Friss ajánló(k)
Taxi - 1x08
Barátok közt - 44. h...
Korábbi ajánlók
Hazai nézettség
 43. hét - Az élen végzett a Sztárban sztár fináléja

 42. hét - Csak közepesen hozott az Éjjel-Nappal Budapest

 41. hét - Összeomlott az Édes élet

 Archívum
Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóÚjabb fontos szereplő érkezett a Barátok köztbe
A következő hónapokban számos régi-új szereplő érkezik a Barátok köztbe. Pár napja itt írtuk, hogy három Berényi rokon is érkezik a Mátyás király térre, köztük eredeti karakterekkel, tegnap pedig itt jeleztük, hogy Vili bácsinak újabb gyereke jelenik meg a sorozatban. Péntek este egy újabb arc is megjelent a produkcióban.
Pásztor Tibor színész, több színpadi munka van a háta mögött, Budapesten és vidéken egyaránt. A sorozatban Schneider Tibor alakítja, aki a szintén újonnan érkező Berényi Ágnessel kerül kapcsolatba. Az új karakter először egyáltalán nem kedves Attila és Miklós húgához, de miután a nő említést tesz egy bizonyos pénzösszegről, rögtön barátságosabb lesz. Az, hogy pontosan milyen kapcsolat van köztük, csa ka sorozat következő részeiből fog kiderülni. Tibor nem csak néhány epizód erejéig lesz jelen, a produkció hosszabb távon számol vele.
Hasonló hírek
Beszámoló a Terápia 2. évados díszbemutatójáról
Ritkán fordul elő, hogy az egyszeri tévés újságíró Amerikában érezheti magát egy magyar rendezvényen, az HBO azonban évről-évre képes arra, hogy hasonló bravúrt hozzon össze. Hogy azt érzékeltesse, hogy igenis ünnepélyes megnyitón jár az ember, ahol a sztárokat érdemes fotózni. Ahol a magyar színész is sztárnak érezheti magát. A Társas játék és a Terápia esetében évadról-vadra sikerül ez a csatornának, most éppen Mácsai Pál vezérletével vonult végig a stáb a RAM Colosseum feljáróján, hogy aztán a nagyvásznon láthassa a közönség, ahogy Alföldi Róbert felkonferálását követően új részekkel folytatódik a magyar foteldráma.

Az ünnepélyes díszbemutatón olyan ismert arcok tették tiszteletüket, mint Osvárt Andrea, Oroszlán Szonja, Fluor, vagy éppen az a Halott Pénz, akinek a Farkasok dala című száma kísérte végig a Terápia második évados előzeteseit. A vörös szőnyeges felhajtáson a Társas játékból feltűnt a kétballábas karaktert játszó Gazsó György és a nők kedvence, a jellegzetes orgánummal megáldott Thuróczy Szabolcs, valamint az a Sztarenki Dóra, aki a Terápia első évadának egyik közönségkedvence lett. Sőt, azt mondhatjuk, hogy a szakma is szinte megőrült az HBO fiatal felfedezettjéért, akit a sorozat új évadában Kurta Niké pótolhat. Már, ha hiszünk Mácsai Pálnak, aki a SorozatWikinek is csak dicsérni tudta az idei szezon feltörekvőjét. Cikkünk a sajtótájékoztatóról itt olvasható, érdemes végignézegetni, mert nem csupán a főszereplők javával, de a készítőgárdával is bővebben beszélgettünk a Terápia második évadáról.
A vörös szőnyeges bevonulást követően mindenki elfoglalta a helyét a RAM Colosseum dísztermében, ahol levetítésre került a Terápia új etapjának első öt része. Ezek közül a hétfőt, keddet, pénteket teljes egészében láttuk, míg a szerdát és a csütörtököt mindössze rövidített formában. Erről kritikát is írtunk, mely itt olvasható el, összességében a Terápia új évada kiemelkedik az átlagos magyar tévésorozatok közül, a 6/10-es értékelés erre utal, na meg arra, hogy mindig van hova fejlődni. Még akkor is, ha az irány alapvetően már jó. A vetítést egyébként az X-Faktor egyik mentorja, Alföldi Róbert konferálta fel, aki jóval másként közelítette meg a sorozatot, mint annak idején Hajós András a Társas játékot. Rajta kívül Benda Gergely, az HBO country managere is szóhoz jutott, aki néhány szóban méltatta a stábot, mely a vetítés után fel is vonult a színpadon. Vastaps kísérte a lépteiket, Mácsaiék egyértelműen meggyőzték a nézőket.

