Csütörtökön tartják az idei év egyik legnagyobb televíziós eseményét, a Big Picture konferenciát. A rendezvény keretein belül Kolosi Péter, az RTL tartalomért felelős vezérigazgató-helyettese bejelentette, hogy a következő bő egy évben 7 hazai sorozat lesz látható a csatornán és a streaming szolgáltatón. Két napi széria és öt heti sorozat érkezik majd, amelyek között több premier is található. 

hirdetés

Kolosi Péter márciusban a SorozatWiki podcastban elárulta, hogy Kalamár Tamás, a Barátok közt egykori alapító-producere új sorozatot készít a médiavállalatnak. Júniusban kiderült, hogy a széria a Szomszéd tehene címet kapja, amely egy több évtizedes barátságról és annak elromlásáról szól majd. A produkcióban a Barátok közt két korábbi szereplője, a Nagy Tóbiást alakító Józan László, és Szilágyi Oszkárt megformáló Gombos Krisztián is játszani fog. Most pedig az is kiderült, hogy a Szomszéd tehene jövőre indul az RTL-en.

A Gólkirályság 1. évada január 7. és március 11. között volt látható a csatornán. Márciusban kiderült, hogy az RTL berendelte a focis széria 2. etapját, amit a nyár folyamán el is kezdtek forgatni. Egészen mostanáig nem lehetett tudni, hogy mikor érkezik a Csember FC-ről szóló sorozat folytatása. Most azonban nyilvánosságra hozták, hogy a Gólkirályság 2. etapja 2024-ben kerül képernyőre.

Áprilisban bejelentették, hogy érkezik az RTL-re a HIP, azaz a High Intellectual Potential (HPI: Haut Potentiel Intellectuel) című francia sorozat magyar verziója is. A mai rendezvényen Kolosi Péter nyilvánosságra hozta, hogy a produkció A Renitens magyar címet kapja, és jövőre kerül képernyőre az RTL-en és az RTL+-on. A történet főszereplője Reni, egy háromgyerekes egyedülálló anya, aki 160-as IQ-ja ellenére takarítóként dolgozik. Amikor egy véletlen folytán a rendőrség felismeri a benne rejlő lehetőségeket, állást ajánlanak neki, amit csak úgy fogad el, ha cserébe ők is segítenek neki megfejteni élete legnagyobb rejtélyét. A sorozat showrunnere Móré Annamária.

A Paprika Studios és az RTL sorozatötlet pályázatát, a Hypewritert 2019-ben Bendi Balázs és Erdődy Adrienn Aranyszív (Golden Age) című pályázata nyerte meg. Most azt is nyilvánosságra hozták, hogy a széria 2024-ben lesz látható az RTL+-on. A két idősíkban játszódó történet lesz az első olyan Hypewriter győztes produkció, aminek az egész évada elkészült. A produkciót Ujj Mészáros Károly, a Liza a Rókatündér és az Alvilág direktora rendezi. A történet a generációk sorsára, a jelen és a múlt összefonódására helyezi a hangsúlyt, némi romantikával, akcióval és ármánnyal megfűszerezve.

Jövőre folytatódik A mi kis falunk, érkezik a Drága örökösök 6. évada és a Valami Amerika sorozat is látható lesz.

hirdetés

Vadonatúj előzetest kapott a jövő hónapban érkező Star Wars sorozat

Még idén érkezik a legújabb Star Wars sorozat a Disney+-ra

Ők lesznek az Adom a napom 3. évadának negyedik hetének vendégei

Ő lett Balogh Levente új asszisztense, megvan Az álommeló 2. évadának nyertese

Kiderült, hogy mikor érkezik az Emily Párizsban 4. évada a Netflixre

Megvan, hogy kik lesznek a Zsákbamacska következő különkiadásának szereplői