Május 2-án több ezer televíziós és filmes forgatókönyvíró lépett sztrájkba Hollywoodban, miután az érdekképviseleti szakszervezeteiknek nem sikerült megegyezniük a filmstúdiókkal és a streaming szolgáltatókkal. A munkabeszüntetés kezdete óta több, mint 70 nap telt el, de a felek azóta sem ültek tárgyalóasztalhoz.

hirdetés

Az elmúlt hetekben a film- és televíziós producerek szövetsége (AMPTP) a 160 ezer tagot számlaló színészszakszervezettel, a SAG-AFTRA-val tárgyalt. A határidő azonban néhány órával ezelőtt letelt és a megbeszélések nem vezettek eredményre. Ez azt jelenti, hogy a forgatókönyvírók után minden bizonnyal a színészek is sztrájkba lépnek. Fran Drescher, a SAG-AFTRA szakszervezet elnöke úgy fogalmazott, hogy a stúdiók vezetősége által tett ajánlatok sértőek és tiszteletlenek voltak és a színészek 98 százaléka támogatja a sztrájkot.

A SAG-AFTRA munkabeszüntetése még több forgatás leállását vonhatja majd maga után, ez pedig nyomást gyakorolna a stúdiókra, hogy engedjenek a követeléseknek. Utoljára 63 évvel ezelőtt, 1960-ban fordult elő olyan, hogy az amerikai forgatókönyvírók és színészek egyszerre sztrájkoljanak.

Frissítés július 14-én 13 órakor: A SAG-AFTRA sztrájkja csütörtökön éjfélkor hivatalosan is kezdetét vette.

hirdetés

Egy rossz és egy jó hír érkezett az Egy csodálatos asszony magyarországi vetítésével kapcsolatban

Újabb nagy nemzetközi streaming szolgáltató indul Magyarországon

29. heti nézettség - Hatalmasat tarolt a Forma-1: Magyar Nagydíj

Ők 32-en lesznek a idei Sztárbox versenyzői - íme a teljes lista

Leleplezték a Farm VIP 5. évadának versenyzőit

Megvan, hogy mikor indul az Újratervezés 4. évada a TV2 Klubon