November 18-án a PlayIT-re érkezett két színész is a Trónok harcából, akikkel egy kerekasztalos beszélgetés során alkalmunk volt interjút készíteni. A sorozat közkedvelt karakterét, Hodort alakító Kristian Nairn felidézte nekünk forgatási élményeit, és arról is beszélt, mekkora élmény volt brutális haláljelenetét leforgatni. Legújabb anyagunkban Ellie Kendrick, brit színésznővel való beszélgetésünket olvashatjátok, aki a szériában Meera Reedet játssza. A 27 éves művész a 3. évadban csatlakozott a Trónok harca színészgárdájához, így arról is nyilatkozott a SorozatWikinek, milyen volt újoncként egy már bejáratott produkció fedélzetére kerülni. Az interjúlehetőséget köszönjük a PlayIT szervezőinek és az HBO-nak!

A harmadik évadban láthatott téged először a közönség Meera szerepében. Addigra a Trónok harca elismert lett mind a nézők, mind a kritikusok között. Milyen élmény volt egy ekkora szereplőgárdához újoncként csatlakozni?
Fantasztikus élményként éltem meg a dolgot. Nem csak azért, mert egy nagyon szép kosztümben flangálhattam a forgatáson, de akkor fejeztem be az egyetemet, és arra hajtottam már akkor, hogy színészként letegyek valamit az asztalra. Szerencsés voltam, hogy épp a Trónok harcába castingoltak be akkor. Persze voltak nehézségek is a forgatáson, egy csomót kellett együtt lógnom Kristiannel (Kristian Nairn – Hodor) … de komolyra fordítva a szót, meglepődtem, hogy milyen kedves a stáb és a színészek.

A Trónok harca teli van erős női karakterekkel, Meera pedig legfőképp a harcosságával emelkedett ki közülük. Hogyan készültél a feladatra, kellett edzened is a szerep kedvéért?
Kellett edzenem is, de a legérdekesebb része az volt, amikor bevezettek egy fegyverekkel teli sátorba, ahol egy öreg fickó megmutatta, hogy hogy kell íjjal lőni. Az nagyon menő volt. Emellett volt lovagló edzésem, és megtanították, hogyan kell fejszével harcolni. Ez utóbbiban az az érdekes, hogy a Tini Nindzsa Teknőcök film egyik eredeti szereplője volt a segítségemre. Amikor az ember ilyen harcos karakterek bőrébe bújik, egész kaszkadőrgárda áll a háttérben, akik megmutatják, miképp kell a jeleneteket minél hitelesebben előadni.

hirdetés

Mit gondolsz, Hodor megharagudott Branre, amikor a fiatal Stark szétzúzta az elméjét?
Erre talán a leghelyesebb válasz az, hogy senki se tudja. A Trónok harca egyik fontos tényezője, hogy a karakterek nincsenek tisztában az összképpel. Míg a tévénézők össze tudják kötni a dolgokat, sok szereplő számára nem annyira tiszta, hogy mi-miért történik. A sorozat legtöbb figuráját szerintem az foglalkoztatja leginkább, hogy a szoros helyzetekből ép bőrrel kijussanak. Mert a Trónok harcában nem nehéz ám meghalni és sokszor félünk emiatt mi is. A személyes véleményem az, hogy buta hibát követett el.

Mi volt a legjobb és legrosszabb élményed a sorozat forgatása alatt?
A legrosszabb az volt, amikor Brant kellett húznom erdőkőn és hóviharokon keresztül, ráadásul olyan jelenetekben, ahol még csak dialógus sem volt a karakterek között. Ezt elég nehéz volt, de mivel a Trónok harcáról volt szó, még így is láttam a pozitív oldalát. A legjobb élményem pedig az volt, amikor egy hatalmas harcjelenetet forgattunk a negyedik évadban, egy barlangnál harcoltunk a Mások ellen. Nagyon élveztem, mert ez volt az első olyan alkalom, amikor komolyabb csatában részt vehettem a sorozat felvétele alatt. Sikerként éltem meg, hogy ilyen jól össze tudtuk hozni azt a részt.

Mit gondolsz, ki ül majd a Vastrónra a Trónok harca végén?
Biztosan az, akire a legkevésbé számítok. Ha korábban kérdeznek róla, akkor biztosan azt mondtam volna, hogy Brannek szurkolok, hogy a végső befutó legyen. De most már nem vagyok olyan lelkes vele kapcsolatban. Ahogy Kristian, úgy én is abban reménykedem, hogy Westeros legkeményebb lovagnője, Brienne ül majd a Vastrónra. Szerintem ketten most meg is alapítjuk a Team Brienne-t.

A PlayIT-en Ellie Kendrick mellett a Trónok harca másik sztárjával, a Hodort alakító Kristian Nairnnel is beszélgettünk, a színésszel készített interjúnk itt olvasható.

A Trónok harca eddigi évadai az HBO GO-n megtekinthetőek, az egy hónapos próbaidő alatt ráadásul ingyenesen elérhető a kábelcsatorna online videótárja. (Fotók: SorozatWiki és HBO)

hirdetés

4 TV2-s műsor folytatását jelentette be Fischer Gábor

Vadonatúj, nagyszabású, logikai vetélkedő érkezik idén a TV2-re

Még idén érkezik a Házasság első látásra 2. évada a TV2-re

Két bejelentés érkezett az Ázsia Expressz idei évadáról

Bejelentették, hogy kik lesznek a Bajnokok Ligája műsorvezetői az RTL-nél

14 év után a TV2-n tér vissza a Győzike show