Friss ajánlók
Dr. Csont - 9x04
Barátok közt - 51. h...
Trónok harca - 5. év...
CSI: Miami - 9x05
Korábbi ajánlók
Hazai nézettség
 50. hét - Durván tarolt a Showder Klub

 49. hét - Újabb negatív rekord az X-Faktornál

 48. hét - Megint tarolt a Barátok közt

 Archívum
Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóVadonatúj esti török sorozattal indítja az évet az RTL Klub
2013 januárjában indult a Szulejmán az RTL Klubon. A sorozat hatalmas siker és kisebb szüneteket leszámítva azóta folyamatosan képernyőn van. Így úgy döntött a csatorna, hogy egy újabb török szériát próbál ki, mely napra pontosan két évvel a Szulejmán bemutatója után érkezik.
Január 9-én lesz a Kurt Seyit ve Sura magyarországi premierje az RTL Klubon. A sorozat a Szerelemben, háborúban magyar címet kapta és péntekenként 21:15-kor kerül majd képernyőre. Az első este dupla epizód érkezik a szériából, azonban azt még nem tudni, hogy ez a folytatásban is így marad, vagy szimpla részekkel folytatja a csatorna. A produkció viszonylag friss, 2014 tavaszán indult Törökországban, de már 2 évad is lement belőle. Az 1. szezon 13 részből áll, így tavasszal véget is ér az RTL Klubon. A sorozattal a következő hetekben többször és részletesen foglalkozunk majd.
Hasonló hírek
Megtudtuk, mikor folytatódik a Bűnös Chicago
A SuperTV2-n mutatták be október 21-én a Lángoló Chicago című tűzoltós dráma testvérsorozatát, a Bűnös Chicago-t, amiben az alap sorozatban megismert rendőrök kerültek a középpontba. A sorozat az amerikai NBC adón fut és jelenleg a második évadnál tartanak. Azonban a TV2-nél úgy döntöttek, hogy nem a Lángoló Chicago-val együtt, hanem egy résszel hamarabb küldik szünetre premier sorozatukat és a tizenöt részes első évadot a nyolcadik rész után veszik le a képernyőről. A rendőrös történetet filmek váltják a SuperTV2-n.
A folytatásról érdeklődve megkerestük a csatornát, ahonnan megtudtuk, hogy a Bűnös Chicago 2015 tavaszán tér vissza új részekkel a SuperTV2-re.
Hasonló hírek
Itt a Trónok harca 5. évadának második promója
Közeleg a folytatás, már csak nagyjából 3 és fél hónap és itt a Trónok harca 5. évadának világpremierje. November végén jelent meg az új szezon első rövid promója, ma pedig egy újabb 10 másodperceset adott ki az HBO. Arya után most Sansa és Tyrion van a középpontban és a videóban 5. évados képsorok is vannak.

Hasonló hírek
Durván hosszú, új műsort indít a TV2
December 15-től egy vadonatúj, maratoni hosszúságú műsort indít a TV2. A Hungarikumok-Made in Hungary-t Gombos Edina vezeti majd és 2, azaz kettő! perces részekkel jelentkezik majd. Részletek a csatorna közleményében:

