Augusztus 28-án, most hétfőn indult a vadonatúj, Adom a napom a VIASAT3-on. A produkcióban hétfőtől csütörtökig 20 órakor Geszti Péter élőben beszélget egy-egy hírességgel, melyet az adott celeb napjából való részletek szakítanak meg. A magyar fejlesztésű formátumot itt mutattuk be részletesen. A premier előtt nem sokkal a produkció házigazdájával, Geszti Péterrel beszélgettem. Elmondta, hogy miként kérték fel a műsor vezetésére és mi volt az, amiért elvállalta. Kifejtette, hogy miben lesz más az Adom a napom, mint egyéb produkciók és hogy miért tartja kicsit hamisnak a nagy tévék legtöbb realityjét. Ezen kívül azt is elárulta, hogy miként készül az egyes adásokra és mi alapján válogatták ki a produkció vendégeit.

(Fotó: VIASAT3/Udvardi Attila)

Hogyan jött a műsor ötlete?
Árva László producer ötlete volt, aki megkereste vele a VIASAT3-at. Ezután együtt kerestek meg engem, hogy én legyek ennek az új formátumnak a házigazdája. Nem véletlenül nem műsorvezetőt mondok, ugyanis én önjogon, Geszti Péterként kívánok részt venni a produkcióban, és a jövőben nem készülök arra, hogy tartalmat gyártanék, illetve arra sem, hogy a legnagyobb kereskedelmi csatornák produkcióinak műsorvezetője legyek. Ez a felkérés azonban tökéletes időben talált meg. A GRUND nevű cégünkben ugyanis lehalkítottuk  a kommunikációs részleget a feleségemmel, és produkciós házzá alakultunk, emellett  jobban ráfeküdtem az alkotói és előadói életemre. Így most pont volt egy kis időm, így örömmel vállaltam ezt a felkérést.

hirdetés

Mi az, ami megtetszett az Adom a napom formátumában, amiért azt mondtad, hogy elvállalod?
Ez egy olyan műsor, amit valószínűleg én is néznék. Nálam alapelv, hogy csak ilyen tévés produkciókban szabad szerepelni. Emellett találkozhatok rengeteg olyan emberrel, akik a kortársaim. Nem is feltétlen egyidősek velem, de a jelen kor médiájában léteznek és érdekel az életük, az aktuális állapotuk, a gondolataik és az érzéseik. Mindegyik meghívott vendégemmel akár szívesen elmennék vacsorázni is, mert van bennük valami, ami nagyon érdekel. Legyen az egy teljesítmény, vagy épp a sorsának egy-egy kanyarja. Szerintem sok olyan vendég fog megjelenni az Adom a napomban, akit én máshogy látok, mint ahogy a médiában megmutatkozik. Érdekes lesz majd megtapasztalni, hogy ezt én jól gondolom-e. Itt az őszinteségnek nem lehet majd gátat szabni, hisz az adásaink élők lesznek, így utólag nem lehet majd részleteket kikozmetikázni belőle. Másrészt lesz egy nagyon erős aktualitása a műsornak, hisz a napközbeni események a szereplőkkel valóban azon a napon történnek meg, amelyik este bejönnek hozzám. Az esti élő adás előtt pedig a napközbeni eseményeket egy streamen is lehet majd követni a www.adomanapom.hu oldalon. Minden, a produkcióban szereplő vendégtől azt fogom elvárni, hogy valóban őszinték legyenek, valamint ne az insta-valóságok kreált képeslapjai és ne is a bulvármagazinok rózsaszínre festett kompozícióin keresztül lássunk bele az életükbe, hanem valódibb és hitelesebb legyen minden.

Direkt így is készülsz a kérdésekkel, hogy ezeket lehetőleg ki tud belőlük hozni?
Arra leszek kíváncsi, hogy hogy vannak, és miként élnek? Kamaszkoromban gyakran eljátszottam a gondolattal – amikor egy buszmegállóban, vagy a vonaton ismeretlenek voltak körülöttem –, hogy vajon kik lehetnek és mivel foglalkozhatnak? Hova tartanak épp, hol van az otthonuk, vagy épp ki szereti őket? Ez a gyerekkori játék és kíváncsiság megmaradt bennem. Bár most olyan embereket fogok kérdezni, akiket valamennyire ismerni vélünk, most talán új dolgok is kiderülhetnek róluk. Ez nem egy kukkoló, vagy épp egy konfliktuskereső műsor lesz, hanem egy egyszerű, hiteles, valódi beszélgetésre épülő produkció, kiegészítve azokkal a reality elemekkel, amikbe belenézünk majd az adás során.

