Május 2-án több ezer televíziós és filmes forgatókönyvíró lépett sztrájkba Hollywoodban, miután az érdekképviseleti szakszervezeteiknek nem sikerült megegyezniük a filmstúdiókkal és a streaming szolgáltatókkal. A munkabeszüntetés kezdete óta több, mint 70 nap telt el, de a felek azóta sem ültek tárgyalóasztalhoz.

hirdetés

Az elmúlt hetekben a film- és televíziós producerek szövetsége (AMPTP) a 160 ezer tagot számlaló színészszakszervezettel, a SAG-AFTRA-val tárgyalt. A határidő azonban néhány órával ezelőtt letelt és a megbeszélések nem vezettek eredményre. Ez azt jelenti, hogy a forgatókönyvírók után minden bizonnyal a színészek is sztrájkba lépnek. Fran Drescher, a SAG-AFTRA szakszervezet elnöke úgy fogalmazott, hogy a stúdiók vezetősége által tett ajánlatok sértőek és tiszteletlenek voltak és a színészek 98 százaléka támogatja a sztrájkot.

A SAG-AFTRA munkabeszüntetése még több forgatás leállását vonhatja majd maga után, ez pedig nyomást gyakorolna a stúdiókra, hogy engedjenek a követeléseknek. Utoljára 63 évvel ezelőtt, 1960-ban fordult elő olyan, hogy az amerikai forgatókönyvírók és színészek egyszerre sztrájkoljanak.

Frissítés július 14-én 13 órakor: A SAG-AFTRA sztrájkja csütörtökön éjfélkor hivatalosan is kezdetét vette.

hirdetés

Pokoli rokonok: Dobó Kata főszereplésével új napi sorozatot forgat Hámori Barbara az RTL-nek

Meghalt Donald Sutherland

Azonnali hatályú, minden hétköznap esti programot érintő műsorváltozás az RTL-en

Bejelentették a Yellowstone utolsó évadának folytatásának amerikai és magyar időpontját

Elindult a forgatása és új szereplők csatlakoztak a Trónok harca egyik új spinoffjához

Vadon Jani és Klein Dávid is vadonatúj műsorral jelentkezik ősszel a Spektrumon