Friss ajánlók
Barátok közt - 32. h...
Barátok közt - 27. h...
CSI - 9x02
Szulejmán - 128. rész
Korábbi ajánlók
Hazai nézettség
 30. hét - Most is a Barátok közt az élen

 29. hét - A Dr. Csont kábelről is megelőzte a TV2-t

 28. hét - Mindent beelőzött a Dr. Csont ismétlése

 Archívum
Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó20 hónap után folytatódik a Két pasi - meg egy kicsi VIASAT3-on
A Két pasi - meg egy kicsi 10. évadát 2013 novemberében fejezte be a VIASAT3. Azóta nem folytatódott a sorozat, csak ismétlés került belőle képernyőre. A rajongóknak azonban nem kell tovább várni! A csatorna jelenleg a széria 10. etapját ismétli, mely után azonnal érkeznek az itthon még nem látott epizódok. A Két pasi - meg egy kicsi 11. évadának magyarországi premierje augusztus 12-én lesz a VIASAT3-on. A sorozat új részei minden hétköznap 19:35-kor lesznek láthatóak, melyek másnap 19:05-kor újra adásba kerülnek. A 11. etap a 2013/14-es szezonban ment le Amerikában és 22 részből áll. A sorozat a 12. évaddal idén februárban ért véget.
Hasonló hírek
Új színész a Trónok harca 6. évadában
A Trónok harcában folyamatosan jelennek meg az új szereplők, így garantált a változatosság és nem utolsó sorban a elhunyt karaktereket is pótolni kell. Az idei évben, az 5. évad alatt is számos új figura jelent meg a sorozatban és ez a 6. szezonban sem lesz másképp. A produkció legújabb igazolása Ian McShane, aki még nem tudni kit fog alakítani. Egyenlőre csak annyit árultak el, hogy rövid ideig tűnik fel csak a szériában, de lényeges szerepe lesz a történetben. McShane korábban több sorozat főszereplője is volt, a Deadwood címűben Al Swearengen megformálója volt, A királyságban Silas Benjamin uralkodót alakította, míg A katedrálisban Waleran Bigod szerepét játszotta el.
Hasonló hírek
Augusztus végén indul Magyarországon az NCIS: New Orleans
Az NCIS és az NCIS: Los Angeles sok éve nagyon sikeresek Amerikában, sőt előbbi a világ egyik legnézettebb szériája is. Sokáig Magyarországon is a TV2 vezető sorozati voltak és ugyan az országos csatornán már nem annyira népszerűek, más kábelcsatornákon most is kiemelkedő számokat hoznak. Tavaly ősszel Amerikában elindult a legújabb NCIS sorozat, az NCIS: New Orleans, mely szintén jó eredményeket tudhat magáénak. Hamarosan hazánkba is megérkezik a legújabb NCIS széria, melyet nem a TV2, hanem az egyik legnagyobb kábelcsatorna mutat be.
Az NCIS: New Orleans magyarországi premierje augusztus 24-én lesz a VIASAT3-on. A produkció főműsoridőben, hétfőnként 21:00-kor kerül képernyőre, így ez lesz a tévéadó egyik őszi húzósorozata. Az első évad a kezdetektől a végig dupla epizódokkal kerül képernyőre, mely 23 részből áll, így még idén novemberben be is fejeződik a VIASAT3-on. Az NCIS: New Orleans 2. évada szeptemberben indul Amerikában és 24 részből áll majd. A sorozattal a hazai premierig még többször foglalkozunk majd, többek között pár nap múlva bejelentjük a szinkronhangjait is.
Hasonló hírek
Emlékeztető: Válaszcsapás utolsó évadpremier a Cinemaxon
Ma (szombat) Cinemax, 22:00; Cinemax 5x01!
Holnap (vasárnap) Cinemax 2, 22:00; Cinemax 5x01! (ism.)
Kedd, Cinemax, 22:00; Cinemax 5x01! (ism.)
Szerda, Cinemax 2, 22:00; Cinemax 5x01! (ism.)
Kedd, Cinemax, 22:00; 5x01! (ism.)
Augusztus 10. (vasárnap éjszaka), Cinemax, 02:25; 5x01! (ism.)
Augusztus 11. (hétfő éjszaka), Cinemax 2, 02:25; 5x01! (ism.)

