A mi kis falunk első két évada 2017-ben és 2018-ban, februártól márciusig, 8-8 epizóddal volt látható. A sorozat elképesztő nézettségi sikerei okán, a 2018/19-es televíziós szezon óta több mint kétszer olyan hosszú évadokkal jelentkezik a produkció, így ősszel és tavasszal is új részekkel látható. Az elmúlt években mindig augusztusban vagy szeptemberben debütáltak széria új szezonjai, de most egyik hónapban sem érkezett meg a folytatás. Megvizsgáltuk, hogy mi lehet az oka és kiszámoltuk, mikor érkezhet a sorozat új etapja.

hirdetés

Mióta ősszel is új részekkel látható A mi kis falunk, az X-Faktorral szokták váltani egymást. A falus széria augusztustól, vagy szeptembertől 5-6 friss epizóddal szokott képernyőre kerülni, majd utána októberben a legújabb tehetségeké, valamint a magukat tehetségesnek képzelőké az RTL Klub szombat estéi. Ez egyedül 2020-ban volt máshogy, amikor a covid miatti forgatási csúszásoknak köszönhetően A mi kis falunk 5. szezonja csak szeptember második felében érkezett meg, utána pedig a koronavírus miatt elmaradt X-Faktor helyett az Álarcos énekes következett.

Idén azonban az RTL az eddig megszokottól eltérően, A mi kis falunk helyett az X-Faktorral kezdte az őszt. A tehetségkutató a szeptember 3-ai szombat óta esténként brutális nézettséggel kerül képernyőre. A nagyszabású showműsor jóval korábbi kezdésének minden bizonnyal a foci-vb lehet az oka, ugyanis idén nem nyáron, hanem az ősz végén és télen rendezik meg Katarban. Így november 20. és december 18. között a sportesemény európai idő szerint is részben az egyik legerősebb tévés időszak főműsoridejében lesz látható. Az itthon a közmédia csatornáin látható közvetítések pedig sok nézőt vehetnek el a nagy tévécsatornáktól, így az látszik, hogy logikus módon az RTL igyekszik a legnagyobb költségvetésű műsorait addigra befejezni. Így ezen logika mentén addigra véget kell érnie az X-Faktornak és a 2022-ben visszatérő Celeb vagyok, ments ki innen!-nek is. Na de akkor mikor érkezhetnek Pajkaszeg lakói?

A mi kis falunk új évadainak őszi vetítése 5-6 epizódból szokott állni. Az RTL pár hete bejelentette, hogy idén lesz egy karácsonyi különkiadása is A mi kis falunknak, de azt nem tudni, hogy ebbe ez beszámít-e. Így az év vége felől visszaszámolva november közepén, vagy második felében térhet vissza a legnézettebb magyar sorozat. A most futó X-Faktor azonban az említett hónap elején még biztosan nem ér véget, tehát A mi kis falunk 7. évada november 19-én, vagy 26-án debütálhat az RTL Klubon. Így a SorozatWiki számításai szerint még nagyjából 2 hónapot kell várni a Pajkaszeg lakóinak legújabb kalandjaira.

hirdetés

Az HBO Maxnál drágább csomagokkal indul májusban a Max

Májusban új török sorozat indul a TV2 Csoport egyik csatornáján

Kiderült, hogy hány évados lesz a The Witcher

8 millió forintos bírságot kapott az RTL a Kanapéhuszárok és a Sztárbox kapcsán

Újabb műsorváltozás: Minden hétköznap visszatér A mi kis falunk az RTL-re

Júliusban megszűnhet az egyik magyar csatorna