Nemrég írtuk meg, hogy az RTL Klub januári műsorrendjének első napján bezuhant. A Fókusz még tartotta magát, de utána leesett a csatorna nézettsége és A Piramis és a Pénzt vagy éveket! legyőzte az Éjjel-Nappal Budapestet és a Barátok köztöt. Szerdán még erősebb lett A Piramis és a TV2, így még nagyobb lett a különbség az RTL Klub kárára. Csütörtökön pedig a TV2 teljesen letarolta az RTL Klubot.

Az RTL Híradó erős felvezetése (20%) után tegnap már a Fókusz sem bírta és csak 14,7 százalékos közönségarányt hozott a 18-49-es korcsoportban. Közben annak ellenére, hogy előtte a Tények gyengén ment (14,7%) A Piramis még az elmúlt napok jó eredményeit is túlszárnyalta és 19,8 százalékkal tarolta le a csütörtök estét. Ezzel az eredménnyel a nap legnézettebb műsora is lett a fiataloknál, sőt a teljes lakosság körében is. Eközben az Éjjel-Nappal Budapest katasztrofális, 10,9 százalékot produkált.

Ezen produkciók után a Pénzt vagy éveket! megdöntötte a saját rekordját és 18,3 százalékos közönségaránnyal szárnyalt a TV2-n. Az ellene menő Barátok közt 11,8 százalékkal ugyan erősebb volt mint a Budapest, de szintén csúnyán kikapott. Ugyancsak Kasza Tibor vetélkedője ellen ment a Válótársak 3. évadának premierje. Az RTL Klub heti fikciós sorozata 14,8 százalékot szállított, mellyel a csatorna legnézettebb esti műsora lett, de így is simán legyőzték.

hirdetés

Összességében a TV2 17,2 százalékos esti közönségarányt hozott (18-49, 19-23 óra), míg az RTL Klub csak 12-t, így előbbi csatorna 5,2 százalékponttal verte az utóbbit. A két tévéadó közti különbség általában ekkora szokott lenni, csak nem a TV2, hanem az RTL javára. Ilyen sikereket a TV2 10-12 éve nem tudott egymás utáni több hétköznap elérni.

A grafikon kattintásra nagyítható.

hirdetés

Megvan, hogy mikor érkezhet A Gyűrűk Ura előzménysorozatának 2. évada a Prime Videóra

Közönségkedvenc páros főszereplésével készül az NCIS vadonatúj testvérsorozata

Kincsvadászok: Még véget sem ért az első évad, de már a TV2 berendelte a következőt

Napokon belül új évaddal jelenkezik a Spektrum Home egyik beszélgetős műsora

Márciusban vadonatúj telenovella indul a TV2 Csoport egyik csatornáján

Bejelentették, hogy mikor indul Dombóvári István vadonatúj talkshow-vetélkedője