Magyar idő szerint kedden este robbant a hír, hogy az HBO elkaszálta Bloodmoon munkacímre hallgató elsőnek tervezett Trónok harca előzményszériát. A széria több ezer évvel az anyasorozat előtt játszódott volna, egy olyan világban, ahol nem 7, hanem sok száz kisebb királyság alkotta Westerost. A produkcióból a csatorna le is forgatott egy pilotot, de nagyon nem nyerte el a tetszésüket. Ebből a hírből pedig arra lehetett következtetni, hogy egyhamar mégsem lesz új Trónok harca sorozat az HBO-n.

Hatalmas meglepetésre hazai idő szerint az éjjeli órákban a médiavállalat újabb hatalmas bejelentést tett. Az HBO berendelt egy Targaryenekről szóló előzménysorozatot, House of The Dragon (A sárkány háza) címmel. A vadonatúj Trónok harca produkcióból már biztosan érkezik egy 10 részes első évad. Szeptember közepén érkeztek nem megerősítettet pletykák arról, hogy a csatorna esetleg a Tűz és vér című George R. R. Martin regényből készítene egy pilotot. Úgy látszik az előzetes tervek annyira tetszhettek a médiavállalatnak és olyan fontos, hogy a közeljövőben legyen új Trónok harca sorozat, hogy ki is hagyták ezt a nagyon fontos lépést. Így még a pilot elkészítése előtt bizalmat szavaztak a szériának.

A sárkányok házát Bryan Cogman elkaszált sorozatötletén alapszik, melyet Jane Goldman és George R. R. Martin dolgozott újra ki. A vadonatúj sorozat showrunnerje az előbbi név mellett végül Miguel Sapochnik lesz, aki a produkció pilotját is rendezi majd. A széria berendelése azért is lehet jó hír, mert csak úgy, mint az eredeti Trónok harca első 6 évadánál, itt is lesz könyves alapanyag. Arról egyelőre nincs hír, hogy az új széria mikor érkezhet, de ha ilyen tempóban halad az HBO, könnyen lehet, hogy már 2021-ben megérkezik.

A Tűz és vér Valyria bukása után játszódik, amikor a Targaryenek, az utolsó életben maradt sárkánylovasok elfoglalták maguknak Sárkánykőt. A történet Hódító Aegonnal, a Vastrón készítőjével kezdődik, aztán egyfajta történelemkönyvként végigveszi az összes olyan generációt, amely azért küzdött, hogy megőrizzék a Targaryenek uralmukat. A könyv a Sárkányok táncáig tart, a polgárháborúig, amely kis híján véget vetett a dinasztiának. Miért vált Valyria oly halálos hellyé a Végzet után? Honnan származik Daenerys három sárkánytojása? A rendhagyó történelemkönyv több, a Trónok harca világával kapcsolatos érdekes kérdést is megválaszol.

hirdetés

A bejelentéssel együtt megérkezett az új sorozat első plakátja is:

hirdetés

Három díjat kapott a Mellékhatás, újrázott a Séfek séfe, Kiss Ramóna és Tilla a Televíziós Újságírók Díján

Kovács Kokó István életét bemutató sorozatot készít az RTL

Magyarországon még nem vetített NCIS sorozat érkezik a TV2 Csoport egyik csatornájára

Az RTL hamarosan főműsoridőben megismétli Az Árulókat

Ez a 16 vadonatúj produkció kerül be a Disney+ kínálatába áprilisban

Friss hír érkezett az Ázsia Expressz vadonatúj évadával kapcsolatban