.

Bemutatjuk a Trónok harca 4. évadának új szereplőit

Írta: RaulReal | 2014. április 06. 19:30
Az HBO epikus sorozata talán a tavasz egyik legjobban várt premierje (részemről a Kaliforgia mellett), április 7-én pedig visszatérnek legnagyobb kedvenceink, így Daenerys, Tyrion, Havas Jon, és a többiek. A megszokott, sokak által szeretett arcokon kívül azonban a negyedik évadban új karakterek is be fognak mutatkozni, akik még inkább felkavarhatják az állóvizet. Premier előtti kritikánkban már itt leírtuk, hogy az új rész egyik legnagyobb meglepetése volt a hedonista Vörös Vipera (Oberyn Martell), és nője a nagyon dögös Ellaria Sand. A piperkőc, ámde vad herceget a Homelandből, A férjem védelméből és a Gracelandből ismerős Pedro Pascal játssza majd (a képen jobbra), Ellariát pedig a Rómában és a Lutherben látott Indira Varma (a képen balra). Mindketten nagyszerűek lesznek!
Daario Naharis nem új karakter, viszont új színész játssza majd a Daenerysnek udvarló antihőst, mégpedig Michiel Huisman, aki a második fotón látható. Ed Skrein tehát a múlté, most ezzel a szakállas újonccal kell megbarátkozniuk a nézőknek. Aki nem is annyira újonc, hiszen olyan sorozatokban játszott már, mint az HBO-n vetített Treme vagy éppen a Nashville, ami az ABC-n fut. A színészről kritikánkban azt írtuk, hogy 2-3 snitt után emlékezetesebbé tette Daariót, mint Skrein, így abszolút elégedettek vagyunk a cserével.
Az új Ser Gregor Clegane-t eddig még nem láttuk, viszont a képek tanulsága szerint egy igazi rombolóval egészül ki a Trónok harca stábja. Őt Hafþór Júlíus “Thor” Björnsson fogja alakítani, akinek ez az első szerepe, amit valaha megkapott, ennek ellenére nem tartunk tőle, hogy belebukik a feladatba. Clegane-t egyébként "A Hegy" becenéven emlegetik Westerosban.
Rajtuk kívül egy igazi popkult ikon, Mark Gatiss is csatlakozik a stábhoz. Ő a Doctor Who és a Sherlock egyik írója, rendezője, aki néha napján színészként is dolgozik. Most a Trónok harcában fog szerepelni, Tycho Nestorist alakítja majd. Ő látható a negyedik képen.
Joseph Gattet legalább annyira nehéz összekeverni bárkivel, mint Björnssont, a sztárt korábban a Banshee című Cinemaxes sorozatban láthatta az akció műfajáért lelkesedő közönség, egy kőkemény szerepben. A színész már az első részben fel fog tűnni, erről beszámolhatunk már most, és úgy sejtjük, hogy maradandó emlékeket fog okozni a Trónok harcás szereplése is. Egy olyan karaktert, Thenn Wargot fog játszani a művész, aki a könyvekben nem szerepelt.
Szintén fontos karakter lesz előreláthatóan Roger Ashton-Griffiths is, őt Mace Tyrellt fogja alakítani. Igen, ő Margaery és Loras apja, aki egyezséget harcolt ki a Lannisterekkel. Tippjeink szerint nem lesz egy túl egyenes ember ő sem. És itt most nem a háttartására célzunk, hanem arra, hogy van-e gerince.
De kik fognak meztelenkedni a 4. évadban? Merthogy bizony most is mutogatnak majd a készítők alulöltözött nőket, valószínűleg ezért is válogattak be néhány felnőttfilmest, nem megnevezett szerepekre, így a legalsó képen ők tekinthetőek meg. Szigorúan felöltözve. Természetesen.

További hírek

Egy rövidfilmben magyar zenekart hallgat Maisie Williams (videó)

A Trónok harca egyik rendezője szerint ezért volt rossz a sorozat fináléjaHozzászólások