Friss ajánlók
Barátok közt - 9. hé...
Dr. Csont - 9x10
Cobra 11 - 19x01
Barátok közt - 8. hé...
CSI: Miami - 9x12
Barátok közt - 8. hé...
Korábbi ajánlók
Hazai nézettség
 8. hét - Tarolt a Cobra 11 évadnyitója

 2014: A 49 legnézettebb hazai tévéadó

 7. hét - Remekelt a Rising Star fináléja

 Archívum
Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóForradalom, Jókai-fricska és Kossuthkifli az MTVA sajtótájékoztatóján
Impozáns körülmények között, a Magyar Nemzeti Múzeumban tartotta meg legújabb sorozata, a Kossuthkifli sajtótájékoztatóját az MTVA, mely március 15-én, 21:00-kor mutatkozik be a megújult Duna TV-n. Az eseményen részt vett Rudolf Péter, rendezőn kívül a regény írója, Fehér Béla, az operatőr és író Kapitány Iván, a szintén a forgatókönyvért felelős Hársing Hilda, Balla Judit, jelmeztervező, Hrutka Róbert, zeneszerző, valamint az MTVA vezérigazgatója, Szabó László Zsolt. A Kossuthkifli több színésze is mesélt a magyar sajtónak, így ott volt a rendezvényen Reviczky Gábor, Haumann Péter, Kálloy Molnár Péter, Kőszegi Ákos, Lengyel Tamás és Scherer Péter.

Rudolf Péter igazi megvalósult álomnak nevezte a Kossuhtkiflit, a rendező nagyon lelkesen mesélt a produkcióról, és arról, miképp találkozott először a 2012-ben publikált magyar szerző művével. "Fehér Béla regénye olyan hatással volt rám, hogy az alkatomat megcáfoló elszántsággal vetettem magam a megvalósításba. Jól tudjuk, hogy az elmúlt 10 évben nem igen adatott meg a szakmának és a magyar színészeknek, hogy kosztümös produkciókban szerepeljenek. Amikor a Kossuthkifli első három fejezetét elolvastam, úgy éreztem, olyan csoda van a kezemben, amivel élni kell. Kaland íze van, filozófiája. Ilyen élményre vágytam olvasóként és ilyen kihívásra alkotóként."
Mint kiderült azonban, Fehér Béla nem azért nem vett részt a sorozat munkálataiban, mert elfoglaltságai nem engedték volna. A szerző elsőre idegenkedett a forgatókönyvek, kamerák, és kosztümök világától. Ez a távolságtartás azonban nem tartott túl sokáig. "Zene és utószinkron nélkül, de én láttam már végig a sorozatot. Hogy hogy sikerült? Bonyolult kérdés. Arra emlékszem, hogy amikor kimentem Szentendrére a forgatásra, megdöbbentem, hogy ott vannak a hintók, amiket elképzeltem. Viszont úgy éreztem, hogy nincsen közöm az egészhez. Én írtam egy könyvet, ez meg egy tévésorozat. A kettő nem ugyanaz. Ahogy telt az idő, úgy kezdtem vele megbarátkozni. Megismertem azokat a mondatokat a művészek szájából, amiket leírtam. Attól kezdve, hogy hozzászoktam az adaptáció tényéhez, onnantól én lettem a produkció legnagyobb drukkere, hogy jól sikerüljön. Ha filmrendező lennék, valószínűleg ugyanígy csináltam volna meg. Ezt pedig nem udvariasságból mondom" - mondta el az író.

A cikk a tovább mögött folytatódik!
Hasonló hírek
Távozik Rákay Philip, a közmédia legismertebb vezetője
Négy és fél év után távozik a közmédiából Rákay Philip, aki 2011 januárjában előbb az m1, majd az m2 intendáns-programigazgatójaként, később az MTV Zrt. vezérigazgató-helyetteseként az m1 és az m2 műsorstruktúrájának teljes megújításán dolgozott. 2015. július 1-jével távozik posztjáról - írja a Hírado.hu.

