Az HBO 2019 őszén jelentette be, hogy 10 részes előzménysorozatot készít a Trónok harcához, House of the Dragon címmel. A széria középpontjában a Targaryen család lesz és 300 évvel az anyasorozat előtt játszódik. A történet George R. R. Martin Tűz és vér című regényét dolgozza fel. Tavaly áprilisban hivatalosan is megerősítették, hogy a produkció 2022-ben érkezik. Október elején megkapta első előzetesét is a sorozat, ráadásul az is kiderült, hogy a magyar címe Trónok harca – Sárkányok háza lesz.

hirdetés

George R. R. Martin év végén a blogján megírta, hogy látta a széria első epizódjának nyers vágását és nagyon tetszett neki. Most újabb biztató híreket osztott meg a Sárkányok házával kapcsolatban. A blogján közzétett egy bejegyzést, melyben elárulta a rajongóknak, hogy befejezték a széria 1. évadának forgatását.

„Izgalmas hírek érkeztek Londonból – úgy értesültem, hogy befejezték a Sárkányok háza 1. szezonjának forgatását. Mind a 10 epizódét. Néhányból láttam nyers vágásokat és nagyon szerettem őket. Természetesen még sok a teendő vele. A speciális effektek, a színek, a zene és az összes utómunka. De az írás, a rendezés és a színészek is fantasztikusak. Remélem, nektek is annyira tetszik majd, mint nekem. Le a kalappal Ryan és Miguel, illetve a csapatuk előtt, mert nagyszerű munkát végeztek. Azt kérdezitek, hogy mikor láthatjátok végre? Mikor táncolnak majd a sárkányok? Bárcsak elmondhatnám nektek! Sokat kell még dolgozni rajta, és mint mondtam, a koronavírus is megnehezíti a dolgokat. Idén tavasszal? Nem valószínű. Talán nyáron. Lehet. Ősszel? Ki tudja? Amint megtudjuk, elmondjuk nektek”

– írta a blogján George R. R. Martin.

hirdetés

Ezek lesznek az HBO Max utolsó, májusi sorozatpremierjei

Molnár Áron helyett egy másik sztárboxos indul az RTL által közvetített nemzetközi bokszversenyen

Kiderült, hogy mikor indul a Drága örökösök utolsó évada az RTL-en

Vadonatúj, színészlegendáról szóló minisorozat érkezik az egyik magyar csatornára

Vadonatúj előzetest kapott a jövő hónapban érkező Star Wars sorozat

Még idén érkezik a legújabb Star Wars sorozat a Disney+-ra