Az elmúlt években a Spektrumon több magyar szórakoztató, ismeretterjesztő sorozat került bemutatásra, többek között itt láthattuk a Tiltott zónákat, a Várfoglalókat, vagy éppen az Abrakadabra című produkciót is. Ezt a sort folytatja most a tévétársaság egy egészen különleges szériával. Vadonatúj, az expedíciós hegymászókat bemutató sorozat érkezik a csatornára. A Minek ment oda ma 21 órakor debütál a Spektrumon. A produkció 6 héten keresztül, 6 adással jelentkezik majd vasárnaponként ugyanebben az időpontban, valamint ismétléssel csütörtökön 22 órakor.

Suhajda Szilárd

A Spektrum legújabb saját gyártású műsora betekintést nyújt a „tiszta” – oxigénpalackra nem támaszkodó – expedíciós hegymászás világába, valamint elbeszéli a Himalája koronája magyar teljesítésének történetét hat legendás magyar hegymászó életútján keresztül. A drámai, gyakran szívmelengető, bizonyos esetekben megrázó epizódok főszereplői Ács Zoltán, Erőss Zsolt, Klein Dávid, Nedeczky Júlia, Suhajda Szilárd és Várkonyi László – a hazai expedíciós hegymászás meghatározó alakjai, akik mérföldkőnek számító első magyar csúcsmászásokat hajtottak végre.

hirdetés

A Minek ment oda epizódjai nemcsak sikeres nyolcezres csúcsmászásokat és három tragédiával végződő expedíciót járnak körbe: a készítők megszólaltatják a hegymászókat, családtagjaikat, barátaikat és alpinista kollégáikat, a hegymászást minél több aspektusból bemutatva. Arra keresik a választ, mi hajtja a magas hegyek megszállottjait, dacolva az élet elvesztésének lehetőségével, hátrahagyva családjukat? A sorozatnak köszönhetően a nézők közelebb kerülhetnek a hegymászók motivációinak megértéséhez, betekintést nyerhetnek a sportolók életébe és többet tudhatnak meg a hegymászás értelméről, alpinistáink rendkívüli eredményeiről.

A különleges témával foglalkozó magyar, ismeretterjesztő szériában láthatóak a nagyközönség számára eddig nem látott felvételek – példáúl Suhajda Szilárd utolsó üzenete a családnak -, régi és friss interjúk, valamint direkt a produkció számára forgatott anyagok, illetve egészen látványos animációk. A forgatás 7 országban 25 helyszínen zajlott Marokkótól Pakisztánon át az olyan közeli hegyekig, mint az osztrák Alpok vagy a szlovák Magas Tátra. A 6 főszereplőről szóló epizódokban összesen 51 szakértő, hegymászó, családtag szólal meg.

Mi motiválja a hegymászókat, hogy oxigénpalack nélkül vágjanak neki a nyolcezres csúcsoknak? Hogyan viselik ezt a családtagjaik? Milyen emberek a sorozat főszereplői? Kiderül mától vasárnaponként 21 órakor a Spektrumon!

(A cikket az AMC támogatta.)

hirdetés

Ma és holnap este is műsorváltozás lesz a TV2-n

39. heti nézettség - Hasít az Árulók, az első hetén a legsikeresebb hétköznapi műsor lett

3 évad után elkaszálták a Netflix egyik vígjátéksorozatát

Bemutatjuk a Max legfontosabb októberi sorozatpremierjeit

Ők mérkőznek meg a Sztárbox vasárnapi, 6. adásában

Ezt tudni az ATV-n ma induló Géniusz 4. évadáról (x)