Rákay Philip nevéhez fűződik a többi között a Maradj talpon!, a Gasztroangyal, a Mindenből egy van, a Szálka, avagy Bagi és Nacsa megakad a torkán, a Magyarország, szeretlek!, a Fábry, a Virtuózok vagy épp A Dal című sikerműsorok elindítása, valamint az m2 gyerekcsatornává alakítása. 2013 novemberében az m2 csatorna értéket közvetítő, erőszakmentes tartalma miatt nemzetközi Eutelsat-díjban részesült Velencében.
Rákay Philip műsorvezetőként és kreatív producerként folytatja 2014 januárjában elindított, nagy sikerű történelmi talk show-ját, a Szabadság tér '89-et, amely a rendszerváltoztatás történetét dolgozza fel.

"Nagyon hálás vagyok a sorsnak azért, hogy az elmúlt több mint négy évben az ötleteim egy része megvalósulhatott a közmédiában. Nehéz szívvel hoztam ezt a döntést, ám minden kreatív ember életében eljön az a pillanat, amikor úgy érzi, szüksége van szakmai levegőváltozásra, mert új ötletek megvalósítása, új feladatok és más izgalmas területek várják" - nyilatkozta Rákay Philip.
Hasonló hírek
A nyertes Boogie-ról, a Spoon-ról és a Passed-ről beszélgettünk Rákay Philippel
Szombat este volt A Dal 2015-ös döntője, melyet Boogie nyert meg, így ő mehet majd ki májusban Bécsbe, az Eurovíziós Dalfesztiválra. A műsor után a helyszínen Rákay Philippel, az MTV Zrt. vezérigazgató-helyettesével és egyben a műsor zsűritagjával beszélgettünk. A szakember elmondta, hogy miért jó, hogy Boogie nyert, hogy kinek örült volna még győztesként és hogy miért nem jutott be a legjobb négy közé a Passed. Beszélt az idei újításokról és az ehhez kapcsolódó tapasztalatokról.

Kállay-Saunders András tavaly kiváló helyezést ért el, ötödik lett. Mit gondolsz idén Boogie-nak milyen esélyei vannak?
Az első pillanattól kezdve, amikor megláttam A Dal színpadán, azt gondoltam, hogy van egy olyan adottsága és van benne egy olyan mélység, ami nagyon sok tehetséges előadóból hiányzik, benne viszont ez ott van, képes hatni az emberekre, képes megfogni őket és akár elgondolkodtatni is, és ha ezt a képességet nem csak Magyarországon, hanem az Eurovíziós Dalfesztiválon is - több mint 100 millió néző előtt is kamatoztatni tudja - akkor bármi megtörténhet.
Persze én minden évben óvatos vagyok és el is mondom, hogy nem az a legfontosabb, hogy milyen helyezést érünk el. Természetesen nagyon örültem tavaly Kállay-Saunders András ötödik helyének, ami egy hatalmas teljesítmény volt, de ha tizenötödik vagy huszonötödik lett volna, akkor sem bánkódnék, mert tavaly is azt gondoltam és idén is, hogy egy olyan produkcióval képviseljük Magyarországot, amelyre méltán büszkék lehetünk. Egy olyannal, ami kilóg a sorból egy picit, nem a megszokott Eurovíziós hangulatot hozza és igen mély üzenete van, mely nem vidám és arról szól, hogy nagyon sok ember szenved ebben a pillanatban is a háborúktól, a terrorcselekményektől, emberi kegyetlenségtől és még sok mindentől. Úgy gondolom, egy vidám fesztiválon is fel lehet hívni erre a figyelmet. Sokszor mondják, hogy balsors, akit régen tép, és mi magyarok mindig szomorkodunk, de lehet, hogy ez a mi küldetésünk, hogy helyenként rávilágítsunk emberekkel, művészettel, tehetséggel arra, ami a világban körülöttünk történik.
Ugyanígy örültem volna egyébként, ha a Spoon nyer - ők négy vidám fiatal, akik frissességet sugároznak -, de ugyanannyira örülök most is, hogy egy nagyon tehetséges lány megy, akiből árad valamilyen tisztaság és nagyon jó hírünket viheti a világban.

