A Bridgerton család 1. évada 2020 karácsonyán debütált a Netflixen. A népszerű sorozat 2. szezonja március 25-én érkezett a streaming szolgáltatóra. A Julia Quinn könyvsorozatán alapuló széria évadai a regényekhez hasonlóan az előkelő család különböző testvéreiről szólnak. A napokban elkezdődtek a 3. etap forgatásai, korábban pedig a 3-kal együtt berendelték a produkció 4. évadát is. Most összegyűjtöttünk 7 érdekességet a platform egyik legsikeresebb sorozatáról.

hirdetés

1. Van valami közös A Bridgerton családban és A koronában

Néhány felvétel ugyanott készült, ahol A koronát (The Crown) is forgatták. A wiltshire-i birtokon található Wilton House A Bridgerton család négy különböző rezidenciájaként szolgált; ez volt Hastings hercegének, Lady Dunbarry-nek, Charlott királynénak, valamint Hastings hercegének és Daphnénak a közös otthona is. A koronában a Buckingham-palota belső jeleneteit forgatták az épületben.

2. Nicola Coughlan eredetileg mást alakított volna

A Penelope Featheringtont játszó színésznő eredetileg Eloise Bridgerton szerepét pályázta meg. A The New York Times-nak adott interjújában a színésznő elmesélte, hogy A Bridgerton család producerei felkeresték, miután látták őt a Derry Girls című sorozatban. Behívták egy meghallgatásra, ahol Eloise szövegét olvasta fel. Annak ellenére, hogy nem kapta meg a szerepet, Chris Van Dusen, a producer úgy vélte, hogy tökéletes lenne a legfiatalabb Featherington megformálására.

3. Az egyik karakter nem szerepel a regényekben

Charlotte királyné a sorozatban fontos szerepet tölt be, azonban a produkció alapjául szolgáló Julia Quinn regényekben nem volt benne. Az írónő elmondása szerint, kicsit bánja, hogy a könyvekbe nem írta bele az uralkodót, azonban szerinte nem végzett volna olyan jó munkát a karakterrel, mint ahogy a sorozat készítői tették. Annak ellenére, hogy az alkotás fikció, a Golda Rosheuvel által alakított királyné a valóságban is létezett. Zsófia Sarolta királyné 1761–1818-ig élt György régensherceg uralkodása idején Angliában, és a sorozathoz hasonlóan tényleg rajongott a pomerániai törpespiccekért.

4. A bokszoló

Charlotte királynéhoz hasonlóan Simon Bassett állandó bokszoló társát is egy valóban létező személy ihlette. Will Mondrich (Martins Imhangbe) karaktere Bill Richmond alapján jött létre, aki egy híres, 19. századi fekete bokszoló volt. A férfi rabszolgának született Amerikában, majd ő lett az első színesbőrű sztár sportoló.

5. Az angol királynő félbeszakította a forgatást

A Bridgerton család alkotója elárulta, hogy amikor azt a jelenetet forgatták, ahol Hastings herceg engedélyt kér a királynétől a Daphné-val való házasságuk felgyorsítására, meg kellett állniuk az angol királynő miatt. A részt londoni Lancaster-házban vették fel, azonban nem volt rá sok idejük, ugyanis II. Erzsébet királynőnek egy esemény miatt szüksége volt a helyre. Amikor a királynőék odaértek, rögtön szóltak a stábnak, hogy fejezzék be a munkát adják át nekik a termet.

6. 5000 jelmez készült

A sorozatban káprázatos ruhakölteményeket láthatunk, és szinte sose viselik a szereplők kétszer ugyanazt a ruhát. Ehhez pedig rengeteg jelmezre volt szükség. Ellen Mirojnick jelmeztervező 238 fős csapatot alkalmazott, akik az első évad során 5000 ruhát készítettek el, amelyből az etap főszereplőjének, Daphne Bridgertonnak 104 jelmeze volt.

7. CGI-t is használtak

A legtöbb embernek a CGI-ról olyan alkotások juthatnak az eszébe, mint a Tónok harca, a Gyűrűk ura vagy az Avatar. Azonban nem csak fantasy filmekben vethetik be a technológia segítségét. A készítők CGI-t használtak ahhoz, hogy közel hozzák egymáshoz Bridgertonék és Featheringtonék Grosvenor Square-i otthonait, miközben a való életben messze voltak egymástól. Emellett a légi felvételek a régens kori Londonról, az operaház, de még a Bridgerton család otthonát körülölelő borostyánok és lilaakácok is így jöttek létre.

hirdetés

Újabb műsorváltozás: Minden hétköznap visszatér A mi kis falunk az RTL-re

Kiderült, hogy mikor érkezik a Sweet Tooth: Az agancsos fiú utolsó évada a Netflixre

Jövő héten 2 nagy műsor is véget ér a TV2-n

Golden Globe-díjas színész csatlakozott a Wednesday 2. évadához

A nyáron új székházba költözik az RTL egy része

A héten véget ér az RTL jelenlegi legnézettebb műsora