A júliusi premiereket követően most bemutatjuk, hogy melyek lesznek a Max legfontosabb filmpremierjei augusztusban. A streaming szolgáltató ezúttal 35 kiemelt egész estés produkciót tett közzé, amelyek a nyár utolsó hónapja során válnak elérhetővé. Ezek között idén debütált mozifilm, sztárok főszereplésével készült alkotások, dokumentumfilmek és animációs produkciók is megtalálhatóak.

Madame Web

Augusztus 1-jén érkezett meg a platformra a Mad Max: A harag útja (Mad Max: Fury Road). A posztapokaliptikus világban mindenkinek meg kell küzdenie az életben maradásért, két lázadó, a harcos Max és a katonanő Furiosa pedig megpróbál igazságot tenni. A nő úgy hiszi, túlélésének záloga az, ha eljut a sivatagon túlra, ahol a gyerekkorát töltötte. 2-a óta megtekinthető a Csodák könyve (The Book of Clarence) című bibliai vígjáték-dráma. Clarence küszködve igyekszik jobb életet biztosítani magának és családjának, miközben próbál megszabadulni az adósságaitól is. Mindent kockára téve bajba kerül, de végül megváltásra lel és megtalálja a hitét is.

hirdetés

Szintén ezen a napon vált elérhetővé a Szárnyas fejvadász (Blade Runner). A sci-fi-ben egy speciális osztaghoz tartozó Deckard visszavonulni készül, amikor újabb feladatot kap. Öt replikáns eltérített egy űrhajót, hogy visszatérjenek a Földre és megkeressék megalkotójukat, Deckardnak pedig meg kell ezt akadályoznia. Ugyanekkor került be a kínálatba a film folytatása, a Szárnyas fejvadász 2049 (Blade Runner 2049). Harminc évvel Deckard eltűnése után K, a Los Angeles-i rendőrség rendőrtisztje feltár egy rég eltemetett titkot, ami fenekestül forgatja fel a világot. K rájön, hogy a replikánsokat felügyelő szárnyas fejvadászoknak fontos szerepük van ebben a titokban.

Augusztus 2-a óta megtekinthető a Downton Abbey: Egy új korszak (Downton Abbey: A New Era) is. A Crawley család egy része nagy utazásra indul Dél-Franciaországba, hogy megfejtsék az özvegy grófnő, Violet újonnan örökölt villájának rejtélyét. Az otthon maradók élete is a feje tetejére áll, amikor egy nagymenő filmproducer úgy dönt, Downtonban szeretné leforgatni legújabb alkotását. Ugyanezen a napon érkezett meg a platformra a Bugsy című dráma. Bugsy Siegel, a keleti part egyik legnagyobb gengsztere a nyugati partot is az irányítása alá veszi. A maffiavezér felhívja magára a figyelmet, amikor vagyonát kockáztatva a sivatag közepén építtet játékkaszinót, néhány mérföldnyire egy poros városkától, Las Vegastól.

Szintén ekkor jött a Maxra a Quentin Tarantino által rendezett Becstelen Brigantyk (Inglourious Basterds). A nácik által megszállt Franciaországban egy zsidó amerikai katonákból álló csoport a náci vezetők meggyilkolását tervezi. A tervük egyeesik egy mozitulajdonoséval, aki merényletre készül ellenük, amiért lemészárolták a családját. Ugyanekkortól érhető el Jordan Peele horrorfilmje, a Mi (Us). Adelaide a családjával együtt elutazik a gyerekkori otthonába, hogy kiszakadjanak a rohanó életükből. Éjszaka négy idegen betör hozzájuk, akik úgyanúgy néznek ki, mint ők maguk.

Augusztus 4-én kerül be a kínálatba az Elizabeth Taylor: Az elveszett felvételek (Elizabeth Taylor: The Lost Tapes) című dokumentumfilm, amely a hollywoodi legenda életét és karrierjét tárja fel. 9-én válik elérhetővé Peter Dinklage, Marisa Tomei, Joanna Kulig, Brian d’Arcy James és Anne Hathaway közös romantikus vígjátéka, az Eljött hozzám (She Came To Me). Steve Lauddem alkotói válságba kerül és képtelen befejezni az operáját. Felesége, Patricia kérésre inspirációt keres a munkájához, majd egy egyéjszakás kaland után újra magára talál.