Nagyon fontos elmondanom, hogy semmi olyan esemény nem kerül majd adásba, ami nem történt meg velük valójában. Ezek soha nem konstruált helyzetek lesznek.

Mennyire veszel részt a műsor előkészületében?
Teljes erőből! Benne vagyok a vendégek kiválasztásában, részt veszek a műsor felkészítésében a szerkesztő csapattal, illetve benne vagyok a főcímzene egyeztetésében is a zenei producerünkkel. Ezekbe mind szívesen beleszóltam, illetve beleszólok. Folyamatosan olvasom azokat az alapos anyagokat, amiket a szerkesztőség a szereplőinkről összerakott, és ezeken túlmenően én is gyűjtök még róluk anyagokat.

(Fotó: VIASAT3/Udvardi Attila)

5 hétig lesz látható a műsor minden hétfőtől csütörtökig este 8 órától, mely alatt 20 celeb életébe nyerhetünk betekintést. Mennyire volt nehéz rávenni őket, hogy szerepeljenek az Adom a napomban?
A legtöbben nagyon hamar elvállalták és borzasztóan megtisztelő volt, hogy olyan nevek, mint Gálvölgyi János, vagy épp Alföldi Róbert elsőre igent mondtak. Őket és sokukat pont ezért személyesen én hívtam fel. Ha teljesen őszinte akarok lenni, akkor elárulom, hogy számos szempontot vettünk figyelembe, és azoknál, akiknél azt éreztük, hogy jobban meg kell győzni őket, mint a többi szereplőt, vagy fontos volt az anyagi vonzat, végül nem hívtuk el, mert azt gondoljuk, hogy vagy benne van valaki egy játékos dologban, vagy nem.

Hogyan gondolsz az Adom a napomra, inkább egy reality, vagy inkább talkshow lesz?
Realityvel fűszerezett talkshow. A reality kifejezést én kifejezetten nem szeretem, mivel sok esetben konstruált valóságokból szokott állni. Szerintem pont azért is fordultak el nagyon sokan a lineáris tévézéstől, mert a nézők bizonyos csoportjai azt érzik, hogy megkomponált és helyenként erőszakolt valóságok születnek meg, amelyekben van némi hamisság. Itt viszont – ahogy a közleményünk írja –, „no filter”, azaz nincs megszerkesztve a valóság. Azt szoktuk mondani, hogy ez rögtön két műsor. Az egyik része a beszélgetésből áll, mely az esti élő adás, a másik pedig a napközbeni stream egyes részei, amikből bejátszunk majd az adások alatt. Úgyhogy ez egy komoly feladat lesz a teljes stábnak.

A vendégek napközbeni felvételeiből mennyit fogtok mutatni az esti élő adások során?
Legalább 5-6 eseményt. Itt minden nap az adott vendég dönti el, hogy mennyire engedi be a nézőket a privát szférájába, azt az egy szál kamerát, ami őt követi. Ebben is nagy a szórás. Van, aki védi a családtagjait, vagy épp a vele egy utcában lakó zöldségest, és nem akarja a nyilvánosság elé citálni őket. Van viszont olyan, aki az otthonának a legmélyebb rejtekeibe is beengedi majd a kamerát. Egyéne és karaktere válogatja.

hirdetés

Kiszivároghatott, hogy melyik hónapban érkezik az Ázsia Expressz 5. évada a TV2-re

Az RTL-re érkezik a 2. évada egy korábban a TV2-n látható magyar sorozatnak

74 éves korában meghalt Ian Gelder, a Trónok harca színésze

Ezek lesznek az HBO Max utolsó, májusi sorozatpremierjei

Molnár Áron helyett egy másik sztárboxos indul az RTL által közvetített nemzetközi bokszversenyen

Kiderült, hogy mikor indul a Drága örökösök utolsó évada az RTL-en