A Barátok köztben Berényi Miklós fiát alakító Aradi Balázzsal három éve beszélgettünk utoljára, akkor az egyik első interjúját a SorozatWikinek adta. Balázs nyáron bejelentette, hogy távozik a sorozatból, azonban még mindig képernyőn van. Mesélt arról, hogy meddig marad a produkcióban, hogy mi történt vele az elmúlt években és arról is, hogy mennyit változott a karaktere. Elmondta mit gondol Berényi Balázs Hannával való viszonyáról és hogy a lánynak szerinte kit kéne választatni. Mesélt a Barátok közt forgatásáról, vicces rajongói élményekről és a jövőbeni terveiről. Elárulta, hogy milyen sorozatokat követett az elmúlt években, valamint hogy mik a legnagyobb kedvencei, és hogy mit gondol a szitkomokról.

Nyáron bejelentetted, hogy kilépsz a Barátok köztből és Londonba költözöl. Mégsem távozol a sorozatból?
Egyelőre mégsem távozom a Barátok köztből, de a külföldi terveimről sem mondtam le. Továbbra is szeretnék kinn érvényesülni. Viszont változott néhány dolog az életemben. Időközben egy fél éves zenei producer képzést is kinéztem magamnak, ami miatt végül itt maradtam Magyarországon. De olyan szerencsés helyzetbe kerültem, hogy a produkcióban is maradhattam. Mivel a szabadidőmbe minden vágyam belefért, így a suli mellett forgatok is – ki tudja meddig.

Három éve beszélgettünk utoljára. Mi történt azóta Aradi Balázzsal?
Olyan rég volt az már, még a hajam is teljesen más volt (nevet). Azóta nagykorú lettem, nagyon sokat komolyodtam. Színházban főszerepet játszottam Esztergályos Cecíliával és más, neves kollega társaságában. Elkezdtem szinkronozni, leérettségiztem, illetve forgattam Barátok közt. Ami lényeges változás, hogy most már jobban tisztában vagyok azzal, hogy mit akarok csinálni a jövőben.

A szereplők közül kikkel kerültél közelebbi kapcsolatba az elmúlt években?
Bozsek Márkkal már régóta jóban vagyunk, mostanra az egyik legjobb barátom. Az apukámat alakító Szőke Zoltánnal is sokat forgatunk együtt, így a munkaköri mellett elég jó civil viszony alakult ki közöttünk. Egyébként senkivel nem vagyok rosszban.

Három éve megkérdeztem, hogy pozitív karakternek tartod-e Balázst. Akkor igennel feleltél, de hozzátetted, hogy ez könnyen átbillenhet a másik oldalra. Most mit gondolsz erről?
Kőkeményen átbillent, igen (nevet). Már akkoriban is tervbe volt véve, hogy valamit kezdeni szeretnének Balázzsal, de még nem volt kidolgozva. Kellett egy év, mire eljutottunk azokhoz a sztorikhoz, amelyek elkezdték felvezetni a genyó Balázst, a kis Berényi Juniort. Mostanra mondhatni negatív karakter lett, hiszen mégiscsak apuka génjeit örökölte, de én ennek kifejezetten örülök. Szeretem ezt a karaktert játszani, egyrészt azért, mert az összes szemétséget ki tudom élni, másrészt azért, mert ez egy nagy kihívás számomra. Úgy gondolom, hogy 4 év után már van annyi rutinom, hogy beleszoktam a karakterbe.

Berényi Balázs több hónapos eltűnése magára haragította szerelmét, Hannát. Szerinted a lány megbocsájt valaha Miklós fiának?
Belátható időn belül nem tartom valószínűnek, de nyilván ez a sorozat íróitól függ. Balázs most akkorát billent egyik oldalról a másikra, hogy teljesen irreális lenne, ha mindenki elfelejtené ezt az egészet pár hét alatt. Ugyan Peti jelenlegi sztorija kicsit jobb irányba tereli Balázst, de mindenki nem bocsájthat meg neki.

Mit gondolsz a versenytársakról: Ádámról és Petiről?
Most szinte egy szerelmi négyszögünk van. Balázs szerintem kezdi elfogadni, hogy nem nagyon lehet ebből semmi. Ha külső szemlélőként kellene néznem, akkor azt mondanám, igazán nagy billegés a Peti meg az Ádám között kell, hogy legyen. Hiszen korábban már Petivel sok olyan jelenet volt, amelyben Hannával közeledtek egymáshoz. Nekik azért már érlelődik valamilyen szinten és ismervén az ilyen sorozatok menetét, valami vagy összejön nekik vagy éppenséggel pont nem. Én Petit tartom esélyesnek hosszú távon.