Gombos Edina vezetésével Hungarikumok-Made in Hungary címmel december 15-től új műsor indul a TV2 Csoport csatornáin, amely öt héten át jellegzetesen magyar értéket mutat be a nézőknek. De mi is az a hungarikum? Egy olyan gyűjtőfogalom, amely egységes osztályozási, besorolási és nyilvántartási rendszerben olyan megkülönböztetésre, kiemelésre méltó értéket jelöl, amely a magyarságra jellemző tulajdonságával, egyediségével, különlegességével és minőségével a magyarság csúcsteljesítménye. A Hungarikum Bizottság javaslat alapján dönt arról, hogy valamely termék, kulturális örökség, tájegység, stb. megkapja-e ezt a minősítést.
Jelenleg 42 hungarikumot tartanak nyilván, köztük többek között a törkölypálinkát, a szikvizet, a mohácsi busójárást és a hollókői ófalut. A most induló sorozat azonban nemcsak a közösségi oltalom alatt álló hungarikumokat mutatja be, hanem olyan egyediségeket is, amelyek jellegzetesen csak Magyarországra jellemzőek, amelyről mások is tudják, hogy az magyar, vagy mi gondoljuk úgy, hogy nélküle nem is lennénk igazán magyarok.
A 2-2 perces epizódok a TV2 Csoport mind a négy csatornáján láthatóak majd, a TV2-n hétköznaponként a Tények Reggel, valamint délben a Tények Délután előtt.
Hasonló hírek
Az amerikai premier után másfél hónappal érkezik a TV2 vadonatúj sorozata
A TV2-n az elmúlt időszakban az NCIS-en kívül jóformán egyetlen amerikai sorozat sem volt látható főműsoridőben. Sem az NCIS, sem a 23 óra után vetített sorozatok, sem pedig a csatorna filmjei nem értek el túl jó nézettséget mostanában. Ennek ellenére a TV2 megpróbálkozik egy vadonatúj szériával, ami nem más, mint a State of Affairs. A sorozat egy hónappal ezelőtt, november 17-én indult az Egyesült Államokban, méghozzá az NBC csatornán. Eddig öt része került adásba, nagyjából 6-7 millió néző követi figyelemmel. A főszereplők között Katherine Heigl és Alfre Woodard látható.
Előbbit a nézők többek között a Roswell-ből és A Grace klinikából ismerhetik, utóbbi színésznő pedig a Született feleségekben és a True Blood - Inni és élni hagyni című sorozatban tűnt fel. Alfre Woodard szerepe szerint Constance Payton-t, az USA első fekete női elnökét alakítja, míg Katherine Heigl Charleston Tucker karakterét viszi képernyőre, aki egy CIA-s elemzőnő és az elnöknek segít kiválogatni és megoldani a napi ügyeket.
A sorozat a TV2-n Az elnök árnyékában címmel kerül bemutatásra január 4-én 21:45-től. Felvezetésként a Rising Star-t kapja, ami nagyon jó választás, mert az elmúlt két hétben ez a műsor volt a legnézettebb program Magyarországon. A sorozat első évada 13 epizódból áll majd.
Hasonló hírek
50. heti nézettség - Durván tarolt a Showder Klub
A 49. heti nézettség itt olvasható vissza. Az 50. héten 18-49-ben a Dr. Tóth háromszor, A Macska kétszer nyert, míg a teljes lakosság körében most is durván tarolt a TV2 sorozata. A fiataloknál a legtöbb nap az RTL Híradót, míg teljesben a Tényeket nézték többen, a Fókusz pedig előbbi korcsoportban verhetetlen volt, míg a teljes népességnél minden nap kikapott.

Jól hozott a Jóban Rosszban, sőt teljesben több nap az Éjjel-Nappal Budapestet is legyőzte. A Hal a tortán célcsoportban (18-49) gyengén kezdett és egyik nap sem tudta elérni a csatornaátlagot, míg teljes lakosságnál közepes számokat produkált. A Család titkok ismétlése most is katasztrofálisan teljesített. Az Éjjel-Nappal Budapest 18-49-ben jól, míg teljesben közepesen hozott. A Barátok közt most is mindkét korosztályban tarolt, sőt a fiataloknál a legnézettebb műsor volt a héten.

Hétfőn este a Dr. Csont 18-49-ben kiemelkedő, míg a teljes lakosságnál közepes eredményeket produkált. Később durván tarolt a Showder Klub. Kedden A mentalista ismét felemás nézettséget hozott, míg az M1-en a kézilabda meccs bőven csatornaátlag felett teljesített. Szerdán kitűnő számokat produkált a Szulejmán, majd később a Frizbi Hajdú Péterrel 18-49-ben gyenge, de teljesben jó eredményeket ért el. Csütörtökön ismét kézilabda mérkőzés volt, mely szintén jól hozott. Pénteken gyenge számokat hozott a CSI: Miami helyszínelők és még rosszabbakat a CSI: A helyszínelők.

Szombaton a Játék határok nélkül helyett vetített kézilabda ugyan egész jól teljesített, de kevesebben nézték, mint a vetélkedőt szokták. Az X-Faktor most se mászott ki a gödörből, a fiatalok körében gyengén teljesített, de a teljes lakosság körében is csak közepes számokat tudott produkálni. Vasárnap a Rising Star 18-49-ben épphogy, de jól hozott, míg teljesben a legnézettebb műsor lett a héten. (Fotó: RTL Klub)