Az esemény persze itt még nem ért véget, hiszen folytatódott még a buli. A sztárok, újságírók és meghívott vendégek megtalálhatták számításukat, a RAM Colosseum körfolyosóján ugyanis a Terápia szellemében felállított díszlet, valamint a félig nyitott helyiségben helyet foglaló koktélbár is az HBO sorozatának szellemiségét tükrözte. Abszolút intellektuális környezetben lehetett iszogatni, eszegetni, miközben még a Terápia főszereplői is fel-felbukkantak, akik egy-egy közös fotó, jó szó erejéig bárkivel megálltak beszélgetni. A díszbemutatón jól éreztük magunkat, mindig jó látni, hogy nem csak Hollywoodban áll már egy szinten a tévéipar a filmiparral, a magyar HBO is mindent megtesz azért, hogy minőségi produkciókkal lássa el a nézőket.

A tovább mögött exkluzív fotók láthatóak a Terápia 2. évados díszbemutatójáról!
Hasonló hírek
The Affair: romantikus dráma eddig az év legjobb kábeles újonca
A Showtime-nak nagyon sok jó sorozatot köszönhetünk, ott a Kaliforgia, a Dexter, a Gátlástalanok, a Jackie nővér, többek közt. Mindnek megvan a saját, mással összekeverhetetlen hangvétele. Mégis, a The Affair című egyórás újonc teljesen a derült égből jött villámcsapásként. Pedig már csak a szereplőgárdából lehetett sejteni, hogy itt valami komoly meglepetés készül. Az egyik főszereplő Ruth Wilson, akit a Lutherben is imádtunk, a másik pedig Dominic West a Drótból, ők alakítják azt a felszolgálónőt és kiégett írót, akik egymásba gabalyodnak egy vakáció során. De azért a mellékszereplők se névtelen arcok, West karakterének nejét Maura Tierney játssza a Vészhelyzetből, valamint ott van még a szereplőgárdában Joshua Jackson a Fringe-ből és a Dawson és a haverokból, aki javíthatatlan macsóként tűnik fel a képernyőn. De mégis, miért különleges sorozat a The Affair?
Ami kiemeli a produkciót a romantikus drámák közül, az elsősorban a történetmesélés. A pilot kettéosztottsága nagyon merész húzás. Ennek első felében Noah, az író szempontjából láthatjuk a történéseket, aki igazi csajozógépnek állítja be magát. Majd jön Alison nézőpontja, aki ugyanazokat a szituációkat egészen máshogy látja. A sorozat ezzel is ügyesen játszik, ahogy bemutatja, hogy az egyes emberek miként ferdítenek a dolgokon. Vagy azért, mert rosszul emlékeznek ugyanazokra az eseményekre, vagy pedig azért, hogy önmagukat pozitívabb karaktereknek állítsák be. Az biztos, hogy a The Affairnek nem tesz rosszat ez a kettős nézőpont, illetve az az átívelő szál, ami a visszatekintést mintegy "kötelezővé" teszi a főhősöknek. Amennyiben országos fronton a Hogyan ússzunk meg egy gyilkosságot? az év egyik legpozitívabb élménye, addig a kábeles sorozatok közt ősszel egyértelműen a The Affair emelkedik ki leginkább újoncként.
Hasonló hírek
Új szerződést írtak alá a Trónok harca legnagyobb sztárjai
Azok a színészek, akik eddig csak a Trónok harca 6. évadáig kötötték magukat a sorozathoz, most nagyon örülhetnek, az HBO ugyanis egy évvel meghosszabbította a szerződésüket, egy várható 7. évadra, ráadásul jókora fizetésemelést is kaptak a sztárok. A kvázi középkori produkció főhősei lesznek ezáltal a kábeltelevíziózásban a legjobban fizetett művészek. De kikről is van szó egészen pontosan? Kit Harrington (Havas Jon), Peter Dinklage (Tyrion Lannister), Lena Headey (Cersei Lannister), Emilia Clarke (Daenerys Targaryen), és Nikolaj Coster-Waldau (Jaime Lannister) a legszerencsésebbek, de ugyancsak hasonló szerződésnek - viszont kevesebb fizetésemelésnek - örülhetnek a következő színésznők: Natalie Dormer (Margaery Tyrell), Sophie Turner (Sansa Stark), és Maisie Williams (Arya Stark).

