Közeleg az ősz és egyben a nagy televíziók legerősebb időszaka. Az RTL Klub őszi műsorrendje – ahogy az elmúlt években a legtöbbször -, szeptember első hetében indul, így idén az augusztus 29-ei héten. Meglepő módon a TV2 hétköznapi struktúrája csak egy héttel később kezdődik, így az RTL rögtön előnyből indíthatja az őszt. Főműsoridőben az esti szórakoztató produkciókból mindössze egy marad képernyőn, az is új időpontba kerül és szokottnál több nagy visszatérő műsor érkezik, melynek egy speciális oka lehet. Lássuk a részleteket.

hirdetés

Augusztus 29-től a Fókusz továbbra is 18:55-kor kezdődik majd, de nagyjából 10 perccel rövidebb lesz a bruttó (reklámokkal együtt számított) adásideje. A Keresztanyu 4. és egyben utolsó évada továbbra is képernyőn marad, azonban némileg korábbi időpontban. A napi sorozat mostani 20:10 helyett, 20:00-kor fog folytatódni.

Az este második felében, augusztus 26-án véget ér A mi kis falunk napi ismétlése és helyére érkezik  a Házasodna a gazda 5. évada. A vidéki reality minden hétköznap 21:10-től lesz látható. Nádai Anikó műsora az első nap még nagyjából bruttó 1 óra 15 perces lesz, majd az első hét folyamán folyamatosan egyre hosszabbodik, így pénteken már nagyjából másfél órás bruttó adásidővel jelentkezik. A produkció az elmúlt években három hétig tartott.

Ezt követően 22:35-45 körül a Elcserélt élet című délutáni, 16:40-kor látható telenovella ismétlése lesz látható, mely már most hétfőn, augusztus 22-én érkezik az RTL Klubra. Szintén a nyár utolsó hetétől 23:45-re kerül az RTL Híradó – Késő esti kiadás, mely az őszi műsorrend elején is ebben az időpontban marad.

A hétvégét a szokottnál is erősebben kezdik. Szombaton 19 órakor továbbra is a Fókusz Plusz várja a nézőket. Utána viszont az elmúlt években megszokotthoz képest több mint egy hónappal előbb, már szeptember 3-án indul az X-Faktor 11. évada. Az RTL Magyarország a legnézettebb műsorát szinte biztos, hogy azért indítja korábban, mert idén az ősz végén lesz a Foci VB, melyet a legnagyobb szabású produkciókkal érdemes lehet elkerülni. Így várhatóan november közepéig kifut a tévétársaság másik idei másik hatalmas szabású programja, a Celeb vagyok, ments ki innen! is. A tehetségkutató után filmet sugároznak majd, Friderikusz Sándor Életünk története műsorából ugyanis nem készül új szezon.

Vasárnap, szeptember 4-én pedig debütál az RTL legújabb hétvégi showműsora, a Tehetség első látásra. Istenes Bence game show-ja pontban 19 órakor kerül képernyőre és mindössze nagyjából bruttó 1 óra 15 perc hosszú lesz. A produkció után, 20:20-tól filmek lesznek láthatóak a csatornán.

Az ősz folyamán még biztosan érkezik a már említett Celeb vagyok, ments ki innen! 6. évada, a Nyerő Páros 6. szezonja, valamint A Konyhafőnök VIP 7. etapja. Szintén nem tudni mikor, de várható A mi kis falunk 7. évada, valamint csodálkoznánk ha az októberben 25 éves RTL nem készülne valamilyen visszaemlékező különkiadással, vagy különkiadás-sorozattal.

hirdetés

Kiderült, hogy mikor ér véget Az álommeló 2. évada az RTL-en

Hétfőtől átalakulnak a TV2 hétköznap estéi

A Star Wars és a Westworld színésznője is csatlakozhatott a Wednesday 2. évadához

Megkapta első előzetesét a TV2-re érkező új drámasorozat, a S.E.R.E.G

Új előzetest kapott a SkyShowtime egyik, igaz események alapján készült minisorozata

4 TV2-s műsor folytatását jelentette be Fischer Gábor