A Trónok harca 8. évadának egyik végső csattanója az volt, hogy Havas Jon az utolsó epizódban megölte a zsarnoki uralomra törő Daeneryst. Egy teória szerint a khaleesi hadseregét alkotó Makulátlanok a biztos halálba hajóztak, miután Szürke Féreg úgy döntött, hogy Naath szigetére mennek. Sok rajongót foglalkoztatott azonban, hogy mi lett a megmaradt dothrakiak sorsa? A finálét megnézve erről szinte semmi nem derült ki, a korábbi epizódok alapján azonban az Express rájött a válaszra.

A Makulátlanokat és a dothrakiakat azon kívül, hogy Danyhez hűségesek voltak, semmi nem kötötte össze. Ezért is meglepő, hogy végül a vezetőjük okozta a lovas nemzet vesztét. A 6. évad fináléjában ugyanis a Targaryen nő vérlovasnak kiáltja ki a dothrakiakat, ezt a kötelezettséget pedig életük végéig kirója rájuk. A vérlovasokról azt kell tudni, hogy általában hárman vannak, és ha meghal a vezetőjük, akkor annak testét vissza kell vinniük a fővárosukba, Vaes Dothrakba. Végső csattanóként pedig csatlakozniuk kell a khalhoz a halálban.

Daenerys különösen kegyetlen döntést hozott, ugyanis azzal, hogy egész seregét vérlovassá tette, biztossá vált, hogy amennyiben ő elbukik és meghal, akkor nekik is ugyanazt a sorsot kell vállalniuk. (Fotó: HBO)

hirdetés
hirdetés

16. heti nézettség - Nagy siker lett A renitens 1. évada

Kiderült, hogy mikor ér véget Az álommeló 2. évada az RTL-en

Hétfőtől átalakulnak a TV2 hétköznap estéi

A Star Wars és a Westworld színésznője is csatlakozhatott a Wednesday 2. évadához

Megkapta első előzetesét a TV2-re érkező új drámasorozat, a S.E.R.E.G

Új előzetest kapott a SkyShowtime egyik, igaz események alapján készült minisorozata