Ezzel mintegy kijelenthető, hogy ők valószínűleg biztonságban vannak, mert megérik majd a 7. évadot. Persze George R. R. Martin világában még így se lehet teljesen biztos akármiben az ember, ugyanis volt már egy-két meglepő haláleset a történetben.
Hasonló hírek
Vili bácsi újabb rokona tér vissza a Barátok köztbe
Tegnap írtunk róla, hogy három Berényi is érkezik a sorozatba. Ebből kettő eredeti szereplő lesz, a Berényi Ágnest alakító Gubík Ági pedig már képernyőn van. Hamarosan pedig egy újabb korábbi karakter jön vissza a Mátyás király térre.
Október elején elsőként írtuk meg, hogy Vili bácsi egyik lánya, Mátyás Ildikó visszatér a sorozatba. Az őt megformáló Janza Kata azóta is szerepel és a következő hetekben is képernyőn lesz. November 10-től az öreg Kertész másik lánya, Kertész Mónika is hazautazik hozzá. A korábban évekig őt alakító Farkasházi Réka egyéb elfoglaltságai miatt nem vállalta a forgatást, így az ő karakterét innentől kezdve Huszárik Kata formálja meg. A történet szerint Kertész Mónika néhány hét erejéig tér vissza sorozatbeli családjához, és most is akkor érkezik, amikor a legnagyobb szükség van rá. Viszont azon túl, hogy ismét a családi gondok hozzák haza, neki is lesz legalább egy, megoldásra váró problémája. (Fotó: RTL Klub)
Hasonló hírek
Romlott apácával és csajozógéppel erősít az Amerikai Horror Story
Lily Rabe (a képen balra) már az Amerikai Horror Story 2. évadában is feltűnt a képernyőkön, ő volt az az apáca, akit megszállt az ördög és mindenféle csalafintaságot követett el a történetben. Na, persze itt a legrosszabb manipulációkra, halálos végkimenetelű tréfákra érdemes gondolni. Most pedig a karakter a Freak Show című negyedik szezonban fog feltűnni. Ez a húzás egyáltalán nem váratlan, hiszen Peppert is láthatta már a közönség az első etapban. Rajta kívül pedig még egy sorozatsztár, Neil Patrick Harris (a képen jobbra) az Így jártam anyátokkalból is tiszteletét teszi a 4. évadban. Ő párjával, David Burtkával együtt szerepel majd a szériában. A korábban Barney Stinsont megformáló sztár nem először működik együtt Ryan Murphyvel, az Amerikai Horror Story atyjával, ők ketten már a zenés Glee-ben is dolgoztak. Elég sikeresen, merthogy emlékezeteset sikerült alakítania Harrisnek ott is.
Hasonló hírek
Az amerikaiak feldolgozzák a spanyol Lostot, érkezhet A Bárka a CW-re
Nagyon jó kérdés, hogy ennek most örülnünk kéne, vagy nem. 2011-ben, az Antena 3 spanyol tévétársaság jóvoltából mutatkozott be Spanyolországban A Bárka, mely majdnem 5 millió embert ültetett a képernyők elé. Az AXN idehaza is bemutatta a szériát, mely rengeteg rajongóra talált. Nem is csoda, hiszen a misztikum, az akció, a dráma és a szerelem egész ügyesen keveredett a produkcióban. Most pedig a legkisebb amerikai országos csatorna, a CW feldolgozza a sikersorozatot. Az adaptációnak a szkriptjét már bekérte a tévéadó, a The Magellan pedig ugyanazzal az alapvetéssel dolgozik majd, mint az eredeti. A Földet elöntötte a víz, és egy tanulókkal teli hajó legénysége próbál meg túlélni az extrém körülmények között. Arra lehet számítani, hogy a CW telinyomja majd "szép" karakterekkel az adaptációt, de ez a spanyol verzióban is így volt, mondjuk.
Hasonló hírek
Földönkívüliek, simlis jogászok, és a női Trónok harca ősszel az AXN csatornáin
Durva felhozatalra számíthatnak a magyar sorozatrajongók, de az AXN-től ez már megszokott, nem? Több amerikai produkciót is elhoz a nézőknek a csatornacsalád, például a Hogyan ússzunk meg egy gyilkosságot? (How to Get Away with Murder), melyben egy csapat simlis egyetemista próbál egy menő professzornőnél állást szerezni. Az újdonság Amerikában közel 15 milliós nézettséget hozott, ezzel az ősz egyik legsikeresebb országos szériája, november 3-án pedig jön 21:00-ás kezdéssel az AXN-re. Rossz csillagzat címmel jön ugyancsak az anyacsatornára a CW-féle Star-Crossed, ebben tinik bukkannak fel, különleges képességekkel, és űrlényekkel megspékelve. Ez egy különös love story lesz, sci-fi környezetbe ültetve, november 8-án, 15:00-kor kezd az AXN-en, és szombatonként lesz látható. De emellett a procedurális sorozatok rajongói is örülhetnek, november 6-tól, 23:00-kor itt a NCIS: Los Angeles 5. évada.