Tavaly nem került képernyőre a Válaszcsapás (Strike Back), ugyanis a forgatások közben Sullivan Stapleton súlyosan megsérült. Így a záró szezon felvétele közben 6 hónapra leálltak a munkálatok és nem is készült el a sorozat, a tervezett 2014 nyári-őszi premierig. Végül a sorozat 5. etapja idén nyáron került bemutatásra. Fontos kiemelni, hogy az évadok számozásánál az HBO nem számítja be az 1. szezont, ugyanis annak a gyártásában még nem vettek részt. Így az Európában használatos, általunk is 5. etapnak jelzett utolsó, a TV műsorban és az HBO GO-n 4. évadnak van feltüntetve.
A Válaszcsapás utolsó szezonjának magyarországi premierje ma 22 órakor lesz a Cinemaxon. Akik esetleg lemaradnak róla azok számára a csatornacsalád 6 alkalommal is megismétli az új részt, illetve az HBO GO-n is elérhetővé teszi. Amerikában és az Egyesült Királyságban a sorozat utolsó évada június elején indult és a napokban ért véget. Magyarországon a Cinemaxon az ősz közepén zárul le a produkció. Az 5. szezon (HBO-Cinemaxos számozás szerint 4.) az egyik budapesti forgatásán tavaly mi is ott voltunk, melyről részletes beszámolónkat itt érdemes elolvasni.
Hasonló hírek
Rekordgyorsasággal jön A szépség és a szörnyeteg 3. évada az AXN-re
Az AXN mindig is híres volt arról, hogy néhány vezető sorozatát roppant gyorsan, az amerikai vetítéshez képest alig lemaradva hozza el Magyarországra. Emlékezzünk csak vissza a Lost Eltűntekre, vagy mostanában a Hannibálra. A csatornánál most újabb fontos sorozat lép be a sorba és A szépség és a szörnyeteg folytatását minden eddiginél gyorsabban elhozza hazánkba a tévéadó. A sorozat 3. évada június elején indult Amerikában, a hazai AXN pedig csupán két hónap késéssel, már jövő héten elhozza hozzánk.

A szépség és a szörnyeteg 3. évadának magyarországi premierje augusztus 7-én lesz. A csatorna péntekenként 21:00-kor vetíti a produkciót, melyet pár órával később, 2:25-kor megismétel majd. Az új szezon is 13 epizódból áll majd, mely a tengerentúlon szeptember elején ér véget. Így ha a magyar AXN szünet nélkül vetíti a sorozatot, még ősszel itthon is befejeződik az évad.
Hasonló hírek
Legalább 8 évados lesz a Trónok harca és előzménysorozat is készülhet
Korábban többször voltak találgatások arról, hogy hány évados lesz a Trónok harca. Nyilatkoztak ugyan a készítők és az HBO is, de nem egyértelműen és csak annyit lehetett tudni, hogy nagyjából 7 szezonbál áll majd a sorozat. Tegnap éjszaka azonban konkrét információk is elhangoztak, melyek mindenképpen biztatóak a rajongók számára.
Michael Lombardo az HBO programingért felelős vezetője azt mondta, hogy jelenleg az a kérdés, hogy hány évaddal haladja meg a 7. szezont a Trónok harca. Így 8 már biztosnak tűnik, de ha a készítők benne vannak akár még több etap is készülhet a szériából. Igaz, egyenlőre csak 6 évad van berendelve, de a folytatás szinte csak formalitás, hisz a Trónok harca messze az HBO legsikeresebb sorozata.
A csatorna azonban - ahogy várható volt - a befejezés után sem akarja elengedni a márkát. Lombardo arról is beszélt, hogy szeretnének egy Trónok harca előzménysorozatot is. Erről viszont egyelőre semmi konkrétumot nem tudni, ahogy azt sem, hogy George R.R. Martin vagy a széria készítői belemennének-e.
Hasonló hírek
Szinte országos csatornává válik ősztől az RTLII
Ősszel rendesen rákapcsol az RTLII és olyan programstruktúrája lesz, mint az országos kereskedelmi csatornáknak. A kábeladók közül elsőként napi 3 órában, 20-23 óra között kizárólag premier tartalommakkal, szinte csak hazai gyártású produkcióval jelentkezik. Az RTLII szeptembertől számos újdonsággal készül, napi és heti szórakoztató műsorokkal, híradóval, sporttal, valamint új amerikai sorozattal és premier évadokkal. A tévéadó csütörtökön forgatta az őszi műsorok promóját, melyen a SorozatWiki is ott volt. A felvételeken megtudtuk, hogy miből áll majd az RTLII őszi programstruktúrája, melyet most elsőként, részletesen bemutatunk.

