November 18-án a Hungexpón megrendezett PlayIT-re érkezett két színész is a Trónok harcából. A rajongók közös képet és aláírást is kérhettek Kristian Nairntől (Hodor) és Ellie Kendricktől (Meera Reed). A gamer rendezvény több, a sorozathoz köthető érdekességgel várta a rajongókat, többek között ismét bele lehetett ülni a Vastrónba. Szombaton egy kerekasztalos beszélgetésen vettünk részt, melynek kapcsán két anyaggal is készülünk. Ezek közül az első, amelyet most olvashattok, a 41 éves Kristian Nairnnel készült, aki úgy vált közönségkedvenccé, hogy a karaktere a Trónok harcában mindössze egy dolgot, a saját nevét ismételgette. A színész mesélt nekünk arról, hogy milyen volt leforgatni Hodor brutális haláljelenetét, illetve azt is megtudhattuk, hogy nehéz volt-e cipelni Bran Starkot évadokon keresztül a sorozatban. Az interjúlehetőséget köszönjük a PlayIT szervezőinek és az HBO-nak!

Hodor az egyik leginkább kedvelt Trónok harca szereplő, annak ellenére, hogy a gondolkozása igencsak egyszerű. Mit gondolsz, miért szereti ennyi néző a karaktert?
A Trónok harcában rengeteg sötét és kiborító dolog történik, nagyon kevés a sorozatban a humor és barátságos légkörből sem akad túl sok. Hodor az ártatlanságot képviseli a történetben, hiszen ő tulajdonképpen megmaradt egy gyermek szintjén. Hodor egyike annak a kevés figurának Westerosban, aki kedves. Nem lehet túl meglepő, ha azt mondom, hogy ez a világ teli van egy csomó gonosz emberrel, de Hodor ennek köszönhetően változatosságot és friss nézőpontot hoz a sorozatba. Ez pedig a nézők szemében is szerethetővé teszi őt.

Bran és Hodor között a sorozat nagy részében bajtársias kapcsolat alakult ki. Mit gondolsz, Bran gonosszá vált azzal, hogy megszállta és összezúzta a fiatal Wylis elméjét?
Bran egyfajta mentális törést okozott Hodornak, amely már fiatalon olyan irányba terelte Hodor életét, amelyről nem Wylisként döntött. Teljesen másképp alakulhatott volna a története, de nem gondolom, hogy sokat szomorkodott volna emiatt. Fiatalon egy istállóban dolgozott, állandóan lovakkal kellett foglalkoznia, így viszont egy csodálatos utazás részese lehetett. Még azt is ki merem jelenteni, hogy biztosnak tartom, hogy Hodor nem haragudott emiatt Branre. Ráadásul a Háromszemű holló megmondta neki, hogy mit kell tennie, így tulajdonképpen csak a sors keze volt Bran. Azzal, hogy Wylist Hodorrá tette, bezáródott az a kör, aminek be kellett. Érdekes kérdés, mert több szempontból is lehet vizsgálni, így lehetnek olyanok is, akik azt mondják, hogy igen, Bran gonosszá vált ezáltal. Ennek ellenére én azért nagyon kedvelem a Brant játszó Isaacet.

Az évadok során rengeteget kellett cipelned Isaac Hempstead-Wrightot, aki Brant alakítja a sorozatban. Mennyire volt fizikailag megterhelő a feladat?
Amikor Hodor először cipelni kezdte a fiatal Starkot szerte Westerosban, Isaac kilenc vagy tíz éves lehetett, de aztán telt az idő és a végére Bran már kész férfi lett, hiszen Hempstead-Wright addigra betöltötte a 17-et, ráadásul nagyon magas is lett. A nézők meglepődnének, hogy milyen hosszú lábai lettek mostanra a színésznek. Nem elég azonban, hogy magas lett Isaac, de még nagyon nehéz is. Szerencsémre volt egy dublőröm, aki a nagyon hosszú forgatási napokon megoldotta helyettem ezt a feladatot, amit magamtól nem tudtam volna abszolválni. Legfőképp akkor volt rá szükség, amikor olyan jeleneteket forgattunk, ahol a Mások elől menekültünk.

hirdetés

Mi volt a Trónok harca forgatása alatt a legjobb és legrosszabb élményed?
A legrosszabb egyértelműen az volt, amikor meztelenkednem kellett. Le kellett vennem az összes ruhámat az első évadban és egy hatalmas műpéniszt kellett viselnem. Talán a Game of Thrones Exhibition keretében ki is állították, de az biztos, hogy én nem tartottam meg, ugyanis ez volt a legkellemetlenebb jelenet, amit fel kellett vennünk Hodor kapcsán. Így utólag már vicces emlegetni, de akkoriban nagyon rosszul éreztem magam miatta.

A legjobb élményem pedig egyértelműen Hodor halála volt. Furcsa lehet ezt hallani, de az utolsó nap, amit a forgatáson töltöttem, nagyon érzelmes és intenzív volt.

A Rave of Thrones partijaid nagyon népszerűek voltak az elmúlt időszakban, a média tele volt azzal, hogy DJ-ként is milyen sikeres vagy. Honnan jött ehhez az ötlet? Még mindig tartasz Trónok harca témájú bulikat?
Az, hogy DJ-ztem, mindig az életem része volt, már 20 éve foglalkozok vele. Ausztráliában léptem fel show-kon és egyszer csak felmerült, hogy milyen jó ötlet lenne, ha kifejezetten Trónok harcás bulikat is szerveznénk. Ott próbáltuk ki először és a közönségnek nagyon tetszett a dolog. Olyannyira, hogy egyszer csak azon kaptuk magunkat, hogy szerte a világból jönnek az érdeklődések, hogy el tudnánk-e látogatni hozzájuk egy-egy ilyen Trónok harca partit megtartani. Rengeteg helyre eljutottam a Rave of Thronesnak köszönhetően. Mostanra azonban megcsappant ezeknek az alkalmaknak a száma, de a DJ-zés még mindig komoly elfoglaltság maradt számomra. El se tudom mondani, hogy milyen jó érzéssel töltött el, hogy ennyi Trónok harca rajongót szórakoztathattam lemezlovasként, nagyszerű élmény volt.

Mit gondolsz, ki ül majd a sorozat végén a Vastrónra?
Biztos vagyok benne, hogy a végjáték hatalmas meglepetést hoz majd. Rengeteg elképzelés van erről, de nem érdemes találgatni, biztos olyan személy ül a végén a Vastrónra, akire a legkevesebben számítottak.

És kinek drukkolsz, hogy a Hét Királyság uralkodója legyen?
Egyértelműen Brienne-nek.

A Trónok harca eddigi évadai az HBO GO-n megtekinthetőek, az egy hónapos próbaidő alatt ráadásul ingyenesen elérhető a kábelcsatorna online videótárja. (Fotók: SorozatWiki és HBO)

hirdetés

Három díjat kapott a Mellékhatás, újrázott a Séfek séfe, Kiss Ramóna és Tilla a Televíziós Újságírók Díján

Kovács Kokó István életét bemutató sorozatot készít az RTL

Magyarországon még nem vetített NCIS sorozat érkezik a TV2 Csoport egyik csatornájára

Az RTL hamarosan főműsoridőben megismétli Az Árulókat

Ez a 16 vadonatúj produkció kerül be a Disney+ kínálatába áprilisban

Friss hír érkezett az Ázsia Expressz vadonatúj évadával kapcsolatban