Októberben a megszokott streaming szolgáltatók – Netflix, HBO Max, Disney+, SkyShowtime és RTL+ – mellett egy újabb online videótár havi premierjeit mutatjuk be. Az Amazon Prime Video-n kezdetben kevés magyar szinkronnal ellátott tartalom volt, és bár még mindig több feliratos alkotást találni, de egyre több produkcióhoz készül szinkron is. A Prime Video hazánkban is egyre nagyobb népszerűségre tesz szert, most pedig összeszedtük, hogy milyen filmek és sorozatok válnak elérhetővé ebben a hónapban a platformon.

The Burial

Október 6-án debütált a Gyilkos a múltból (Totally Killer) című horror-vígjáték. A film története szerint 25 évvel azután, hogy Jamie édesanyjának a barátait megölte a “Tizenhatos gyilkos”, a lány véletlenül visszautazik az időben, hogy anyja segítségével megállítsák a gyilkost, mielőtt bárkivel végezne. Szintén ezen a napon érkezett a streaming szolgáltatóra a Mumbai naplók (Mumbai Diaries) 8 epizódos 2. évada. Egy pusztító árvíz azzal fenyeget, hogy elönti Mumbait, ezért a kórház dolgozóinak félre kell tenniük személyes problémáikat, hogy segítsenek a város túlélésében.

hirdetés

11-én került be a kínálatba egy spanyol-amerikai thriller, az Awareness. A kamasz Ian és az apja abból él, hogy apróbb csalásokat hajtanak végre Ian különleges képességével: azzal, hogy képes illúziókat kivetíteni mások agyába. Mikor véletlenül a nyilvánosság előtt is használja ezt a képességét, egy rejtélyes ügynökség a nyomába ered. A filmben fontos szerepet játszik A nagy pénzrablásban Berlint alakító Pedro Alonso és az Elitből ismert María Pedraza.

Október 12-én debütál egy Fülöp-szigeteki horrrofilm, az In My Mother’s Skin. A második világháború idején a Fülöp-szigeteken rekedt egy család, ám az édesanyjuk haldoklik. A nő állapota rohamosan romlik, a lánya pedig felkeresi a titokzatos tündért, aki megígérte, hogy megvédi őt, és egy varázslatos rovart ad a lánynak, hogy meggyógyítsa az anyját. 13-án lesz a premierje az Everybody Loves Diamonds című olasz sorozatnak. A 8 részes 1. szezonban egy csapat tolvaj képes megtéveszteni a legképzettebb biztonságiakat, hogy több millió dollár értékű drágaköveket lopjanak el az antwerpeni gyémántközpontból.

Ugyanezen a napon debütál a streaming szolgáltatón Jamie Foxx és Tommy Lee Jones közös jogi drámája, a The Burial. Willie E. Gary, ügyvéd segít egy temetkezési vállalat tulajdonosának megmenteni a családi vállalkozást, amikor egy óriáscég próbálja megvásárolni azt. A filmet valós események ihlették.

Október 20-án indul a Feltöltés (Upload) 8 epizódból álló 3. évada. A folytatásban a nemrégiben letöltött Nathan és Nora kapcsolatba kezd a való életben, miközben szembeszállnak a Csodaáttal. Eközben Nathan Lakeview-ban életre keltett digitális másolata egy alternatív utat jár be Ingriddel. Aleeshát vezetővé nevezik ki, és randizni kezd az egyik munkatársával, a magányos Luke pedig munkát keres a Szürke Zónában.

Szintén ezen a napon érkezik a Sayen című akció-thriller folytatása, a Sayen: Desert Road (Sayen: La Ruta Seca). A chilei produkcióban Sayen az Atacama-sivatagba megy, hogy az Actaeon, a családja tragikus elvesztéséért és az egész chilei ökoszisztéma pusztulásáért felelős multinacionális szervezet nyomába eredjen. A filmben a címszereplőt alakító Rallen Montenegro mellett A nagy pénzrablásban Arturo Románt megformáló Enrique Arce is visszatér. Ugyanekkor jön a platformra a Bosch: Örökség (Bosch: Legacy) 2. etapja is. A sorozat folytatása 10 részből fog állni, azonban a cselekményéről egyelőre nincs információ.

Október 27-től lesz megtekinthető a Gustavo Bassani és Natalia Oreiro főszereplésével készült Yosi, a sajnálkozó kém (Yosi, the Regretful Spy / Iosi, El Espía Arrepentido) 8 epizódos 2. szezonja. Az argentin-uruguayi széria folytatása az AMIA épületének felrobbantásával, Argentína történetének legvéresebb terrortámadásával foglalkozik, amely több száz halottat és sebesültet követelt.

A Netflix októberi sorozatpremierjeiről itt, filmes újdonságairól pedig itt írtunk. A SkyShowtime-ra érkező legnagyobb filmeket és szériákat itt írtunk, míg a Disney+ új produkcióit itt ismertettük. Az HBO Max e havi filmes újdonságait itt, a friss szériáit itt mutattuk be. 

hirdetés

Minden esti műsort érintő változás lesz hétfőtől a TV2-n

Kiderült, hogy folytatódik-e a Gólkirályság

Változás az RTL-en: Jövő héten beduplázódik az X-Faktor

Hamarosan újabb A mi kis falunk napi ismétlés lesz látható az RTL-en

Napokon belül új évaddal jelentkezik a vidéki életet bemutató műsor az egyik magyar csatornán

Klein Dávid és Radnai Péter: A Minek ment oda egy olyan sorozat, amiben rengeteg izgalom van (x)