20 órakor naponta jelentkező szórakoztató műsorokkal jelentkezik az RTLII. Szeptembertől egy új zenei reality indul, Partyzánok címmel, melyben hetente öt versenyző mutatkozik be és minden nap egyvalaki látja majd vendégül a többieket. Ebben a műsorban azonban nem vacsorával kedveskednek egymásnak a játékosok, hanem egy pezsgő, a saját stílusuknak megfelelő házi koncerttel várják a többieket. Ebben a produkcióban fog szerepleni az alsó képen látható Nagy Feró.
Tavaly ősszel és idén tavasszal A konyhafőnök volt az egyik legsikeresebb napi műsor. Amellett, hogy a főzőshow ősszel is folytatódik az RTL Klubon, egy testvérműsora is elindul, méghozzá az RTLII-n. A készítők indítanak egy Junior verziót is, melyben 8 és 13 éves gyermekek mérkőznek meg egymással. A Konyhafőnök Junior a Partyzánokat váltja majd a későbbiekben.

21 órától a már jól megszokott RTLII Híradó lesz látható, melyet késő este ősszel is megismétel majd az RTL Klub. A hírműsort követően szeptembertől folytatódik a Magyarul Balóval, mely 21:30-kor kerül képernyőre.

22 óra után indulnak heti hazai gyártású műsorok. Papp Gergő műsora ősztől átkerül az RTLII-re és Pimasz úr átcuccol címmel folytatódik. Szintén visszatér a csatorna két korábbi népszerű műsora, a Showder Klub és a Heti Hetes.

Sorozatpremieres információkkal és az új sportközvetítéssel a cikk tovább mögött folytatódik!
Hasonló hírek
Zseniális Trónok harca remix (videó)
Újabb parádés videó készült a sorozathoz. Chris Lohr, zenész egy Trónok harca remixet készített, melyben az első és a második évad képsorait vágta össze, zseniális zenei kísérettel. A két és fél perces klip nagyon jól sikerült, reméljük hamarosan a többi szezon is kap egy hasonló videót!

Hasonló hírek
30. heti nézettség - Most is a Barátok közt az élen
A 29. heti nézettség itt olvasható vissza. A 30. héten mindkét korosztályban a legtöbb napon a Tények legyőzte az RTL Híradót és a Fókuszt. Később jól hozott a Jóban Rosszban, mely 18-49-ben kikapott az Éjjel-Nappal Budapesttől, de a teljes lakosságban több nap is nézettebb volt.

Később azonban megzuhant a TV2 és katasztrofális számokat szállított a Hőhullám és gyengén teljesített a Hal a tortán is. Az Éjjel-Nappal Budapest a fiatalok körében jól hozott, míg a teljes lakosság körében közepes adatokkal futott. A Barátok közt most is mindent vitt és a toplisták élén végzett.

Hétfő este ismét taroltak a Dr. Csont régi részei. Kedden a múlt heti fellángolás után most alig nézték a Hawaii Five-0 premier epizódjait és a Last Resort - A belső ellenség sem sokakat érdekelt. Szerdán célcsoportban közepes, míg összlakosságban kiváló nézettséggel ment a Szulejmán, míg a Sherlock és Watson és a Lángoló Chicago gyengén produkált.

Csütörtökön a CSI: A helyszínelők is közepes számokat szállított, majd a Doktor Rush-t alig figyelte valaki. Pénteken a Hazudj, ha tudsz mélypontra került, ennyire gyenge adatok még a vezető kábelcsatornáknál is rossznak számítanának, nemhogy a TV2-n. Vasárnap délután tarolt a Forma 1 - Magyar Nagydíj, mely mindkét korosztályban a második helyen végzett. Este jól teljesített a Cobra 11 ismétlése.

