A The Last of Us január 16-án, hétfőn debütál a hazai HBO Maxon. Ez a streaming szolgáltató egyik legnagyobb és leginkább várt 2023-as premierje. Ennek pedig több oka is van. A sorozat készítői között ott van a Csernobilt jegyző Craig Mazon is. Emellett a széria két főszereplője a Trónok harcából ismert Bella Ramsey és Pedro Pascal lesznek. Utóbbi színész ezen kívül a The Mandalorian címszereplőjének megformálója is. A széria ráadásul az HBO legnagyobb költségvetésű sorozatai között van. Összeszedtük, hogy mit érdemes tudni a The Last of Usról!

hirdetés

2020 közepén az HBO és a Sony Pictures Television bejelentette, hogy sorozat készül az elmúlt évtized egyik legfelkapottabb videójátékos szenzációjából, a The Last of Usból. A széria forgatása 2021 júliusában indult és tavaly júliusban ért véget. A produkció a sötét jövőben játszódik, ahol egy világjárványt követően a Földön több fertőzött ember él, mint egészséges. A nagyobb városok el vannak zárva a külvilágtól. A településeken az egészséges emberek vadásznak egymásra, a falakon túl pedig még nagyobb a veszély. A történet egy megtört férfi (Joel) és egy különleges kislány (Ellie) kalandjait meséli el.

A széria forgatókönyvét a Csernobilt is jegyző Craig Mazin írja, a munkálatokban pedig részt vesz a videójáték alkotója, Neil Druckmann is. A készítők szerint nem csak a játékőrültek fogják érteni a történetet, hanem azok is, akik sosem játszottak a The Last of Us-szal és egyáltalán nem ismerik a sztorit.

A produkció főszereplői sem lesznek ismeretlenek az HBO előfizetőinek, ugyanis a Trónok harca korábbi két közönségkedvence is lesz látható a sorozatban. Szűk két éve hozták nyilvánosságra, hogy Pedro Pascal (Oberyn Martell) bújik majd Joel bőrébe és Bella Ramsey (Lyanna Mormont) fogja alakítani Ellie-t.

Eddig két The Last of Us játék jelent meg. A sorozat az első játékot dolgozza fel. A készítők, Mazin és Druckmann a The Hollywood Reporternek elárulták, hogy szó van róla, hogy a második játékot egy újabb évaddal képernyőre vigyék. Ugyanakkor azt is leszögezték, hogy nem szeretnének a The Last of Usból egy „soha véget nem érő” szériát készíteni, csak annyit mesélnének el, amennyit szükségesnek gondolnak. Az HBO egyelőre nem rendelte be a sorozat 2. etapját. Az 1. szezon premierjéig azonban már nincs sok hátra, alig több, mint egy hetet kell várni és január 16-án indul a The Last of Us az HBO Maxon.

hirdetés

4 TV2-s műsor folytatását jelentette be Fischer Gábor

Vadonatúj, nagyszabású, logikai vetélkedő érkezik idén a TV2-re

Még idén érkezik a Házasság első látásra 2. évada a TV2-re

Bejelentették, hogy kik lesznek a Bajnokok Ligája műsorvezetői az RTL-nél

14 év után a TV2-n tér vissza a Győzike show

Az X-Faktor egyik korábbi győztese lesz az idei évad negyedik mentora