Folytatás a tovább mögött!
Hasonló hírek
Erősen kezdett a FOX új posztapokaliptikus szitkomja
2020-ban járunk, egy évvel azután, hogy egy vírus végigtarolta a Földet. Már csak Phil van talpon. Ő az utolsó ember. Nem csak az USA-ban, de feltehetőleg az egész bolygón. Nem mindennapi alapvetéssel kezdett vasárnap este a FOX új szitkomja, a The Last Man on Earth, melynek első 2 epizódját nézhette meg az amerikai közönség. Sokan is voltak kíváncsiak a premierre, a komédiát összesen 5,7 millió ember kísérte figyelemmel, 2,3-as demóval. Így a FOX újdonsága lett a 18-49-es férfi nézők legnagyobb kedvence ebben a tévés szezonban eddig. A The Last Man on Earth főszerepében a Saturday Night Live című szkeccsműsor egyik ismert arca, Will Forte látható, aki a szitkomban igencsak leharcolt ábrázattal mutatkozik.
Hasonló hírek
Főiskolás zombival és gyilkos pomponlányokkal támad a CW
A legkisebb amerikai országos csatorna, a CW eddig finomabban közelített a nézőihez, hiszen elsősorban a fiatalabb nőket célozza. Most azonban a tévéadó két olyan sorozattal is jelentkezik, melyekre érdemes felkapnunk a fejünket. Az egyik az iZombie, mely egy DC képregény adaptációja, és egy olyan főiskolás lányról szól, aki élőhalottként tengeti a mindennapjait. A produkció premierje március 17-én lesz, olyan jól ismert, CW-s arcokkal, mint Aly Michalka. A másik újdonság, melynek pilotberendelése még egész friss hír, a Cheerleader Death Squad lesz. Már a cím nagyon beszédes, a történet pedig arról szól, hogy egy volt CIA-ügynök szervez maga köré egy pomponlányokból álló alakulatot, akikkel rendet tesz a rosszfiúk között és megpróbálja visszaszerezni az állását. Az egyik címszereplő leányzót a képen jobb oldalt látható Gia Mantegna fogja alakítani.
Hasonló hírek
Emlékeztető: Titkok és hazugságok premier az AXN-en
Ma (vasárnap), 21:00; Titkok és hazugságok 1x01-02!
Ma (vasárnap éjszaka), 00:55; Titkok és hazugságok 1x01-02! (ism.)

Az amerikai világpremier előtt mutatkozik be az AXN újdonsága, egy kisvárosi krimisorozat, melyben miután egy szobafestő egy kisgyerek holttestére bukkan, maga is bajba keveredik. A Titkok és hazugságok első két részét az AXN premier előtti vetítésén láttuk, premier előtti kritikánk itt olvasható. A produkció 10 részes lesz és siker esetén jöhet a második évad, ami azért veszélyes picit, mert az eredeti, ausztrál verzió 6 epizódos volt mindössze. Ellenben az ABC-n Secrets and Lies címmel bemutatkozó újdonság jól illeszkedik a tévéadó mostani, családias-krimisorozatos hangvételébe. Kiemelkedni azonban várhatóan nem fog.
Hasonló hírek
Szuperhős csapatról szólhat A zöld íjász új testvérsorozata
A képregényes műfaj rajongói már akkor felkapták a fejüket, amikor a DC bejelentette, egy filmbe hozzák össze Supermant és Batmant, akik nagyon fognak harcolni a mozivásznakon. Az viszont, hogy néha a szuperhősök csapatot alkotnak, nem kéne, hogy meglepjen senkit, hiszen ugyancsak a DC-nél ott van az Igazság Ligája, a Suicide Squad, a Marvelnél meg a Bosszúállók. Na, de most a tévében jön hasonló, merthogy a CW úgy döntött, hogy összehozza A zöld íjász és a Flash ütősebb karaktereit, hogy azok egy közös produkcióban rúgják össze a port az ellenséggel. Az egyelőre cím nélküli projektben, ha berendelik, biztosan ott lesz Brandon Routh (Atom), Victor Garber (Firestorm), Wentworth Miller (Captain Cold) és pletykálják Caity Lotzot (Black Canary) is. Ha egészen pontosan akarunk lenni, akkor ez az új széria egy crossover sorozat lesz, melyben további DC hősök is feltűnhetnek.

