2016 őszén indult a TV2 Csoport gasztrocsatornája, a Chili TV. A tévéadó neve a TV Paprikát üzemeltető AMC Networks Central Europe Kft. szerint azonban túlságosan is hasonlít az ő csatornájukéra, ezért idén januárban bíróságra mentek és azt kérték a Fővárosi Törvényszéktől, hogy ideiglenesen tiltsa el a TV2-t a Chili TV, valamint a chilitv.hu domain használatától. A bíróság megvizsgálta az esetet és ideiglenes határozatot hozott, mely ellen a TV2 Csoport fellebbezést nyújtott be és azóta is használja a Chili TV nevet és logóját.

Idén áprilisban a Fővárosi Ítélőtábla a korábban meghozott, ideiglenes tiltó határozatot felülvizsgálta és eltörölte, azaz a TV2 Csoport fellebbezését hagyta helyben. Akkor úgy tűnt, az ügy lezárult. Májusban azonban újabb hírek érkeztek, miszerint az AMC védjegyoltalom megsértése miatt is pert indított korábban, melyben a bíróság most hozott ítéletet. A Fővárosi Ítélőtábla mint másodfokú bíróság jogerősen megállapította, hogy a TV2 megsértette az AMC TV Paprika elnevezésű védjegyoltalmához fűződő jogait – írja a 24.hu.

Ez azt jelenti, hogy a TV2 Csoportnak meg kell változtatnia a gasztrocsatornájának, a Chili TV nevét. “A bíróság kötelezi az alperest, hogy a fenti magatartásokat az ítélet kézbesítésétől számított 15 nap alatt hagyja abba, egyben eltiltja a „CHILI TV” szóösszetétel és a „chilitv.tv” domain név fenti szolgáltatások körében történő használatától” – áll a 24.hu cikkében. A cikk megemlíti azt is, hogy a TV2 a védjegyper alatt megkezdte a LiCHI TV név regisztrációját is, arra az esetre ha elveszítenék a pert. A LiCHI a Chili betűinek megcserélése, valamint egy trópusi gyümölcs neve is.

hirdetés
hirdetés

Három díjat kapott a Mellékhatás, újrázott a Séfek séfe, Kiss Ramóna és Tilla a Televíziós Újságírók Díján

Kovács Kokó István életét bemutató sorozatot készít az RTL

Magyarországon még nem vetített NCIS sorozat érkezik a TV2 Csoport egyik csatornájára

Az RTL hamarosan főműsoridőben megismétli Az Árulókat

Ez a 16 vadonatúj produkció kerül be a Disney+ kínálatába áprilisban

Friss hír érkezett az Ázsia Expressz vadonatúj évadával kapcsolatban