A tovább mögött az esti nézettségek napokra bontva és 6 tévécsatorna esti közönségaránya.
Hasonló hírek
29. heti nézettség - A Dr. Csont kábelről is megelőzte a TV2-t
A 28. heti nézettség itt olvasható vissza. A 29. héten egész jól hozott a Jóban Rosszban, viszont most is katasztrofális számokat szállítottak az Irigy Hónaljmirigy Show és a Hal a tortán ismétlései. Szépen produkált viszont a Fókusz, mely 18-49-ben minden nap, de teljesben is legtöbbször legyőzte a Tényeket. Az Éjjel-Nappal Budapest csak közepes adatokat hozott, szinte az összes este jóval alacsonyabb közönségarányt szállított, mint az előtte futó előbb említett magazinműsor, vagy a Berényiékről szóló napi sorozat. A Barátok közt most is kimagasló számokat produkált és mindkét korosztályban az első helyen végzett.

A hét elején taroltak a Dr. Csont ismétlései. Hétfőn az RTL Klub-os korábbi esti rész a fiataloknál a második, összlakosságban a harmadik legjobban teljesítő műsor volt. Kedden döbbenetes módon a Cool-os epizód is mindent vitt, mely 18-49-ben a tizenkettedik helyen végzett, mellyel nézettebb volt, mint a héten bármelyik TV2-s műsor.

Szerdán a Szulejmán hozott kimagasló adatokat. Csütörtökön gyenge számokkal futott a CSI: A helyszínelők. A TV2 esti amerikai sorozatai közül csak a Hawaii Five-0 5. évadának premierje tudott közepes nézettséget elérni, a többi mind gyengén produkált. Vasárnap a Cobra 11 ismétlése most csak közepes adatokat ért el.

A tovább mögött az esti nézettségek napokra bontva és 6 tévécsatorna esti közönségaránya.
Hasonló hírek
Még mindig imádunk tévézni
Nagyon komoly, 10 500 nézőt megszólító kutatást végzett a világ egyik legnagyobb médiacége, a Viacom. A felmérést világszerte 18 országban - köztük Magyarországon - végezték, melyben az emberek televíziós szokásait mérték fel. A cégcsoport itthon többek között a Comedy Centralt, a Viva TV-t és a Paramount Channelt üzemelteti, (Amerikában pedig övék a CBS csatorna). Részletek a Viacom Magyarország közleményében:

Jelentősen változtak a tartalomfogyasztási szokások az elmúlt évtizedben, hiszen a közönség egyre több eszközön – okostelefon, tablet, stb. – és szolgáltatáson keresztül – VOD (video on demand, azaz a videótár szolgáltatás) – tudja követni kedvenc műsorait. A Viacom TV RE(DEFINED) 10 500 nézőt megszólító kutatása arra kereste a választ, hogy milyen jövő vár a tévézésre és miként lehet megszólítani a célcsoportot. A médiacég 18 országban – köztük Magyarországon – kérdezte meg a 6-34 év közötti fiatalokat a televíziózási szokásaikról. A kutatás legjelentősebb következtetése, hogy bár napjainkban korántsem csak otthon lehet élvezni a műsorokat, mégis a lineáris televíziózás, tehát a valós időben történő tévés tartalomfogyasztás 2015-ben is meghatározó szerepet tölt be szerte a világon. Minden korosztály esetében magasan vezet a hagyományos tévézés, a 25-34-es életkorú megkérdezettek például 70%-ban lineáris tévét „fogyasztottak” az elmúlt 24 órában, a második legnépszerűbb platform a VOD, azaz a videótár szolgáltatás volt számukra, ezeket pedig a YouTube, valamint a tévécsatorna honlapja, applikációja követi.

A műsorokkal elégedettek a nézők, a csehek 70%-a, valamint a románok 72%-a vallotta azt, hogy a tévé olyan jó mint régen, vagy még jobb is mint valaha. A magyarok nem ennyire derűlátók, mert nálunk ez az elégedettségi arány 59%. Globálisan a résztvevők elsöprő többsége szerint annyi a jó tévéműsor, hogy már nem is tudják nyomon követni minden kedvencüket. Ugyancsak 72%-ban vallották azt a fiatalok, hogy a klasszikus tévéműsorok a napi beszélgetések állandó elemei, erről a magyarok 64%-a vélekedett hasonlóan. Bárhol is legyenek az emberek a világon, szeretik megbeszélni a képernyőn látottakat, ilyen szempontból nem változott sokat a világ az elmúlt évtizedekben.

