.

Az HBO berendelt egy sárkányos Trónok harca előzménysorozatot

Írta: KTL | 2019. október 30. 05:00
Magyar idő szerint kedden este robbant a hír, hogy az HBO elkaszálta Bloodmoon munkacímre hallgató elsőnek tervezett Trónok harca előzményszériát. A széria több ezer évvel az anyasorozat előtt játszódott volna, egy olyan világban, ahol nem 7, hanem sok száz kisebb királyság alkotta Westerost. A produkcióból a csatorna le is forgatott egy pilotot, de nagyon nem nyerte el a tetszésüket. Ebből a hírből pedig arra lehetett következtetni, hogy egyhamar mégsem lesz új Trónok harca sorozat az HBO-n.
Hatalmas meglepetésre hazai idő szerint az éjjeli órákban a médiavállalat újabb hatalmas bejelentést tett. Az HBO berendelt egy Targaryenekről szóló előzménysorozatot, House of The Dragon (A sárkány háza) címmel. A vadonatúj Trónok harca produkcióból már biztosan érkezik egy 10 részes első évad. Szeptember közepén érkeztek nem megerősítettet pletykák arról, hogy a csatorna esetleg a Tűz és vér című George R. R. Martin regényből készítene egy pilotot. Úgy látszik az előzetes tervek annyira tetszhettek a médiavállalatnak és olyan fontos, hogy a közeljövőben legyen új Trónok harca sorozat, hogy ki is hagyták ezt a nagyon fontos lépést. Így még a pilot elkészítése előtt bizalmat szavaztak a szériának. A sárkányok házát Bryan Cogman elkaszált sorozatötletén alapszik, melyet Jane Goldman és George R. R. Martin dolgozott újra ki. A vadonatúj sorozat showrunnerje az előbbi név mellett végül Miguel Sapochnik lesz, aki a produkció pilotját is rendezi majd. A széria berendelése azért is lehet jó hír, mert csak úgy, mint az eredeti Trónok harca első 6 évadánál, itt is lesz könyves alapanyag. Arról egyelőre nincs hír, hogy az új széria mikor érkezhet, de ha ilyen tempóban halad az HBO, könnyen lehet, hogy már 2021-ben megérkezik.
A Tűz és vér Valyria bukása után játszódik, amikor a Targaryenek, az utolsó életben maradt sárkánylovasok elfoglalták maguknak Sárkánykőt. A történet Hódító Aegonnal, a Vastrón készítőjével kezdődik, aztán egyfajta történelemkönyvként végigveszi az összes olyan generációt, amely azért küzdött, hogy megőrizzék a Targaryenek uralmukat. A könyv a Sárkányok táncáig tart, a polgárháborúig, amely kis híján véget vetett a dinasztiának. Miért vált Valyria oly halálos hellyé a Végzet után? Honnan származik Daenerys három sárkánytojása? A rendhagyó történelemkönyv több, a Trónok harca világával kapcsolatos érdekes kérdést is megválaszol. A bejelentéssel együtt megérkezett az új sorozat első plakátja is:

hirdetés

További hírek

Az HBO bejelentette, hogy mikor kezdik forgatni a Trónok harca testvérsorozatát

Így fognak kinézni a Trónok harca előzménysorozatának sárkányai

8 új szereplő érkezik a Stranger Things 4. évadában, köztük a Trónok harca egykori sztárja is

Rendhagyó, új műsor indul


Hozzászólások