A nyár utolsó hónapja során is rengeteg film érkezik az HBO Max kínálatába, ugyanis júliushoz hasonlóan ebben a hónapban is 17 estés alkotással bővül a kínálat. Augusztusban több, sztárok főszereplésével készült produkció, egy Oscar-díjra jelölt alkotás és 3 nemrég moziban debütáló film is elérhetővé válik a streaming szolgáltatón.

Mi köze ennek a szerelemhez?

Augusztus 3-án érkezett a streaming szolgáltatóra a Matthew McConaughey főszereplésével készült Mud. A filmdráma története szerint a 14 éves Ellis egy reggel kioson a szülői házból, hogy legjobb barátjával megkeressenek a Mississippi egyik szigetén egy fák között rekedt csónakot. 4-én került be a kínálatba a Bérgyilkosok klubja (Assassin Club). Egy bérgyilkos megbízást kap, hogy hét embert öljön meg szerte a világon, ám kiderül, hogy a célpontok szintén bérgyilkosok, akiket azért béreltek fel, hogy végezzenek vele.

hirdetés

Szintén ekkor jött a platformra Tilda Swinton legújabb alkotása, Az örök lány (Eternal Daughter). A misztikus drámában egy művésznő és idős édesanyja visszatérnek egy szállodává vált egykori kastélyba, amit rejtélyes múlt kísért. Itt szembesülnek az egykori családi ház rég eltemetett titkaival. 5-én válik elérhetővé a Vigyázz, kész, szörf (Surf’s Up) című animációs film. Cody, a kamasz pingvin az első szörf versenyére készül, az ifjú tehetség útjáról dokumentumfilmet forgat egy stáb.

5 hónappal a magyar mozis premiert követően, augusztus 11-től az HBO Maxon is megtekinthető lesz a Viola Davis főszereplésével készült Woman King – A harcos. Óriási hajóikkal európai katonák szállnak partra, hogy elfoglalják a királyságot és rabláncra fűzzék lakóit. Nanisca tábornok, a női Dahomey amazonsereg kiképzője tudja, hogy élete legfontosabb és legveszélyesebb bevetése áll előtte. Ugyanekkor kerül be a kínálatba Oscar Isaac és Jessica Chastain közös alkotása, az Egy durva év (A Most Violent Year). A krimi története 1981-ben, New Yorkban játszódik. Egy ambiciózus bevándorló a város történetének legveszélyesebb évében azért küzd, hogy megvédje vállalkozását és családját.

Szintén ugyanezen a napon érkezik az HBO Maxra az Elysium – Zárt világ című sci-fi. 2154-ben a nagyon gazdagok egy mesterséges űrállomáson laknak, míg a lakosság többi része a Földön, nyomorban él. Max olyan küldetést vállal, amely egyenlőséget hozhat a polarizált világok között. 11-én válik elérhetővé a Chappie is. A közeljövőben a rendőrség robotokkal próbálja megfékezni a bűnözést. Amikor az egyik rendőrdroid, Chappie új programozást kap, ő lesz az első olyan robot, aki képes gondolkodni és érezni.

7 hónappal a hazai mozis bemutatót követően, augusztus 17-én jön a streaming szolgáltatóra Emma Thompson és Lilly James romantikus vígjátéka, a Mi köze ennek a szerelemhez? (What’s Love Got To Do With it). A dokumentumfilmkészítő, folyamatosan társkereső appokat pörgető Zoe nem lel rá a szerelemre. Gyerekkori barátja, Kaz számára első látásra egyszerűbbnek tűnik a helyzet, mivel szülei találtak a számára egy gyönyörű menyasszonyt Pakisztánban. Zoe úgy dönt, hogy következő filmjében nyomon követi az előre eltervezett házasság minden mozzanatát.

