Október elején egy exklúzív meghívás keretében több napot töltöttem az Álarcos énekes stábjával, melyről a kulisszák mögötti beszámolónk pár hete jelent meg, a négy nyomózóval készült interjúnk pedig a múlt héten került ki oldalunkra. Ottlétem alatt lehetőségem volt Istenes Bencével is beszélgetni. Elmesélte, hogy miként kérték fel és miért vállalta a show műsorvezetését, valamint hogy milyen rajta dolgozni. Elmondta, hogy szerinte miért nem volt jó nyomozó Dancsó Péter és miért sokkal jobb a helyette érkező Hargitai Bea. Kifejtette, hogyan alakult ki, hogy a műsor alatt néha ő is nyomoz és miért alkotnak az Álarcos énekesben is remek párost Csobot Adéllal.

Hogyan kértek fel és miért vállaltad el az Álarcos énekes idén év elején indult első évadát?
Még 2019 nyarán kértek fel a műsor vezetésére és felmerült mindjárt, hogy Németországban is látható és ott mekkora sikere van. Ismertem is a formátumot és néztem is egy-két adást, viszont szerintem a német változat nem olyan jó. Persze ott is hatalmas siker, de a világon szinte egyedülálló módon élőben adják és emiatt sokkal lassabb, teljesen más hangulattal. A formátum viszont nagyon tetszett és a magyar kreatív szakemberek nem a német verziót veszik alapul. Azt láttam, hogy a világon ez egy akkora újdonság, hogy minden országban elkészítik és jó lehet a hazaiban benne lenni. Végül Herman Péter (az RTL Magyarország drámai és szórakoztató műsorokért felelős igazgatója – szerk.) azzal csinált igazán kedvet hozzá, hogy a műsorvezetőnek itt nagyon sok szerepe van. Nem csak állok a színpadon, hanem részese tudok lenni a történetnek és lehet humorizálni is. A magyar Álarcos énekes legnagyobb erőssége pedig pont ez, hogy nagyon jól működik a kémia a négy nyomozó és a műsorvezető között.

Elindult februárban az Álarcos énekes. Milyen volt rajta dolgozni és szerinted mitől lett ekkora siker?
Szinte minden formátumnál a műsorvezető mindig mindent tud. Itt én sem ismerem, hogy kiket rejtenek az álarcok, amit nagyon szeretek benne. Sok ismerős kérdezte már, hogy tényleg nem tudom-e, hogy kik vannak a maszk alatt és mindig elmondom, hogy fogalmam sincs. Ha ez számomra nem lenne titok, akkor nem tudnék úgy benne lenni a játékban. A titkolózás a versenyzőknél is fontos. Flour Tomi az egyik legjobb barátom, de hatalmas meglepetésként ért, amikor kiderült, hogy őt lepleztük le. Ha tudnám, kiket rejtenek a maszkok, akkor meglenne az esélye, hogy véletlenül elszólom magam. Azt is nagyon imádom, amikor felmegyek a kollégákhoz a vezérlőbe, akkor ők sem tudják és együtt találgatok velük. Az pedig, hogy a stáb, amely sok héten keresztül dolgozik az énekesekkel, nem tudja, hogy valójában kiket rejt a jelmez, az, egy külön érdekesség.

Az első évad sikerének rengeteg oka van. Véleményem szerint pont jó volt a hossza, a ritmusa, a nézők már akkor együtt tudtak élni a produkciókkal. Gyönyörű a díszlet, sőt ha jobban belegondolok ez a legszebb díszlet, amelyben valaha álltam. Végül pedig testhezálló szerep volt ez a nyomozók többségének is.

hirdetés

Ki az, akinek nem?
Szerintem Dancsó Péternek ez egy kirándulás volt, nem ez az ő igazi terepe. Attól, hogy valaki elképesztő sikereket ér el a YouTube-on, egyaltalán nem garancia, hogy jó lesz a tévében is. Fordítva ugyanezt gondolom. Több olyan példát is láttunk, hogy valaki remekül működik a tévében, de egy online formátumban egyszerűen nem működött. Ebbe semmi szégyenli való nincsen. Bármennyire furcsa, de ez két teljesen különböző szakma. Dancsó kitalált egy nagyon jó formátumot, amit rengetegen szeretnek, sőt neki van a második legnagyobb rajongó tábora. Ehhez hatalmas tehetség kell. Az Álarcos énekes viszont egy tévés showműsor, ahol spontán viccesnek kell lenni, ez pedig kevésbé fekszik neki.