Az AXN Blacken egy olyan sorozat jön novemberben, amiről eddig keveset lehetett hallani. Falco – zsaru a múltból a címe, főszereplője pedig egy zsaru, akit 1991-ben lelőnek, majd 2013-ban tér csak magához. A feladat pedig adott: rendbe rakni az életét. Premier november 10-én. Emellett ugyancsak az AXN férficsatornájára érkezik a Gyilkos elmék: Alapos Gyanú, szintén 10-én. Nagyon érdemes még nézni az Alkonyattól Pirkadatig című szériát is az AXN Blacken, mely novemberben is látható lesz, csütörtök esténként, 22:00-kor. Az AXN White-ra is jön egy komoly újonc, ez a Starz-féle Outlander, amit a legtöbben csak a nőknek szóló Trónok harcaként emlegetnek, és valóban. Minőségi kosztümös drámáról van szó, időutazással, egy szimpatikus hősnővel, és egy jó adag hangulatbombához. Pont az őszi napokon enyhítheti a beálló szürkeséget az Outlander, mely november 14-én, dupla résszel mutatkozik be a csatornán. Novemberben az AXN White-on új részekkel jön a Az uralkodónő (Reign) is, keddenként, 20:50-kor, dupla epizódokkal.
Hasonló hírek
Három Berényi érkezik a Mátyás király térre
A következő hónapokban visszatérő és új szereplők zöme érkezik a Mátyás király térre. Elsőként nézzük a Berényi családot, ahol három rokon is megjelenik. Kedden Berényi Ágnes tűnt fel, ahogy ezt korábban már itt jeleztük, akit Gubík Ági alakít. A szereplőről korábban a sorozatban már sokszor szó volt, de még sosem jelent meg. A történet szerint Berényi Ágnes, Berényi Attila testvére és Miklós féltestvére, de abból a szempontból tökéletes Berényi, hogy semmilyen eszköztől sem riad vissza, ha a céljai eléréséről van szó, így az biztos, hogy feltűnésével jelentősen felkavarja a Mátyás király tér és a Berényi klán tagjainak életét.
Hamarosan visszatér a sorozat egyik korábbi eredeti szereplője. A Berényi Claudiát játszó Ábrahám Edit tavaly márciusban távozott a produkcióból, de azóta már egy rövid időre, a nyári szünet előtt ismét látható volt a Barátok köztben. Edit most ismét visszatér a sorozatba és még idén látható lesz az RTL Klub képernyőjén.
Harmadikként pedig Berényi Zsuzsát megformáló Csomor Csilla is újra Barátok közt lesz. Csillag szintén a produkció eredeti szereplője volt, de már több éve nem szerepelt a sorozatban. Zsuzsa karaktere jövőre tér vissza a Mátyás király térre. (Fotó: RTL Klub)
Hasonló hírek
Másodszor is kinyitja kapuit a Bates Motel a VIASAT6-on
Halloween estéjén debütál a Bates Motel - Psycho a kezdetektől második évada a VIASAT6-on, mely folytatja a jól megszokott thrilleres hangulatot, amiért olyan sok néző tudott rajongani. A főszerepekben visszatér Freddie Highmore, aki a folytatásban is hozza a tini Normant, minden furcsaságával együtt, na meg sorozatbeli anyja, Norma is ott folytatja, ahol abbahagyta, a zseniális Vera Farmigának köszönhetően. A Bates Motel legalább annyira hithű előzménye Hitchcock eredeti alkotásának, a Psychónak, mint amennyire az NBC-n futó Hannibal megfagyasztja a vért a nézőkben. A VIASAT6-on a Bates Motel 2. évada október 31-én, 23:00-kor kezdődik, és péntekenként megy majd végig a 10 részes szezon.
Hasonló hírek
Újabb tévés előzménysztorit kaphat Superman
Az Acélember írója, David Goyer úgy tűnik, hogy marad a piros köpenyes szuperhősnél, ugyanis a hírek szerint a szakember egy tévésorozaton dolgozik. Ennek középpontjában pedig Krypton, azaz Superman szülőbolygója állhat. A DC karakter épp, hogy megúszta Krypton pusztulását, a szülei ugyanis még csecsemőként berakták a jótevőt egy űrhajóba, és ezzel kvázi megmentették Kal-Elt. A CW-n egyszer már futott egy Superman-előzménysorozat, ez az újabb próbálkozás azonban olyan lehet majd, mint a Gotham. Azaz nagyrészt mellőzni fogja a repkedő hőst. Bár, a Gotham esetében ígérgetik, hogy Batman végül fel fog tűnni a képernyőn, itt maximum annyit tudunk elképzelni, hogyha berendelik a szériát, és sikeres lesz, akkor a bolygó pusztulásával fejeződhet be. Bár, kérdéses, mennyire életképes egy ilyen sztori.