A tovább mögött az esti nézettségek napokra bontva és a 6 legnézettebb csatorna toplistája.
Hasonló hírek
Befejeződött a Trónok harca 5. évadának forgatása
Véget értek a Trónok harca legújabb évadának forgatási munkálatai, melyek 2014 júliusától december 12-ig zajlottak. Így már csak az utómunkák vannak hátra és kész az 5. évad. Idén a jól megszokott helyszíneken Észak-Írországban, Belfast és Horvátország, Dubrovnik mellett olyan spanyol területen is dolgoztak, mint Osuna, Seville és Córdoba. Jóval több területen forgattak tehát mint a 4. évadban, ami tovább színesítheti a produkció eddig sem utolsó látványvilágát.
A tél mellet közeleg az 5. évad is! Az első új epizód előreláthatólag március legvégén vagy április elején érkezik. A kampány a következő hetekben indul, az első pár másodperces promó már megjelent, hamarosan pedig érkeznek a hosszabb előzetesek, érdekes interjús videók és a hivatalos fotók is.
Hasonló hírek
Évadnézettség: Nem volt túl sikeres a Castle 4. szezonja
A 3. évad nézettsége itt olvasható vissza. 2014. január 6-án mutatta be az RTL Klub a Castle 4. évadát. A kezdeti 894 ezer néző egy része gyorsan eltűnt, a továbbiakban már csak bő 500 ezren voltak kíváncsiak Rick Castle nyomozásaira. Az évad elég hullámzó teljesítményt nyújtott, mert egyik héten nőtt, a másik héten csökkent a nézettség. A 4x12-es epizódtól kezdve viszont egy állandó csökkenés figyelhető meg, aminek során kétszer is 500 ezer néző alá esett a sorozat nézettsége. A közönségarányt vizsgálva talán még szembetűnőbb a helyzet: a kezdeti 16-17% idővel lecsökkent 14-15%-ra, de előfordult a 12,5%-os eredmény is. A viszonylag késői, 22 óra körüli kezdési időpont persze nem volt túl pozitív hatással a sorozatra. A célközönség esetén sem voltak túl izmosak az arányok, hiszen 12,4% és 12,5% itt is előfordult, bár a 17% körüli eredmény gyakoribb volt. A nyomozós széria nézettségét az időponton kívül az ellene menő Jóban Rosszban és Édes élet is gyengítette, de két epizódjára a 2014-es Labdarúgó VB is negatív befolyással bírt.

Statisztika: (teljes lakosság)
Átlagnézettség: 590 ezer
Csökkenés a 3. évadhoz képest: 34,8%
Átlagos közönségarány: 16,4%
A 3. évad átlagos közönségaránya: 23,2%
Legnézettebb epizód: 4x01: 894 ezer
Legalacsonyabb: 4x15: 436 ezer
Premier: 894 ezer (20,8%)
Finálé: 542 ezer (13,4%)
Felvezetés: Barátok közt (4x01-4x23)
Ellenfelei: Jóban Rosszban (4x01-4x17), Édes élet (4x18-4x23), Labdarúgó VB 2014 (4x22-4x23)

Az évad részletes nézettsége és a 18-49-es korcsoport statisztikája a tovább mögött!
Hasonló hírek
Téli szünetre vonul a Barátok közt és az RTL Klub heti sorozatai
Hamarosan itt az év vége és ahogy megszokhattuk, ilyenkor leáll a tévés világ. Karácsonykor, a két ünnep között, szilveszterkor és utána még néhány napig különleges, nagyrészt filmekre épülő műsorrend lesz a legnagyobb csatornákon. Nem lesz ez másképp az RTL Klubon sem, ahol december 24. és január 4. között az összes napi és heti sorozat pihenőre vonul.

17-én, most szerdán lesz a Szulejmán szünet előtti utolsó epizódja. A sorozat 3 hét kihagyás után csak január 7-én tér majd vissza. 19-én, pénteken egy időre búcsúzik a CSI: Miami helyszínelők 9. és a CSI: A helyszínelők 8. szezonja is. Előbbi sorozatról biztosat még nem tudni, de várhatóan szintén januárban tér vissza, utóbbi viszont úgy tudjuk csak az év későbbi részében.

