Az HBO tavaly október végén jelentette be, hogy 10 részre berendelték a Trónok harca előzménysorozatát, a House of the Dragont. A produkció a Tűz és vér című regény adaptációja lesz. Az alapul szolgáló könyv története Hódító Aegonnal, a Vastrón készítőjével veszi kezdetét, aztán bemutatja azokat a generációkat, akik a Targaryen-dinasztia fennmaradásáért küzdöttek. A spinoff szereplőválogatása nem hivatalos sajtóértesülések szerint idén júliusban vette kezdetét. Néhány héttel később pedig arról kezdtek el cikkezni az amerikai lapok, hogy a produkció főszerepére, Daemon Targaryen eljátszására is színészt keresnek.

A 72. Emmy-gálát különleges körülmények között tartották meg szeptember 20-án Los Angelesben, hiszen a műsorvezető Jimmy Kimmel üres nézőtér előtt mondott nyitóbeszédet és a díjátadó jelöltjei is online jelentkeztek be. A Deadline az esemény után Casey Bloysszal, az HBO elnökével beszélgetett arról, hogy miben rejlik az Eufória és a Watchmen sikere, amelyek fényes sikert arattak a rendezvényen. Emellett a televíziós szakembert a House of the Dragon kapcsán is megszólaltatták. Bloys hivatalosan is bejelentette, hogy a Trónok harca testvérsorozatának szereplőválogatása javában zajlik és a korábbi terveknek megfelelően 2022-ben biztosan képernyőre kerül a fantasy.

A koronavírus-járvány miatt számos sorozatot kaszáltak és több premiert is elcsúsztattak. Úgy tűnik azonban, hogy a sárkányos széria munkálataiban nem számítanak az HBO-nál fennakadásra. A 2020-as Emmy-gála nyerteseinek listája itt olvasható.

hirdetés
hirdetés

Az HBO Maxnál drágább csomagokkal indul májusban a Max

Májusban új török sorozat indul a TV2 Csoport egyik csatornáján

Kiderült, hogy hány évados lesz a The Witcher

8 millió forintos bírságot kapott az RTL a Kanapéhuszárok és a Sztárbox kapcsán

Újabb műsorváltozás: Minden hétköznap visszatér A mi kis falunk az RTL-re

Júliusban megszűnhet az egyik magyar csatorna