Mit szóltál, amikor megtudtad, hogy a második évadban Hargitai Bea érkezik a helyére és milyen most vele a közös munka?
Nagyon csodálkoztam rajta és be kell, hogy valljam, hogy féltem is tőle, hogy nem lesz jó. Ahhoz képest, amire a legtöbben számítottak, ezerszer jobb lett, sőt mindent összevetve is remekül működik. Egy teljesen más karakter, mint amire várni lehetett és a többi nyomozóhoz képest is mást hoz, de pont ettől egy jó színfoltja lett a műsornak. Kicsit sokat sikoltoznak Adéllal, ebből visszavehetnének, de ezt leszámítva nagyon bírom, hogy két csaj ül az asztal mögött. Nagyon ritka az olyan műsor, ahol két női zsűritag van (akik itt nyomozó szerepben vannak – szerk.).

Nagyon érdekes, hogy az első és a második évad között, csak egy detektív lett más, mégis teljesen megváltozott a nyomozók közötti kémia. Adél átült Balázs mellé, akivel jobban megértik egymást, Bea pedig Lacival jön ki jobban. A második szezonban azt is nagyon élveztem, amikor vendégnyomozók voltak, szerintem az egész műsornak ad egy pikantériát. Ilyenkor ugyanaz történik, mint a második évadban, hogy egy ember érkezése felborította az egész nyomozócsapat viselkedését.

Az új nyomozócsapat remek lett. Senki nem veszi magát komolyan, csak Laci néha (nevet), de az pont belefér. Mernek magukon röhögni és hülyeségeket mondani. Az, hogy harcolunk egymással, hogy kinek hány pontja van, csak a show-nak szól.

Előre meg volt beszélve, hogy a detektívek mellett te is néha nyomozni fogsz, vagy ez közben alakult ki?
Elején még az volt a mondás, hogy én ne nagyon mondjak a tippekről semmit. Aztán valahogy kialakult, hogy egyre jobban én is bevontam magam a nyomozásba. Persze tippeket nem mondok, mert az furán venné ki magát.

Flour Tominál mondtál.
Igen, az egy nagyon konkrét tipp volt és ez nincs is megtiltva. De ha megnézed az évad alatt ilyen azért nem nagyon fordult újra elő. A formátumban az nincs benne, hogy a műsorvezető is foglalkozik azzal, hogy ki van a maszk mögött, de azért alakult ez így ki mégis, mert engem is borzasztóan érdekel. Nagyot izgat például, hogy ki a fene lehet a zebra…

Milyen Csobot Adéllal közösen dolgozni, úgy hogy egyikőtök sem szereplőként van jelen?
Szeretek Adéllal együtt dolgozni és szerintem az emberek is szeretnek minket együtt látni. Talán ez is egy fűszere ennek a műsornak. Ez a csipkelődés jól működik. Sok olyan visszajelzést kaptunk, hogy ezt nagyon szeretik. Nekünk már kicsit néha sok, de mi a való életben is ilyenek vagyunk (mosolyog). Az első évadhoz képest ebből visszavettünk, mert a Robottal és a Nyuszival együtt ez túl intenzív volt. Jöttek is olyan kérdések hozzánk, hogy okoz-e nekünk ez feszültséget, de ilyen soha nem volt, ez a show-nak szól. A második évad alatt, viszont én mondtam Adélnak, hogy a „szerelmi szálat” és a „féltékenységet” kicsi hanyagoljuk, mert úgy éreztem, hogy kezd elfáradni ez a poén. Nem mondom, hogy soha nincs ilyen, de mára kevesebb. Persze most is néha odaszólok neki, amikor mond egy kis naiv cukiságot , de hát ő is ugyanúgy odaszól nekem, amikor kicsit nagyképűsködök.

Nem olyan, mintha néha a nyomozó társai is hergelnék őt?
Persze, ez így van. Azért mert Balázs pontosan tudja, hogy mivel lehet piszkálni Adélt, és azt is, hogy hol vannak a határok. Biztos vagyok benne, hogy ő is élvezi ezt a kis csipkelődést (nevet). Ilyenkor kérdezem, hogy Balázs te kivel vagy? Nem a pasiknak kéne összetartani? (nevet)

Hogyan őrzik és rejtegetik a szereplőket az Álarcos énekes forgatásán? A nemrég megjelent exklúzív forgatási beszámolónk itt nézhető meg, míg a négy nyomozóval készült interjúnk itt olvasható.

hirdetés

Az HBO Maxnál drágább csomagokkal indul májusban a Max

Májusban új török sorozat indul a TV2 Csoport egyik csatornáján

Kiderült, hogy hány évados lesz a The Witcher

8 millió forintos bírságot kapott az RTL a Kanapéhuszárok és a Sztárbox kapcsán

Újabb műsorváltozás: Minden hétköznap visszatér A mi kis falunk az RTL-re

Júliusban megszűnhet az egyik magyar csatorna