Szintén ettől a naptól lesz megtekinthető Jordan Peele egy újabb horrorfilmje, a Tűnj el! (Get Out). Rose meghívja barátját, a feketebőrű Christ a családi birtokra, hogy megismerkedjen a szüleivel. Azonban ahogy telik a hétvége, egyre több nyugtalanító dolog történik. Ugyanekkor érkezik a streaming szolgáltatóra a Zac Efron főszereplésével készült Tűzgyújtó (Firestarter). Stephen King azonos című regényének adaptációjában Charlie tűzgyújtó képességgel rendelkezik, amit egy titokzatos szövetségi ügynökség tömegpusztító fegyverként akar használni, ezért kénytelen menekülni. Apja, Andy megtanítja hatástalanítani a képességét, de egyre nehezebb kordában tartani az erejét.

Augusztus 9-én jön a Maxra Tom Cruise és Dustin Hoffman drámája, az Esőember (Rain Man). Miután Charlie Babbitt rájön, hogy apja alig hagyott rá örökséget, még egy csapás éri: megtudja, hogy milliókat örökölt az autista testvére, akinek a létezéséről nem is tudott. Charlie felkutatja fivérét, hogy megszerezhesse tőle a vagyont. 10-én válik elérhetővé a Jurassic World trilógia befejező része, a Jurassic World: Világuralom (Jurassic World: Dominion). A története négy évvel azután játszódik, hogy a Nublar-sziget elpusztult. A dinoszauruszok most már világszerte az emberek között élnek. A Biosyn ügynökei megpróbálják felkutatni Maisie Lockwoodot, akit Owen és Claire bújtat.

16-án érkezik a platformra Natalie Portman és Julianne Moore dramedyje, az Egy botrány részletei (May December). A történet szerint egy nagy korkülönbséggel élő pár hírhedt kapcsolatáról szenzációként cikkeznek az újságok. Két évtizeddel később párkapcsolatuk szétesőben van, ekkor érkezik egy színész, aki filmet forgat róluk, és közben régi titkok bukkannak napvilágra. Szintén ezen a napon kerül be a kínálatba az Őskori horror (Out of Darkness). A filmben egy hat fős kőkorszaki csapat az új otthon reményében partra száll egy szigeten. Azonban az éj leszálltával rájönnek, hogy nincsenek egyedül, és egy misztikus lény vadászik rájuk.

Augusztus 16-tól lesz megtekinthető az igaz történeten alapuló Elcserélt életek (Changeling) is. Egy nap eltűnik Christine fia. Öt hónappal később a rendőrség bejelenti, hogy a kisfiú előkerült, és a nyomozást lezárták. A rendőrség a média miatt azonban csak rábeszélte a nőt, hogy befogadjon egy olyan fiút, aki nem is az övé. Ugyanekkor jön a streaming szolgáltatóra Jennifer Lopez és Owen Wilson közös romantikus vígjátéka, a Vegyél el (Marry Me). Két zenei világsztár, Kat Valdez és Bastian a rajongóik előtt tartják meg az esküvőjüket. Kat másodpercekkel a szertartás előtt tudja meg, hogy Bastian hűtlen volt, ezért úgy dönt, hogy inkább a tömegből egy idegenhez megy hozzá.

9 hónappal a mozis bemutató követően, 16-án a Maxon is elérhetővé válik Nagy Borús Levente Éger című bűnügyi filmje. A Nagy Zsolt, Kálid Artúr és Péterfy Bori főszereplésével készült produkcióban két jóbarát és rivális évtizedek után újra találkozik. Ez olyan eseményláncolatot indít el, amely nem csak kettejük, hanem szeretteik életét is tönkreteheti. Szintén ettől a naptól lesz látható a platformon Dér Asia dokumentumfilmje is, a Nem halok meg. Egy sikeres 50 éves budapesti galériatulajdonos és műgyűjtő riasztó diagnózissal szembesül: hasnyálmirigyrákja van. Belevág a kihívást jelentő kezeléssorozatba, és közben szembenéz régóta elfojtott egzisztenciális kérdésekkel.