A rá következő héten, 22-én, hétfőn a Dr. Csont 9. etapja, 23-án, kedden pedig A mentalista 6. évada vonul pihenőre. Jó hír viszont, hogy mindkét sorozatból csupán egy hétig nem lesznek új részek, így két hét után, 5-én és 6-án mindkét széria visszatér.
Egy nappal karácsony előtt, 23-án búcsúznak az RTL Klub napi sorozatai is. Az Éjjel-Nappal Budapest és a Barátok közt szintén közel két hetes szüneten lesz, majd az új év első hétfőjén, január 5-én folytatódnak. (Fotó: RTL Klub)
Hasonló hírek
Elmaradt szombaton a Játék határok nélkül
15 év után október 18-án indult újra a Játék határok nélkül az M1-en. Az idei szezon 13 részből áll, melyből eddig 7 rész ment le. A vetélkedő a közmédia legnézettebb szórakoztató műsora, sőt ahol az M1 gyenge, a fiatalok körében is többszörösét hozza a csatornaátlagnak.
A Játék hátárok nélkül szombat esténként látható, most hétvégén azonban váratlanul elmaradt. Az M1 a helyette a Női kézilabda Európa-bajnokság Magyarország - Románia mérkőzését közvetítette. A vetélkedő adásba nem kerül 8. epizódja jövő szombaton a megszokott 20:20-as időpontban kerül képernyőre.
Hasonló hírek
Megvan A Dal 2015 30-as mezőnye
Hétfőn este jelentették be, A Dal következő szezonjának új szabályait, időpontjait és zsűritagjait. Szintén ekkor derült ki a 30-as mezőny első 10 tagja, péntekkel bezárólag pedig mind a 30 név nyilvánosságra került: Dér Heni, Gájer Bálint, Keresztes Ildikó, a Leander Rising, Magyar Bori, a New Level Empire, Oláh Gergő, az Other Planet, a Passed, Szabó Ádám, Szécsi Saci és Böbe, Tóth Vera, Csemer Boglárka „Boggie”, Dallos Bogi, a Spoon, Farkas-Jenser Balázs, az MDC, Péter Barbara, a Karmapolis, a Chances, Antal Timi, Éliás Gyula Jr. és a Fourtissimo, a Fool Moon, Ív, azaz Katona-Zsombori Éva, Mujahid Zoltán, a Pankastic!, a Proof of Life, Szakács Gergő, Szűcs Gabi és Wolf Kati.

A műsorvezetőket még nem jelentették be, az MTVA-tól kapott információk szerint ezt az év végén vagy január elején teszik majd meg. Az index információi szerint a női házigazda a TV2-től távozó Tatár Csilla lesz. A Dal 2015 első adása január 24-én, míg a magyar döntő február 28-án lesz az M1-en.
Hasonló hírek
Megvan, hogy melyik csatorna vetíti majd az új Superman előzménysorozatot
A CW-féle Smallville után ismét kapunk egy Superman-előzménysorozatot, ezúttal azonban a köpenyes jótevő nem fog szerepelni a produkcióban. A Krypton a Syfy-ra érkezik majd, az írója pedig a sokat látott David S. Goyer lesz. A produkció az El-házról, egészen pontosan Kal-El nagyapjáról szól majd, aki reményt és egyenlőséget hoz a bolygóra. A Krypton másik executive producere Goyeren kívül Ian Goldberg lesz, aki az Egyszer volt, hol nem volt stábjában tette le eddig a névjegyét. A Syfy sokat várhat a tervezett újonctól, hiszen az NBC-nek is bejött a Batman-mítosz előzménye, a Gotham. Az Acélemberben egy olyan Kryptont láthattunk, mely politikai csatározásoktól, high-tech vívmányoktól és sárkányoktól tengett túl. A Krypton minden bizonnyal szerényebb látvánnyal, de remélhetőleg erős sztorival kerül majd képernyőre.
Hasonló hírek
Az év sorozata lehet a Trónok harca a Golden Globe-díjátadón
A Trónok harca rajongói nem érezhetik magukat nagyon elkényeztetve, ha díjátadókról van szó, az HBO kvázi kosztümös drámáját mostanában mellőzik a legnagyobb tévés gálák. Ami azért meglepő. A 72. Golden Globe-on azonban másképp lesz minden, hiszen a produkció esélyes a legjobb drámasorozat kategóriájában, olyan címekkel versenyezve, mint az újonc The Affair, a Downton Abbey, A férjem védelmében, vagy épp a House of Cards. A legjobb drámai színészek között olyan sztárok néznek farkasszemet, mint Kevin Spacey és A sebész főhőse, Clive Owen, a színésznők közt pedig ott van az igencsak elismert Claire Danes a Homelandből, és Viola Davis, a Hogyan ússzunk meg egy gyilkosság!-otból. A vígjátékok közt esélyes a Silicon Valley és a Csajok, a legtöbb jelölést pedig az FX-féle Fargo kapta, szorosan mögötte pedig a 4 Golden Globe-ra esélyes True Detective.

Az Aranyglóbusz esélyeseinek teljes listája itt olvasható.
Hasonló hírek