A kutatás készítői arra is kíváncsiak voltak, hogy átlagosan hány olyan eszköz található a családok birtokában, amelyekkel tévés tartalmakat lehet nézni. Míg Nyugat-Európában átlagosan hat kütyün lógnak felváltva a fiatalok, addig Közép-Európában ez a szám valamivel alacsonyabb: Csehországban 4,5, Magyarországon 4,4, Romániában pedig 4,2 ilyen okos készülékkel rendelkeznek az ifjú célcsoport tagjai. Hogy miért nincsenek elsődleges helyen a hordozható eszközök? A tanulmány eredményei szerint a felhasználók 72%-a nem tud hozzáférni az általa nézni kívánt tartalomhoz, mert az az ő régiójában nem elérhető. A többség nem is találja meg a műsort, filmet, amelyet megnézne, mert nem tudja hol és hogyan kell keresnie. 2015-ben a gyenge internetes kapcsolatok miatt a potenciális nézők fele nem tud élni a másodlagos tartalomfogyasztási eszközök nyújtotta lehetőségekkel.

Bár a lineáris tévézés még meghatározó, az igények változnak. A TV(REDEFINED) kutatói arra jutottak, hogy a tévézők számára a „mikor” kérdés a legfontosabb, a fiatalok nem szeretnek a tévéműsorokhoz igazodni. Akkor kívánják megnézni a premierfilmet, vagy showműsort, amikor az ő idejük engedi, míg a helyszín és az eszköz kevésbé izgatja őket. Érdekesség, hogy idehaza kiugróan magas a torrentezők aránya: míg globálisan 47% vallotta be, hogy szokott ilyen módon hozzájutni tartalmakhoz, addig Magyarországon 71% tölt le filmeket és videókat.
Hasonló hírek
Kezd körvonalazódni a The Walking Dead befejezése
Igaz, hogy csak ősszel folytatódik a 6. évaddal és előtte is jön még az előzményként is szolgáló testvérsorozat, a The Walking Dead atyja azonban most nyáron is kedvelt vendég a tévés médiában. Robert Kirkman, a képregények készítője egy podcastban arról nyilatkozott, hogy nem titkolt célja a történettel, hogy meglepje az embereket. Azokat is, akik sok évadon keresztül hiszik, hogy a The Walking Dead csak a zombiölésről szól. Persze, a többség látja, hogy az emberi dráma a lényeg, az alkotó azonban Marc Maronnak elárulta, lesznek még fordulatok, szép számmal. Sőt, Kirkman azt is elhintette, hogy lehet, hogy láthatjuk majd az apokalipszis lezárását. És az új békés napokat. (De persze az is lehet, hogy nem.) Mindenesetre, az AMC legalább 50 évadot szeretne a produkcióból, mert annyira sikeres kábeles szinten, így az emlegetett végjáték valószínűleg nem mostanában lesz.
Hasonló hírek
Egyre biztosabb, hogy új Baywatch film készül
Nem csak Al Bundyék szerették a piros fürdőruhában szaladgáló életmentőket, ugyanis a hírek szerint hamarosan feltámad a Baywatch. A rendezéssel a Förtelmes főnökök készítőjét, Seth Gordont bízhatják meg, legalábbis a Variety szerint már folynak a tárgyalások a kreatív szakemberrel. A főszereplő a Rock lesz, ha elkészül a film, akit mostanában a Ballers nézői kísérhetnek figyelemmel az HBO-n, de a szétgyúrt sztár a Halálos Iramban széria állandó karaktere is. Remélhetőleg az új Baywatchban azért szorítanak helyet David Hasselhoffnak is, mi se lenne poénosabb, mintha a friss generációs csajok a bajba jutott színészt próbálnák kihozni a habok közül. Dwayne The Rock Johnson egyébként egy szabálymániás életmentőt fog alakítani a tervek szerint, aki mellé beosztanak egy forrófejű fiatalt. A feladatuk pedig nem más lesz, mint megvédeni a partszakaszt egy katasztrófától.
Hasonló hírek