Az, hogy crossover van A zöld íjász és a Flash között persze nem újdonság, nemrégiben a két szuperhős összetalálkozott, volt is köztük egy egészen élvezhető, parázs csata.
Hasonló hírek
Boggie nyerte meg A Dal 2015-öt
Befejeződött a 2015-ös Eurovíziós Dalfesztivál válogató műsora, A Dal 2015, melyet a papírformának megfelelően Boggie hódított el. A fiatal énekesnő békét propagáló dala mind a zsűrit, mind pedig a közönséget nagyon megvette magának, így szinte hetek óta sejteni lehetett, hogy nem mondjuk a One Directiont utánzó Spoon fog kijutni a 60. alkalommal megrendezésre kerülő világeseményre, Bécsbe. Hogy Boggie dala képes lesz-e felérni a tavaly 5. helyezésig eljutó Kállay-Saunders András teljesítményéhez, az egyelőre még kérdéses. A Parfüm énekesnője azonban internetes szenzációból lett Magyarország képviselője az idei Eurovízión, ami hatalmas teljesítmény, meg kell hagyni. A Wars For Nothing itt hallgatható meg teljes egészében.
Hasonló hírek
Ilyen lehet az RTL Klub új, nagyszabású showműsora
Az RTL Klub lépéséről, miszerint leváltják zászlóshajójuknak és legnézettebb saját gyártásuknak számító műsorukat itt számoltunk be. Az X-Faktor szüneteltetéséről nincs pontos információ, az RTL Klub-os nyilatkozatok alapján lehet, hogy nem fog megszűnni a műsor, de mindenképpen ritkábban, minimum két évente lesz csak képernyőn. Az X-Faktor jövőjével kapcsolatban azonban az sincs kizárva, hogy ha találnak egy sikeresebb formátumot, akkor nem csak ideiglenes szünetre megy ez a tehetségkutató. Az RTL Klub azonban nem maradhat látványos, nagyszabású, saját gyártású showműsor nélkül az ősszel, így a csak énekes tehetségkutató helyére érkezik a közel 50 országban műsoron levő Got Talent magyarországi változata, amiben bárki bármilyen produkcióval elindulhat, ha négy évesnél idősebb.
A műsor, aminek Hungary's Got Talent lesz a címe nagyon hasonló formátum, mint amit a magyar nézők korábban már Csillag Születikként megismerhettek az RTL Klub képernyőjén. A négy évados, egykoron nagyon sikeres és nézett tehetségkutató fénye azonban megkopott és a legutóbbi, 2014 eleji, ötödik évados premiert a nem elég jó felhozatal miatt le is kellett fújni, ezért is meglepetés, hogy az RTL Klub-nál egy ehhez nagyon hasonló formátummal próbálkoznak a tévézés szempontjából legfontosabbnak számító időszakban. A Hungary's Got Talent azonban a külföldi verziók alapján és magából a licenc megkötötte formátum miatt is eltérő lesz a Csillag Születikben megszokott lebonyolítási rendszertől. A hivatalos, magyar szabályokat egyelőre még nem jelentették be, de látva, hogy a két legnagyobb piacon, az Amerikai Egyesült Államokban és az Egyesült Királyságban, azaz az eredeti verziók otthonában milyen is a műsor, nagyjából meg lehet mondani, mire is számítsunk 2015 őszén az RTL Klub képernyőjén.

A cikk folytatása a tovább mögött!
Hasonló hírek
Emlékeztető: A Dal 2015 döntő ma este az M1-en és a Duna World-ön
Ma (szombat) M1, 20:25; A Dal!
Ma (szombat) Duna World, 20:25; A Dal!


Ma este végre kiderül, ki képviselheti hazánkat 2015 május 19 és 23 között, a 60. Eurovíziós Dalfesztiválon, az osztrák fővárosban, Bécsben. A nyolc döntős mellett színpadra lép ma este A Dal tavalyi győztese, Kállay-Saunders András is, így a rendkívül sikeres Runningot újfent hallhatja a közönség. A döntőben nyolc produkció: Csemer Bolglárka "Boggie" és a Wars For Nothing című békehimnusz, Gájer Bálint That's How it goes, Mujahid Zoltán Beside You, a Spoon Keep Marching On, a Passed Mesmerize, Wolf Kati Ne engedj el, Ív Fire, Szabó Ádám Give Me Your Love című dala száll versenybe az Eurovíziós Dalfesztiválon való szereplés jogáért. A legnagyobb esélyes közülük egyértelműen Boggie, meglepő lenne, ha a végén nem ő győzne.
Hasonló hírek
Titkok és hazugságok világpremier előtti kritika: gyerekgyilkosság egy álmos kisvárosban
Március elsején, még az amerikai premier előtt fog bemutatkozni idehaza az AXN új sorozata, a Titkok és hazugságok, mely egy ausztrál produkció adaptációja. A cím alapján pedig a legtöbben arra tippelhetnek, hogy nem kőkemény drámára, hanem inkább egy szappanoperára hajazó szériára érdemes számítani. És részben igazuk is van. Az AXN a krimisorozatot a világpremier előtt mutatta be a magyar sajtónak, az első két részben pedig láttunk gyerekgyilkosságot, egy kétségbeesett apát, akit meggyanúsítanak a bűnténnyel és egy csomó szerelmi vívódást. Az összkép így biztató lett, de korántsem meggyőző.

