Ma (kedd) HBO, 22:20; Válaszcsapás 2×01-02!
Holnap (szerda) HBO 2, 22:00; Válaszcsapás 2×01-02! (ism.)
Péntek HBO, 00:55; Válaszcsapás 2×01-02!
Vasárnap HBO 2, 22:00; Válaszcsapás 2×01-02! (ism.)

Ma este egy másik új széria is érkezik az HBO-ra. A Válaszcsapás (Strike Back) első évadát fura módon kihagyva, a hazai mozicsatorna a másodikkal kezd. A vérbeli akciósorozat a teljes 2. évada, tegnap óta elérhető az HBO GO és az HBO On Demand kínálatában is. További részletek az HBO anyagában:

hirdetés

A Válaszcsapás (Strike Back) második évadja a Cinemax és az Egyesült Királyság legnagyobb előfizetéses televíziós szolgáltatója, a Sky TV koprodukciójában készült. Ez volt az első alkalom, hogy az HBO/Cinemax és a brit Sky TV közösen készített saját gyártású sorozatot. A tízrészes akciósorozat a Cinemax első főműsoridőben sugárzott szériája.
A Los Angeles Times szerint a Válaszcsapás egy „akcióban és izgalomban bővelkedő, forró szerelmi szállal megspékelt, nagyon szórakoztató sorozat”, míg a New York Daily News „könyörtelen, lüktető, non-stop akció-thrillerként” jellemezte a szériát, amely „kötelező program a következő 10 hétre”. A The Washington Post pedig „stílusos és addiktív, új terrorizmusellenes sorozatnak” titulálta.

Az előzmények
Az HBO-n januárban adásba kerülő második évad a Sky 2010-ben sugárzott, hat epizódból álló Strike Back-jének a folytatása, amely Chris Ryan regényein alapult (ez a brit különleges erők egykori operatív tisztjének írói álneve). Míg az előző szezon központi figurája John Porter volt – akit szintén a Section 20 operatív tisztjeként ismerhettünk meg –, az új évadban ez a karakter csak röviden jelenik meg, és a cselekmény középpontjában új szereplők, Stonebridge és Scott állnak.

A történetről
A Section 20 néven ismert terroristaelhárító szervezet a brit kormány irányítása alatt működő, szigorúan titkos elit katonai egység, amely magas kockázatú és kiemelt prioritású célpontokra specializálódott.
A Válaszcsapás középpontjában a Section 20 két tagja áll: Michael Stonebridge, a csapat brit őrmestere és Damien Scott, a Delta Force egykori tagja, akit az Egyesült Államok iraki inváziójának előestéjén fokoztak le és bocsátottak el az állományból.
Amikor a Section 20 egyik emberét túszul ejtik, a csoport Damien Scott (Sullivan Stapleton) segítségét kéri, ő ugyanis jól ismeri a terroristákat. Bár jók az ösztönei és kiválók képességekkel bír, fölényeskedő stílusa miatt Scott gyakran konfliktusba kerül a szabályozottabban működő csapattal, különösen a szabálykövetőbb Michael Stonebridge őrmesterrel (Philip Winchester). A csapat vezetője Eleanor Grant ezredes (Amanda Mealing) egy éles eszű és kemény vezető, aki jól bánik a fegyverekkel és a szavakkal egyaránt, de indokolt esetben nem fél megszegni a szabályokat sem.
Scott és Stonebridge egy Latif nevű (kódnevén „Project Dawn”), könyörtelen, de rendkívül intelligens terrorista nyomába szegődik, aki egy sor nemzetközi szintű akciót robbant ki, beleértve a legmagasabb szinteken történő összeesküvést és a tömegpusztító fegyverek megszerzését.
A sorozat öt különálló történetből áll, amelyek mindegyike két-két epizódot ölel fel. A rengeteg fordulatot, csavart és erotikát tartogató sorozat egzotikus helyeken játszódik, a cselekmény behálózza az egész világot: Indiától Dél-Afrikáig, Angliától Csecsenföldig.
A dél-afrikai és magyarországi helyszíneken forgatott Válaszcsapás készítése 2011. februárban kezdődött, és a nyár végén fejeződött be. (fotó: HBO Sajtószoba)

hirdetés

Újabb műsorváltozás: Minden hétköznap visszatér A mi kis falunk az RTL-re

Júliusban megszűnhet az egyik magyar csatorna

Kiderült, hogy mikor érkezik a Sweet Tooth: Az agancsos fiú utolsó évada a Netflixre

Jövő héten 2 nagy műsor is véget ér a TV2-n

Golden Globe-díjas színész csatlakozott a Wednesday 2. évadához

A nyáron új székházba költözik az RTL egy része