A mostani otthonlét alatt tőlünk is sokan kérdezik, hogy milyen újdonságokkal készülnek a különböző platformok, ezért összeszedtük a hazánkban is az egyik legnagyobb streaming szolgáltató áprilisi premierjeit. A másik népszerű online videótárnak, az HBO GO-nak az új sorozatairól is hamarosan írni fogunk. A Netflix több újdonsággal és folytatással is jelentkezik elsejétől. Vígjátékok, könyvadaptációk és thrillerek is érkeznek, ráadásul több nemzet sorozatait is megtekinthetjük a következő hónaptól.

Április 2-án debütál A kígyó (The Serpent) című 8 részes minisorozat, amely az 1970-es évek egyik könyörtelen gyilkosát, Charles Sobhraj történetét mutatja be. A férfi Dél-Ázsia “hippi útvonalán” vadászott fiatal turistákra, melynek következtében az Interpol legkeresettebb bűnözője lett. A BBC és a Netflix igaz történeten alapuló koprodukciójának főszereplője Tahar Rahim (A próféta) és Jenna Coleman (Viktória, Ki vagy, doki?).

hirdetés

Szintén 2-án érkezik a platformra a spanyol Keserű százszorszépek (Bitter Daisies/ O sabor das margaridas) 2. évada. A középpontban egy nyomozó áll, aki egy lány eltűnésével foglalkozik egy olyan városban, ahol állítólag semmi sem történik, ám a nyomozás során rájön, mennyi bűn maradt eddig felderítetlenül. Az Együtt a nagycsalád (Family Reunion) 3. etapja április 5-én jön. A McKellan família Seattle-ből költözött egy georgiai kisvárosba, ami igazán próbára teszi nagyvárosi világszemléletüket, főleg a régimódi nagyszülőkkel szemben.

Az új svéd sorozat az Instant dohány (Snabba Cash) április 7-én várható, amely az azonos néven futó filmtrilógia után játszódik 10 évvel. Három új karaktert ismerhetünk meg, akik folytatják a könnyű pénz utáni hajszát Svédország fővárosának alvilágában. A 6 epizódból álló széria főszerepeiben Evin Ahmad, Alexander Abdallah és Ali Alarik látható majd.

Az Apa, ne égess már! (Dad, Stop Embarassing Me!) 1. évadának premierdátuma április 14. Az Oscar-díjas Jamie Foxx új szériáját a saját lányával, Corinne-nal való kapcsolata ihlette, és a főszerepet is ő játsza. Egy egyedülálló apa áll a történet középpontjában. A férfi egy kozmetikai márka tulajdonosa, aki igyekszik helytállni szülőként, amikor az öntudatos tinédzserlánya beköltözik hozzá, de nem lesz egyszerű dolga. Április 15-én debütál a koreai Sziszifusz a modern korban (Sisyphus: The Myth) 1. szezonja. A sorozat egy mérnökzseni történetét meséli el, aki egy baleset következtében megismeri a világ veszélyes titkait és találkozik egy jövőből érkező nővel. Az időutazós sci-fi thriller főszereplői Cho Seung-woo (Másképp gondolkozók) és Park Shin-hye (#Túlélők).

A sikeres mexikói szupersztár életét bemutató spanyol nyelvű széria, a Luis Miguel élete (Luis Miguel: The Series) 2. évada április 18-án érkezik. Az énekesről szóló új etap a járvány miatt a tervezett 2020 –as megjelenése helyett, most fog debütálni. Leigh Bardugo nagysikerű könyvének várva várt adaptációja, az Árnyék és Csont (Shadow and Bone) április 23-án debütál a Netflixen. Az elárvult lány, Alina Starkova (Jessie Mei Li) ellen sötét erők fordulnak, amikor a lány olyan képességeket szabadít fel, melyek a háború dúlta világot megváltoztathatják. A különleges erő emellett egyenes utat jelent számára a Grisa testvériségbe. A fantasy sorozat első szezonja 8 részes lesz.

Az új olasz szuperhősös sorozat, a Zéró (Zero) április 12-én érkezik a szolgáltatóra. A széria középpontjában egy Omar (Giuseppe Dave Seke) nevű félénk fiú áll, aki megszokta, hogy mások számára láthatatlan, egyenlő a nullával. Omar el akar menekülni a Milánó melletti Barrio-ból, ahol él, azonban ekkor egy kisstílű bűnöző akciójába keveredik, és rájön, hogy szó szerint is képes láthatatlanná válni. Ezzel a szupererővel Zéró modern hőssé válik, és új barátaival, Shariffal, Innoval, Momoval és Sara-val együtt készen áll megmenteni a környéküket.

Végül, de nem utolsó sorban április 30-án jön a spanyol sorozat, Az ártatlan (El inocente) 1. etapja, amely egy férfit követ nyomon, aki egy véletlen emberölés által a cselszövés és gyilkosság útjára lép. Amikor azonban meglelné a szabadságot és a szerelmet, egy telefonhívás visszarángatja a bűnös életbe. A sorozat az Edgar- és Shamus-díjas Harlen Coben regényéből készült, főszereplője pedig A bárkából is ismert Mario Casas.

hirdetés

Az HBO Maxnál drágább csomagokkal indul májusban a Max

Májusban új török sorozat indul a TV2 Csoport egyik csatornáján

Kiderült, hogy hány évados lesz a The Witcher

8 millió forintos bírságot kapott az RTL a Kanapéhuszárok és a Sztárbox kapcsán

Újabb műsorváltozás: Minden hétköznap visszatér A mi kis falunk az RTL-re

Júliusban megszűnhet az egyik magyar csatorna