A Titkok és hazugságok az AXN-en még az amerikai premiert is megelőzve fog bemutatkozni, ennek pedig a családi sorozatok rajongói örülhetnek legjobban. Azok, akik a képernyő előtt ülve szeretnek popcornt rágcsálni, és kikapcsolódni. Az új produkció Secrets and Lies címmel érkezik a tengerentúlon az ABC-re, melyről már egy ideje hajtogatjuk, hogy csak árnyéka önmagának. Hogy mire is gondolunk, amikor ilyen horderejű állításokat teszünk? Arra, hogy a Lost óta el van veszve a csatorna. Nőknek készítenek elsősorban sorozatokat, így a kőkemény drámákat már régóta nem náluk kell keresni. Igaz, hogy két képregényes produkció is érkezett a közelmúltban az ABC-re, a SHIELD ügynökei és az Agent Carter személyében, de még Shonda Rhimes szériáival, a Hogyan ússzunk meg egy gyilkosságot? és a Botrány duóval is azt mondhatjuk, hogy az országos tévécsatorna mindössze árnyéka önmagának.
Biztosan megvan a családi sorozatoknak is a maga piaca, azonban a Broadchurch című brit sorozatban láthattuk, hogy igenis lehet ütős, kisvárosi drámát forgatni a tévébe. A Titkok és hazugságok azonban a láthatóan jó alapanyag ellenére is nagy mellélövés lett. A téma miatt mindenképpen érdemes belenézni az eredetibe, hátha élvezhetőbbre sikerült, de az amerikai adaptáción látszik, hogy egy olyan próbálkozás, amit tán még a készítők se vettek komolyan. A színészek túljátsszák a szerepüket, régen lehetett már ilyen erőlködést látni a képernyőn, szinte érezni lehetett a produkció felütésében az izzadtságszagot. Kicsit még a Született feleségek szappanoperás hangulata is visszainteget a Titkok és hazugságokban, a legfőbb gond viszont az, hogy épp a rossz színészi teljesítmények és a súlytalan rendezés miatt szinte lehetetlen komolyan venni ezt az újdonságot.

A kritika a tovább mögött folytatódik!
Hasonló hírek
Berendelték a Hogyan ússzunk meg egy gyilkosságot? 2. évadát
Nem a megszokott módját választotta az ABC annak, hogy bejelentse, jövőre is képernyőre kerül az idehaza az AXN-en vetített Hogyan ússzunk megy egy gyilkosságot? (How to Get Away With Murder). Az évadzáró után, egy rövid szpot jelezte ugyanis a rajongóknak, hogy ne menjenek sehova, nem kell még kedvenceiktől búcsúzni, a krimi ugyanis ősszel a 2. évadával folytatódik. Kijelenthető tehát, hogy Shonda Rhimes nagyon bevált az ABC-nél, nem csak ez, a kritikusok és nézők által kedvelt széria, de a Botrány is a csatorna alapkövévé vált. A Foreverrel kiegészülve jelenleg a nyomozós sorozatok egész széles palettán képviseltetik magukat az ABC-n.
Hasonló hírek
A Trónok harca 5. évada már biztosan megelőzi a könyveket
Április 13-án folytatódik a magyar HBO-n a Trónok harca, az ötödik évaddal. A kampány pedig tart már egy ideje, kaptunk egy jól sikerült trailert a folytatáshoz, na meg egy posztert, mely alább látható, nagy méretben. Ami azonban ennél sokkal érdekesebb, és fontosabb, hogy a hivatalos promóciós anyag megválaszol egy olyan kérdést, ami már hónapok óta foglalkoztatja a könyvolvasókat. Mi lesz akkor, ha a tévésorozat cselekménye megelőzi a regényekét?

A tovább mögött spoilerekkel folytatjuk!
Hasonló hírek