Tavaly április végén Kolosi Péter, az RTL tartalomért felelős vezérigazgatója bejelentette, hogy hamarosan érkezik az RTL-re a HIP, azaz a High Intellectual Potential (HPI: Haut Potentiel Intellectuel) című francia sorozat magyar verziója. Októberben azt is nyilvánosságra hozta, hogy a széria A renitens magyar címet kapja, és 2024-ben kerül képernyőre az RTL-en és az RTL+-on. Most pedig az is kiderült, hogy pontosan mikor indul a produkció.

hirdetés

A renitens első két epizódja február 23-án, pénteken először az RTL+ előfizetői számára válik elérhetővé, míg a tévénézők március 3-án, vasárnap 20:30-tól láthatják az RTL-en. Ezt követően a streaming szolgáltatóra péntekenként kerülnek fel az új epizódok, az RTL-en pedig minden vasárnap este képernyőre kerül majd a széria.

A renitens középpontjában Somos Renáta egy háromgyerekes egyedülálló anya áll, aki 160-as IQ-ja ellenére takarítónőként dolgozik. Egy véletlen folytán a rendőrség felismeri a benne rejlő lehetőségeket, így az életvédelmi osztály vezetője tanácsadói állást ajánl neki, amit Reni csak úgy fogad el, ha cserébe ők is segítenek neki megfejteni élete legnagyobb rejtélyét. A kissé kényszeres, szabálykövető Dobler százados nehezen tud mit kezdeni a mellé beosztott anarchista Renátával. A sorozat különálló epizódjaiban a páros egy-egy bűnesetet old meg, miközben Renáta saját ügye furcsa fordulatot vesz.

Renit Gáspár Kata, Dobler századost pedig Makranczi Zalán alakítja, de fontos szereplőt játszik a szériában Balsai Móni, Lengyel Benjámin, Jeney Luca, Mikó István és Mészáros Béla is. A renitenst a Paprika Studios gyártja, a showrunnere pedig Móré Annamária.

hirdetés

Az RTL-re érkezik a 2. évada egy korábban a TV2-n látható magyar sorozatnak

74 éves korában meghalt Ian Gelder, a Trónok harca színésze

Ezek lesznek az HBO Max utolsó, májusi sorozatpremierjei

Molnár Áron helyett egy másik sztárboxos indul az RTL által közvetített nemzetközi bokszversenyen

Kiderült, hogy mikor indul a Drága örökösök utolsó évada az RTL-en

Vadonatúj, színészlegendáról szóló minisorozat érkezik az egyik magyar csatornára