A Netflix 2016 januárjában indult el Magyarországon, ekkor azonban a legtöbb tartalom még eredeti hanggal és legfeljebb angol felirattal volt megtekinthető. Az elmúlt hónapokban viszont egyre erősebben kezdték el lokalizálni a népszerű online videotárat. Olyan saját gyártású sorozatok váltak magyar felirattal és akár szinkronnal elérhetővé, mint a Stranger Things, a Lucifer, a Sex Education, vagy éppen A Sötét Kristály – Az ellenállás kora. Mára virradóan újabb fontos újítást aktiváltak a Netflixen, ugyanis a teljes kezelőfelület, a címek, a szinopszisok teljesen magyar nyelven is elérhetőek lettek – vette észre az Index.

Jelenleg 72 film vagy sorozat nézhető szinkronosan és 905 további alkotás elérhető magyar felirattal a Netflixen, de az Index cikkéből az is kiderül, hogy a szolgáltatás 190 országban, 32 nyelven érhető el, és 151 millió aktív előfizetéssel rendelkeznek világszerte. Az online videotár egyébként mostanában gyártási szempontból is kezdi felfedezni magának Magyarországot, a The Crown és a The Witcher című szériákat is hazánkban forgatták. Az idén decemberben várható fantasybe ráadásul több magyar színészt is szerződtettek, például A Tanár főszereplőjét, Trokán Nórát. Az első magyar Netflixes sorozat persze még várat magára, de érdemes figyelembe venni, hogy Németországban is csak 2 évvel ezelőtt gyártották le a Dark című misztikus produkciót, pedig a német piac jóval nagyobb nálunk.

A 24.hu arra figyelmeztet, hogy amennyiben a felhasználó magyarra állítja át a teljes felületet, akkor csak azok a tartalmak lesznek elérhetőek a Netflixen, amelyekhez szinkron vagy magyar felirat tartozik. Így a megszokottnál jóval kisebb kínálathoz lehet majd hozzáférni. Azoknak tehát, akik tudnak angolul és eredeti nyelven is szívesen nézik az online videotár alkotásait, nem biztos, hogy megéri a váltás.

hirdetés
hirdetés

16. heti nézettség - Nagy siker lett A renitens 1. évada

Kiderült, hogy mikor ér véget Az álommeló 2. évada az RTL-en

Hétfőtől átalakulnak a TV2 hétköznap estéi

A Star Wars és a Westworld színésznője is csatlakozhatott a Wednesday 2. évadához

Megkapta első előzetesét a TV2-re érkező új drámasorozat, a S.E.R.E.G

Új előzetest kapott a SkyShowtime egyik, igaz események alapján készült minisorozata