Emellett pedig ugye készülőben van egy Supergirl sorozat is, így a DC erősen szorongatja a Marvelt a kisképernyőn, hisz ott van nekik a Flash, A zöld íjász, a Gotham, és a Constantine is többek közt.
Hasonló hírek
43. heti nézettség - Az élen végzett a Sztárban sztár fináléja
A 42. heti nézettség itt olvasható vissza. A 43. héten délután tarolt A Macska, a Tények és az RTL Híradó pedig fej-fej mellett haladt, az egyik 18-49-ben, a másik a teljes lakosság körében nyert négyszer és kapott ki háromszor. Este viszonylag jól hozott a Jóban Rosszban, közepesen a Bumm!, gyengén a Családi titkok és katasztrofálisan az Édes élet. Utóbbi műsor nézettségéről mindent elmond, hogy a vasárnap délutáni ismétlését többen figyelték, mint a hétköznapi új részeket.

Az Éjjel-Nappal Budapest a múlt heti mélypontról valamennyire magához tért és a fiatalok körében újra jó számokat produkált, de teljesben még mindig csak közepes eredményeket ért el. A Barátok közt epizódjai és a Celeb vagyok, ments ki innen! szezonzáró részei jól hoztak.

Kedden éjszaka szép számokkal ment a XXI. század és szerdán tarolt a Házon kívül. Csütörtökön és pénteken ünnepi filmek mentek, mindkét napot fölényesen az RTL Klub nyerte meg. Pénteken volt az M1 komolyzenei tehetségkutatójának, a Virtuózoknak a második része, mely csatornaátlag feletti eredményeket ért el.

Szombaton javult a Játék határok nélkül nézettsége, a teljes lakosságban közel 100 ezerrel. Az X-Faktor ismét jól hozott, de most is jelentősen elmaradt az évad eleji számokhoz képest. Vasárnap gyengén teljesített a Taxi. Tarolt viszont a Sztárban sztár fináléja, mely az X-Faktort is megelőzve újra a legnézettebb volt a héten. Közel 1,7 millióan nézték a döntőt, a célcsoportban (18-49) pedig nagyon magas, 30% feletti közönségarányt produkált. Jól kezdett a Rising Star is, bár nem túl biztató, hogy az adás közben folyamatosan csökkent a nézettsége. (Fotó: TV2)

A tovább mögött az esti nézettségek napokra bontva és a 6 legnézettebb csatorna toplistája.
Hasonló hírek
Emlékeztető: Terápia 2. évadpremier az HBO-n
Ma (hétfő), 21:00; Terápia 2x01!
Hétfő (éjjel), 01:45; Terápia 2x01! (ism.)
Szombat, 23:30; Terápia 2x01! (ism.)
Vasárnap, 09:15; Terápia 2x01! (ism.)

Folytatódik az HBO saját gyártású szériája, az általunk csak foteldrámaként emlegetett Terápia. Ebben visszatér kedvenc pszichológusunk, a Mácsai Pál által alakított Dargay András, akinek a 35 részes második évadban megint csak érdekes páciensei lesznek. Többek között egy pánikbeteg politikus, egy besavanyodott ügyvédnő, egy szertelen egyetemista, de visszatér az első évad házsártos házaspárja, valamint a Csákányi Eszter által játszott Ágnes is, aki András mentorjának is beillik. A Terápia második évados díszbemutatóján mi is részt vettünk, az azt megelőző sajtótájékoztatón pedig a főszereplőkkel, valamint a készítőkkel interjúztunk, mely itt olvasható vissza. Az ünnepélyes esten az HBO levetítette a második szezon első öt részét is, ezekről premier előtti kritika formájában írtunk véleményt, itt. A Terápia idén is hétköznaponként, 21:00-kor lesz látható az HBO-n. (Fotó: HBO)
Hasonló hírek