18-án kerül be kínálatba Jack Nicholson és Michelle Pfeiffer Farkas (Wolf) című thrillere. Will Randall hazafelé tartva véletlenül elgázol egy farkast, ám amikor kiszáll az autóból, az állat megharapja. Ezt követően érzékei élesebbé válnak, egyre erősebb lesz és éjszakánként magányosan sétál New York utcáin. Lassanként a fenevad a hatalmába keríti, mígnem találkozik egy nővel, akinek szerelme mindent megváltoztat. Szintén ezen a napon válik elérhetővé a Kupák lovagja (Knight of Cups). A filmdráma középpontjában a Los Angelesben élő író, Rick áll. Egyik testvérének halála után nőkkel próbálja meg elterelni a figyelmét a fájdalmáról. Minden egyes találkozás közelebb viszi ahhoz, hogy megtalálja a helyét a világban.

Augusztus 24-től lesz megtekinthető a platformon a Tom Cruise, Cuba Gooding Jr. és Renée Zellweger főszerelésével készült Jerry Maguire – A nagy hátraarc. A romantikus filmdrámában a címszereplő egy sikeres sportmenedzser, egy nap azonban kirúgják. Mindent előről kell kezdenie, ugyanis az ügyfelei elhagyják a menyasszonya pedig szakít vele. Csupán két ember áll mellé: egy másodosztályú focista és a kisfiát egyedül nevelő könyvelőnő. 25-én érkezik meg a DC Animation egyik friss filmje, a Batman és Superman: A szuper ifjak csatája (Batman and Superman: Battle of the Super Sons), amelyben a szuperhősök arra vállalkoznak, hogy megmentik a világot a közelgő végzet elől.

Ugyanezen a napon kerül be a kínálatba Ryan Gosling, Rooney Mara, Michael Fassbender, Natalie Portman és Cate Blanchett közös romantikus filmje, a Daltól dalig (Song to Song). A produkció az austini zenei élet tagjai között kialakult, két egymást keresztező háromszögről szól. Szintén 25-én válik elérhetővé Dev Patel és Nicole Kidman életrajzi ihletésű drámája, az Oroszlán (Lion). Egy ötéves indiai kisfiút örökbe fogad egy ausztrál házaspár, miután több száz kilométerre eltévedt otthonától. A fiú 25 évvel később elindul, hogy megtalálja elveszett családját.

Decemberben debütált a hazai mozikban a Whitney Houston életét bemutató I Wanna Dance With Somebody, amely augusztus 27-től az HBO Maxon is megtekinthető lesz. Az átlagos gimnazistalányt felfedezi egy lemezcég menedzsere, és onnantól kezdve nincs megállás a sikerhez vezető úton. Mindeközben nagyszerű barátokkal és néhány nehezen azonosítható ellenséggel is találkozik. A legendás énekesnőt Naomi Ackie alakítja.

31-én érkezik a streaming szolgáltatóra Emma Stone vígjátéka, a Könnyű nőcske (Easy A). Olivia az iskolában nem nagyon tűnik ki a többiek közül, mígnem egy véletlen hazugság és egy gyorsan terjedő pletyka miatt népszerűvé nem válik. Átverésből szexuális szolgáltatásokat nyújt azoknak, akiknem nem jutott barátnő, ám egy idő után már nem csak ez áll a hazugságok hátterében.

Az HBO Max e havi sorozatpremierjeit itt ismertettük. A SkyShowtime nyáron érkező legnagyobb filmjeiről és szériáiról itt írtunk. A Netflix augusztusi sorozatpremierjeit itt, filmes újdonságait pedig itt mutattuk be. A Disney+ friss produkcióit itt, míg az RTL+ kínálatába bekerülő újdonságokat itt ismertettük.

hirdetés

Ezek lesznek a Disney+ legnagyobb őszi premierjei

A napokban két fontosabb hazai szórakoztató műsor is véget ér

Műsorváltozás vasárnap a TV2-n: új időpontba kerül a Megasztár első válogatója

3 friss évad és egy új sorozat is érkezik a Network4 csatornáira szeptember végén

Mozifilmek, új sorozatok és folytatások: 21 produkciót jelentett be a SkyShowtime

Érkezik egy népszerű sorozat 21. évada a TV2 Csoport egyik csatornájára