Május 2-án több ezer televíziós és filmes forgatókönyvíró lépett sztrájkba Hollywoodban, miután az érdekképviseleti szakszervezeteiknek nem sikerült megegyezniük a filmstúdiókkal és a streaming szolgáltatókkal. A munkabeszüntetés kezdete óta több, mint 70 nap telt el, de a felek azóta sem ültek tárgyalóasztalhoz.

hirdetés

Az elmúlt hetekben a film- és televíziós producerek szövetsége (AMPTP) a 160 ezer tagot számlaló színészszakszervezettel, a SAG-AFTRA-val tárgyalt. A határidő azonban néhány órával ezelőtt letelt és a megbeszélések nem vezettek eredményre. Ez azt jelenti, hogy a forgatókönyvírók után minden bizonnyal a színészek is sztrájkba lépnek. Fran Drescher, a SAG-AFTRA szakszervezet elnöke úgy fogalmazott, hogy a stúdiók vezetősége által tett ajánlatok sértőek és tiszteletlenek voltak és a színészek 98 százaléka támogatja a sztrájkot.

A SAG-AFTRA munkabeszüntetése még több forgatás leállását vonhatja majd maga után, ez pedig nyomást gyakorolna a stúdiókra, hogy engedjenek a követeléseknek. Utoljára 63 évvel ezelőtt, 1960-ban fordult elő olyan, hogy az amerikai forgatókönyvírók és színészek egyszerre sztrájkoljanak.

Frissítés július 14-én 13 órakor: A SAG-AFTRA sztrájkja csütörtökön éjfélkor hivatalosan is kezdetét vette.

hirdetés

74 éves korában meghalt Ian Gelder, a Trónok harca színésze

Ezek lesznek az HBO Max utolsó, májusi sorozatpremierjei

Molnár Áron helyett egy másik sztárboxos indul az RTL által közvetített nemzetközi bokszversenyen

Kiderült, hogy mikor indul a Drága örökösök utolsó évada az RTL-en

Vadonatúj, színészlegendáról szóló minisorozat érkezik az egyik magyar csatornára

Vadonatúj előzetest kapott a jövő hónapban érkező Star Wars sorozat