.

Nem folytat három ismert sorozatot az RTL

Írta: KTL | 2016. július 14. 23:32
Az elmúlt hetekben több RTL-es sorozat folytatásáról is írtunk és ezt a jövő héten is megtesszük. Most azonban rossz híreket kaptunk a csatornától, melynek nagyon sokan nem fognak örülni. Az RTL Magyarország három ismert sorozatból sem fogja megvenni a következő évadot, így nem folytatódnak - tudta meg a SorozatWiki. A Grace klinika 2006-ban indult az RTL Klubon. Sokáig a Vészhelyzet után volt látható - nagy sikerrel -, de az utóbbi években jelentősen csökkent a nézettsége. A csatorna minden évben elhozta a sorozat új évadát, majd 2013-ban egy hosszabb pihenőre küldte.
Két és fél év után idén januárban indult el A Grace klinika 9. évada és a múlt héten ért véget. Az RTL azonban úgy döntött, hogy nem veszi meg a 10. szezont, így sem az RTL Klubon, sem a kábelcsatornáin nem folytatódik a sorozat. A hazai rajongók utolsó reménye a magyar FOX lehet, mely nemrég elkezdte elölről vetíteni a produkciót, méghozzá napi szinten. Úgy tudjuk, hogy egyelőre 7 évadot vettek meg és arról, hogy ezután folytatják-e, csak később döntenek. Amerikában eddig 12 etap ment le és ősszel érkezik a 13. is. A Vámpírnaplók magyarországi premierje 2010-ben volt az RTL Klubon. Az első két évad ezen a csatornán is került képernyőre, majd 2012-től egy hosszabb szünet következett. A folytatás 2014-ben érkezett meg, de már az RTL kábelcsatornáira. A sorozat 3. és 4. évadai a Coolon és az RTL+ csatornákon egy óra különbséggel, szinte egyszerre voltak láthatóak.
A legutóbbi 5. szezon 2016. januárban indult a Coolon és pár hete fejeződött be. Az RTL Magyarország azonban ennél a sorozatnál is úgy döntött, hogy nem vásárolja meg a 6. évadot, így a Vámpírnaplók sem folytatódik náluk. A szinkronos nézők szintén csak abban reménykedhetnek, hogy később átveszi egy másik csatorna a sorozatot. Amerikában egyébként eddig 7 szezon volt látható és ősszel indul a vadonatúj 8. etap. A Gossip Girl - A pletykafészek 2008-ban indult az RTL egyik legerősebb kábelcsatornáján, a Cool-on. Az első három évadot elsőként itt is mutatták be, majd később az RTL Klubra és az RTLII-re is megérkezett a széria. Másfél év szünet után a Cool helyett az RTLII-n folytatódott a sorozat és a 4. évad egy hónap alatt, napi vetítéssel képernyőre is került.
Ezután ismét egy hosszabb pihenő következett és végül 2015 tavaszán, szintén pár hét alatt a produkció 5. szezonja is képernyőre kerül. Az RTL sajnos ezt a sorozatot sem folytatja, pedig már csak az utolsó évada lenne hátra, mely mindössze 10 részből áll. A tengerentúlon még 2012-ben lement a 6. etap. A Grace klinika és a Vámpírnaplók abbahagyása a rajongók számára biztosan nagyon bosszantó, de ha az RTL számára nem hoz jó nézettséget, akkor talán érhető hogy abbahagyják. Simán van rá esély, hogy később egy-egy másik csatorna átveszi őket és nem több éves lemaradással fogja elhozni az új évadokat. A Gossip Girl esetében viszont nem arról van szó, hogy még több évadnyi epizód lenne hátra, így érthetetlen, hogy miért nem tudják megvenni az utolsó 10 epizódot. (Fotók: RTL Klub)


További hírek

Megérkezett a TV2 új magyar sorozatának első beharangozó videója

Vasárnap új évaddal tér vissza az RTL Klub egyik főzős műsora

Jövő héten szünetre küldi az egyik legismertebb sorozatát az RTL Klub

Újabb műsorváltozás: az RTL fegyverével támad szombaton a TV2Hozzászólások