Augusztus 23-án válik elérhetővé a Pár-baj (Dual). A történet szerint egy nő halálos diagnózist kap, ezért belevág egy futurisztikus klónozási eljárásba, hogy enyhítse barátai és családja veszteségét. Azonban amikor csodával határos módon felépül, a klónjának megsemmisítésére tett kísérletei halálos jogi csatába torkollnak. Szintén ekkortól lesz megtekinthető Brad Pitt és Cate Blanchett közös drámája, a Benjamin Button különös élete (The Curious Case of Benjamin Button). A címszereplő 80 évesen születik, az idő múlásával pedig egyre fiatalabb lesz. Élete során sok dolgot megtapasztal, köztük a szerelmet is, de a nővel a növekvő korkülönbség miatt csak néhány évet tölthet el.

Ugyanezen a napon érkezik a streaming szolgáltatóra A nők beszélnek (Women Talking) című dráma. Egy elszigetelt vallási közösség nőtagjai azzal küzdenek, hogyan egyeztethetik össze a valóságot a hitükkel. Összefognak, hogy kitalálják, hogyan tudnának együtt egy jobb világot teremteni maguk és a gyermekeik számára. 23-án jön a Maxra az Éjféli cowboy (Midnight Cowboy) is. Joe hátat fordít a nyomornak és New Yorkba megy, ahol selyemfiúként akarja megcsinálni a szerencséjét. Azonban a csillogó felszín alatt romlott világ lapul, amiből a halálos beteg barátjával együtt próbálja megtalálni a kiutat.

Augusztus 23-án válik elérhetővé a Varrat című dokumentumfilm. Az alkotás a magyar tetoválás evolúciójáról szól, és bemutatja, hogyan vált egy szubkultúrából elismert művészeti formává. Ugyanekkor kerül be a kínálatba egy újabb dokumentumfilm, a Tisza-tó, az ember alkotta paradicsom. A produkció narrátora végigvezeti a nézőket a négy évszakon, és megmutatja, hogyan formálódott ez a különleges hely az idők során, amiből az emberi beavatkozás vízi paradicsomot hozott létre.

A Maxon már nézhető a Hobbit trilógia, azonban 30-tól A hobbit: Váratlan utazás (The Hobbit: An Unexpected Journey), A hobbit: Smaug pusztasága (The Hobbit: The Desolation of Smaug) és A hobbit: Az öt sereg csatája (The Hobbit: The Battle of the Five Armies) bővített változatát is megtekinthetik majd a rajongók. Szintén ekkor érkezik a platformra a Jake Gyllenhaal, Mark Ruffalo és Robert Downey Jr. főszereplésével készült Zodiákus (Zodiac). A thrillerben egy sorozatgyilkos szedi az áldozatait, miközben üzeneteket küld több napilapnak is, azonban a rendőrség képtelen a nyomára bukkani. Néhányan, köztük egy halkszavú szerkesztőségi rajzoló abban bízik, hogy megfejtik az üzeneteket, mígnem olyan elszántan üldőzik a gyilkost, hogy ők maguk is az őrület határára kerülnek.

5 hónappal a magyar mozis premiert követően, augusztus 31-től a Maxon is megtekinthető lesz Dakota Johnson szuperhősfilmje, a Madame Web. A Marvel produkcióban Cassandra Web mentősként dolgozik, azonban egy napon a feje tetejére áll az élete. Nem érti, hogy mi történik vele, és milyen képességre tett szert. Ekkor találkozik három kemény New York-i csajjal, és miközben megpróbálnak életben maradni, együtt derítik ki, hogy mi ez az egész.

A gyerekeknek is lesz mit nézniük, ugyanis 31-én több Lego mozifilm is elérhetővé válik a streaming szolgáltatón. Érkezik a Lego Batman – A film (The Lego Batman Movie), A Lego kaland (The Lego Movie) és folytatása, A Lego-kaland 2. (The Lego Movie 2: The Second Part), valamint A Lego Ninjago film (The Lego Ninjago Movie) is.

A Max augusztusi sorozatpremierjeit itt, a Disney+ legnagyobb újdonságait pedig itt ismertettük.

hirdetés

Érkezik egy népszerű sorozat 21. évada a TV2 Csoport egyik csatornájára

Vadonatúj német orvosi sorozat indul október elején a TV2 Csoport egyik csatornáján

Nem az előre tervezett időpontban lesz látható Sváby András vadonatúj utazós realityje a VIASAT3-on

Szünet nélkül folytatódik egy német orvosi drámasorozat az egyik országos csatornán

Fontos információ érkezett a Trónok harca egyik új spinoffjával kapcsolatban

Megvannak a Hypwriter, a Paprika Studios és az RTL közös sorozatötlet pályázatának döntősei