Az áprilisi premierek után május első napján jöjjenek ennek a hónapnak a Netflixes premierei. Számos újdonsággal és friss évaddal bővül a streaming szolgáltató kínálata. Vígjátékok, szuperhősökről és hírességekről szóló szériák is érkeznek a platformra, ráadásul több nemzet sorozatait is megtekinthetjük ettől a hónaptól.

Május 2-án debütál a Selena: A sorozat (Selena: The Series) 2. évada, amely a tragikus körülmények között elhunyt mexikói-amerikai énekesnő, Selena Quintanilla karrierjéről és életéről szól. A sorozat vezető producere a híresség nővére, Suzette, aki a család közreműködésével segít bemutatni a történetet a nézők számára.

A legújabb szuperhősös széria, a Jupiter hagyatéka (Jupiter’s Legacy) május 7-én érkezik a platformra, mely dátumot korábban egy rövid előzetes kíséretében jelentették be. A Netflix saját szuperhősös univerzumot alkot meg, és minden ide tartozó sorozat Mark Millar képregényeinek adaptációja lesz, beleértve a Jupiter hagyatékát is. A széria több generációt mutat be, középpontjában azok a hősök állnak, akik elsőként, az 1930-as években szerezték meg a képességeiket, és az ő gyermekeik. A fiatalok be akarják bizonyítani a világnak, hogy ők is képesek arra, mint elődeik.

hirdetés

Az új vígjátéksorozat, Az Upshaw család (The Upshaws) május 12-től lesz látható. A Mike Epps és Wanda Skyes nevével fémjelzett széria egy munkásosztálybeli színesbőrű családról szól, akik egy jobb életre és boldog otthonra vágynak Indiana államban, miközben szembe kell nézniük a mindennapi gondokkal.

Május 14-én két sorozat premierje is várható. Érkezik ugyanis Ryan Murphy sorozatának, a Halstonnak az 1. évada, melyben a címszereplő divattervezőt Ewan McGregor alakítja. Roy Halston Frowick stílusa egy egész korszakot határozott meg, azonban a hírnévnek van egy sötét oldala, az irányítás pedig kicsúszott a kezéből. A másik újdonság az említett napon a koreai Mennybemenetel (Move to Heaven) lesz, mely egy Asperger-szindrómás fiúról és börtönviselt nagybátyjáról szól, akik meglátják az életet a hátrahagyott dolgokban és megosztják az elhunytak el nem mesélt történeteit.

Május 19-én várható a Ki ölte meg Sarat? (Who Killed Sara?) 2. évada, mely egy Alex (Manolo Cardona) nevű férfi történetét mutatja be. Eltökélte, hogy bosszút áll és bebizonyítja, hogy tévesen ítélték el húga megöléséért, és nem csupán a bűncselekmény valódi elkövetőjét akarja leleplezni. A Más, mint a többiek (Special) 2. és egyben utolsó etapja május 20-án jön a platformra. A fiatal, agyi bénulásban szenvedő homoszexuális férfi kilép a komfortzónájából. Elszigetelt világát abban a reményben hagyja el, hogy megvalósítsa azt az életet, amire mindig is vágyott. A történet főszereplője, írója és executive producere Ryan O’Connell, aki a sorozat alapjául szolgáló memoárt is írta.

A Szomszédom, Javier (The Neighbor) 2. évadának premierdátuma május 21-e. Az egoista Javier (Quim Gutiérrez) élete a feje tetejére áll, amikor hirtelen szuperhőssé válik, miközben legutóbbi exe azt a feladatot kapja, hogy felfedje a kilétét. A spanyol széria Santiago García és Pepo Pérez képregénye alapján készült. Május 23-án érkezik a Majdnem elég jó (Master of None) 3. etapja. A sorozatban a színész Dev (Aziz Ansari) a gyerekkori barátjával, Denise-szel (Lena Waithe) és színes baráti társaságukkal próbálnak helytállni a szerelemben, karrierben és társadalmi ügyekben. A kalandos dramedy elnyerte a legjobb forgatókönyvért járó Emmy-díjat.

Május 28-án debütál Michael Douglas főszereplésével A Kominsky-módszer (The Kominsky Method) utolsó, 3. szezonja. A történet szerint Sandy Kominsky drámatanár és legjobb barátja, Norman Newlander (Alan Arkin) mindig meg tudják nevettetni egymást, még akkor is, amikor az időskor labirintusában próbálnak kiigazódni. Arkin azonban a 2. etap megjelenése után azt a döntést hozta meg, hogy az utolsó évadban már nem tér vissza.

Egy félbehagyott évad folytatása is érkezik, ugyanis a Lucifer az Újvilágban (Lucifer) 5. szezonjának második fele május 28-án várható. Az ördög immár Los Angelesben él, ahol egy klubot nyit és kapcsolatot alakít ki egy gyilkossági nyomozóval. A sorozatot eredetileg a Fox sugározta, ahol a 3. évad után elkaszálták, ám a Netflix megvette a jogokat és folytatta azt. Márciusban befejezték az utolsó, 6. etap forgatását is, amely mindössze 10 epizódból fog állni.

hirdetés

Vadonatúj előzetes érkezett a SkyShowtime-on elérhető népszerű drámasorozat 3. évadához

Bejelentették a ValóVilág12 műsorvezetőit

Ők lesznek az Adom a napom 3. évadának harmadik hetének vendégei

Elkaszálták az NCIS egyik testvérsorozatát

Ez a 18 produkció érkezik májusban a Disney+-ra

Általában bemennek a gólok - interjú Kapitány Ivánnal, a Gólkirályság kreátorával (x)