A nagy pénzrablás (La Casa de Papel) 5., egyben utolsó évadának második fele tavaly decemberben jelent meg a Netflixen. A sorozat hamar hatalmas sikerre tettt szert, aminek köszönhetően a szereplők világszerte ismertek lettek. Ezt a legtöbb színész ki is tudta használni, Pedro Alonso-nak jövőre érkezik a saját spinoff sorozata, a Berlin, júniusban pedig a Lisszabont alakító Itziar Ituño-nak debütál az új szériája, az Intimitás (Intimacy /Intimidad).

hirdetés

A szériát egy 2012-es botrány ihlette, amikor Spanyolországban egy képviselőnőről pikáns felvételek láttak napvilágot, melyeket eredetileg focista barátjának szánt. A tett büntetlenül maradt, azonban elegendő visszhangja volt ahhoz, hogy utána módosították az ilyen típusú bűncselekményekre vonatkozó törvényt. A hasonlóság az ügy és a vadonatúj Netflix sorozat között szembetűnő. Az Intimitás története szerint egy feltörekvő, baszk politikusnő karrierje veszélybe kerül, amikor nyilvánosságra kerül egy titokban róla készült szexvideó. A botrány négy másik nőt is érint. A produkció középpontjában az imázs, az intimitás és a magánélet megsértése áll, valamint feltárja, hogy ezek milyen pusztító hatással vannak az áldozatra.

A sorozat főhősét, Malent a hatalmas sikernek örvendő A nagy pénzrablás egyik főszereplője, Itziar Ituño alakítja, aki maga is sok fontos ügy mellett kiáll. Szívügyének érzi a női jogokat is, ezért örül, hogy egy olyan produkcióban vehet részt, ami a szexuális tartalmú felvételek kiszivárogtatásainak női áldozataira fókuszál.

“A széria elsődleges témája az intimitás, annak megsértésének módjai és az áldozatnak okozott károk. Az a sorozat lényege, hogy egy nőről szól. Ha egy férfi lenne a középpontban, az már egy teljesen másik történet lenne.”

– mondta a színésznő a FormulaTV-nek adott interjúban.

A 8 részes 1. évad június 10-én érkezik a Netflixre. A főszerepben Itziar Ituño mellett Verónica Echegui (Ismeretlen eredet), Patricia L. Arnaiz (A lány) és Ana Wagener (Üdvözöl az Éden!) látható. A női áldozat szemszögét és megpróbáltatásait bemutató sorozatot Verónica Fernández és Laura Sarmiento alkotta meg, így a főszereplők mellett a készítők is a női nemet képviselik. A Txintxua Films által a Netflix számára készített sorozatot Jorge Torregrossa, Ben Gutteridge, Marta Font és Koldo Almandoz rendezte.

hirdetés

Ezek lesznek a Disney+ legnagyobb őszi premierjei

A napokban két fontosabb hazai szórakoztató műsor is véget ér

Műsorváltozás vasárnap a TV2-n: új időpontba kerül a Megasztár első válogatója

3 friss évad és egy új sorozat is érkezik a Network4 csatornáira szeptember végén

Mozifilmek, új sorozatok és folytatások: 21 produkciót jelentett be a SkyShowtime

Érkezik egy népszerű sorozat 21. évada a TV2 Csoport egyik csatornájára