkotásokat utasított a háta mögé, mint a Breaking Bad spinoffja, a Better Call Saul, az Ozark, vagy a Richard Madden főszereplésével készített Bodyguard. A Tyrion Lannistert alakító Peter Dinklage már a 4. Emmy-díjának örülhetett karrierje során. A színész idén is A legjobb drámai mellékszereplők kategóriában halászta el az elismerést többek közt olyan Trónok harcás vetélytársak elől, mint Alfie Allen (Theon Greyjoy) és Nikolaj Coster-Waldau (Jaime Lannister).

“Máshol színpadra sem engednének, így különösen hálás vagyok azért, hogy egy ilyen elfogadó és sokszínű szereplőgárda tagja lehettem. Amikor David Benioffal és D. B. Weisszel először találkoztam, még fogalmam sem volt, milyen nagy durranás lesz később a Trónok harca. 10 éven keresztül dolgoztunk kőkeményen ezen a sorozaton, de megérte, mert közben hihetetlenül jó arcok vettek körül. A készítőpáros kedvéért szó szerint tűzön és jégen sétáltunk végig, és bármikor megtenném újra!” – árulta el a színész, könnyekkel a szemében.

hirdetés
hirdetés

Újabb műsorváltozás: Minden hétköznap visszatér A mi kis falunk az RTL-re

Júliusban megszűnhet az egyik magyar csatorna

Kiderült, hogy mikor érkezik a Sweet Tooth: Az agancsos fiú utolsó évada a Netflixre

Jövő héten 2 nagy műsor is véget ér a TV2-n

Golden Globe-díjas színész csatlakozott a Wednesday 2. évadához

A nyáron új székházba költözik az RTL egy része