Hetente mennyi időt töltesz forgatáson?
Vannak olyan hetek, amikor abszolút nem kell forgatnom, de van olyan is, amikor reggeltől estig szinte mindegyik jelenetben benne vagyok. Ez attól is függ, hogy hol forgatunk. Külső jelenetnél (pl. esküvő vagy temetés) ez több napos munkát jelent. Amikor a Rózsában kávézgatunk, vagy amikor a mindennapi életünket forgatjuk a Mátyás király téren belül, az mindenképpen könnyebb és gyorsabb meló.

Ezekben a hetekben a karaktered Petivel egy kórházi szobába költözött. Ezeket a jeleneteket valóban egy intézményben veszitek fel vagy stúdióban lett berendezve egy szoba?
A kórházi felvételek alapból külsők. Van, hogy a stúdióban is forgatunk „kórteremben”, de a kültér (a kórház) az rendes külső és a folyosók is azok általában.

A Barátok köztös szereplésed óta volt már olyan, hogy Berényi Balázsként kezeltek téged az utcán? Mesélnél egy-két érdekes sztorit?
Természetesen. Igazából ez attól függ, hogy az emberek mennyire tudnak disztingválni. Ez mindig változó. A kedvencem az, amikor Bécsben voltunk, megálltunk a benzinkúton és mondtam a WC-s néninek angolul, hogy eurót szeretnék váltani. Ő csak nézett rám és azt mondta magyarul: „De apáddal azért ugye kibékülsz?”. Teljesen leblokkoltam. Úton-útfélen szembejön ez a dolog, de ritka az, amikor nem tudnak elvonatkoztatni az emberek. A nehézséget inkább az adja, hogy ugyanaz a nevem. Otthon (Tatabányán) is sokan megállítanak és nyújtják a kezüket, hogy „Helló Balázs, mi a helyzet?”, de én annyi emberrel találkozom, hogy sokszor nem tudom, valóban ismerem-e őket. Ilyenkor kellemetlenül érzem magam és megkérdezem, hogy honnan ismerjük egymást, amire jön is a válasz: „Hát a tévéből.”. Egyszer Siófokon, egy szórakozóhelyen belém kötöttek, de a kidobó ember egy-két pofonnal elintézte őket és felém fordult – közben lepergett előttem az életem – és ezt mondta: „Minden oké? Jól vagy? Nézlek minden nap!”.

Három éve azt mondtad, hogy a kedvenc sorozatod a Lost volt. Találtál azóta olyan sorozatot, ami felérne a szigetes szériával?
Igen, a Totál szívás a top most nálam. A Dextert imádtam egészen a brutálisan értékelhetetlen zárásig. Az Amerikai Horror Story-t nézem még hetente, de ezen kívül A zöld íjászt is, ami valamilyen szinten gagyi, de mégis tetszik.

Más sorozatok az elmúlt évekből?
Befejeztem a Sírhant műveket. Sok olyat elkezdtem, amit aztán elkaszáltak. A Gossip Girl – A pletykafészek mellett befejeztem a Született feleségeket. A Trónok harcába is beleszerettem, a Kaliforgiát (Californication) is követem. South Parkból is nézem az új évadot. Szitkomokat viszont nem nézek, elpocsékolt időnek érzem őket. Nem szeretek olyan sorozat elé leülni, aminek filler jellege van, vagyis nincs kapcsolódása a többi részhez és így kihagyható.

Említetted, hogy tanulsz. Mesélnél erről?
Persze. A zene iránti szeretetem kezdetben fanatikus zarándokutakba fajult, sokszor külföldre utaztunk barátaimmal különböző előadók koncertjeire, ami egy életformává nőtte ki magát az elmúlt pár évben. Ez odáig fejlődött, hogy egy éve leültem a laptopom elé és kitaláltam: zenét fogok írni. Eleinte sikertelenül, de némi fejlődést mutattam, így elhatároztam, hogy iskolában szeretném ezt megtanulni. Emellett egy-két hardverre is beruháztam.

Közeleg a karácsony és az újév. Majdnem kéthetes téli szünetetek lesz. Mit tervezel a két ünnep között?
A két ünnep között leginkább pihenni szeretnék, azaz semmit nem csinálni. A baráti társasággal szeretnénk kicsit bulizni, illetve összeülni, egymással törődni, mert eléggé szét vagyunk szóródva az országban. Karácsonykor viszont egyértelműen a család az első.

Liptai Claudia saját műsort kap az RTL Klubon

Kiderült, mikor érkezik a Jóbarátok különleges epizódja

A Barátok közt és a Drága örökösök egykori színésznője is csatlakozik a Mintaapákhoz

Sorozatötlet pályázatot hirdet a Keresztanyu gyártója

18. heti nézettség – Tarolt az új Konyhafőnök első hete

A mi kis falunk ellen zárul a Mintaapák 2. évada