Április végén elsőként írtuk meg, hogy másfél hónap kényszerszünet után, komoly óvintézkedések mellett teszt jelleggel újraindult a Barátok közt forgatása, melyről akkor fotósorozatot is bemutattunk. Úgy tudjuk, hogy a kezdeti felvételek rendben lezajlottak és a sorozat új részei azóta is gond nélkül forognak. A rendkívüli intézkedéssekkel és különleges körülmények között készült epizódokhoz most jutott el az RTL Klubos vetítés, az első ilyen epizód hétfőn este lesz látható. A vírushelyzet miatt viszont ideiglenesen két fontos főszereplőt ki kellett írni a szériából – tudta meg a SorozatWiki a produkciótól.

„Hétfőtől kezdődnek azok az epizódok, melyek már a koronavírus-helyzet alatt készültek. Teljesen új munkamenetet alakítottunk ki, mely újdonság volt a stábnak, hisz egész nap maszkban és kesztyűben kellett dolgozni. Ennek következtében többször este 10-ig is forgattunk, az új rendszer viszont biztonságérzetet adott a teljes stábnak és a színészeknek is, így az első napok óvatossága után hamar egy nagyon jó munka alakult ki. A leállás alatt a forgatókönyveket az összes olyan helyen át kellett dolgozni, ahol nagy ölelkezés vagy egyéb fizikai érintkezés volt írva, de látva a kész epizódokat, úgy gondolom, hogy ezek a nézőket nem fogják zavarni. Így nagyon büszke vagyok a teljes csapatra, hogy az újraindulás óta mindenki komolyan vette az óvintézkedéseket és azóta is betartja őket” – mondta Ondruss Ilona, a sorozat producere oldalunknak.

A forgatás folytatásával két veszélyeztetett korban lévő főszereplő viszont nem tért vissza a stúdióba. Ideiglenesen távoztak a Mátyás király térről a Vili bácsi alakító Várkonyi András és a Bözsi nénit játszó Szilágyi Zsuzsa. „Több olyan stábtagunk és színészünk is van, akit az én döntésem nyomán nem engedtünk vissza dolgozni, köztük van Szilágyi Zsuzsa és Várkonyi András. Mindketten már 65 év felettiek és több krónikus betegségük is volt már, így úgy gondoltam, hogy a legminimálisabb mértékben sem kockáztathatjuk az egészségüket. Ennek ellenére a Barátok közt nézői nem maradnak Vili bácsi és Bözsi néni nélkül, ugyanis rendszeresen be fognak jelentkezni videóchaten és telefonon. Első körben néhány hónapig távoznak a Mátyás király térről és amint látjuk, hogy a vírushelyzet tovább mérséklődik, vissza fognak térni a sorozatba” – nyilatkozta a Barátok közt producere a SorozatWikinek.

Júniusban új karakterek és régi főszereplők is meg fognak jelenni az RTL Klub legrégebbi sorozatában. “A Barátok közt megújulása a következő időszakban még jobban látszani fog, melynek része, hogy hosszabb-rövidebb időre több új szereplő is fel fog tűnni a sorozatban és ismerős arcok is újra fel fognak bukkanni, melyek érdekes helyzeteket fognak teremteni a Mátyás király téren” – zárta Ondruss Ilona.

hirdetés

Azt, hogy a történet szerint Bözsi néni és Vili bácsi miért utaznak el hosszabb időre a Mátyás király térről egyelőre nem tudni, ez csak a hétfő esti Barátok köztből derül majd ki. Alább megnézhető a sorozat jövő hét eleji előzetese, melyben látszik, hogy Vili bácsi már videóchaten beszélget a lányával:

hirdetés

Hétfőtől átalakulnak a TV2 hétköznap estéi

A Star Wars és a Westworld színésznője is csatlakozhatott a Wednesday 2. évadához

Megkapta első előzetesét a TV2-re érkező új drámasorozat, a S.E.R.E.G

Új előzetest kapott a SkyShowtime egyik, igaz események alapján készült minisorozata

4 TV2-s műsor folytatását jelentette be Fischer Gábor

Újabb streaming szolgáltató emelheti meg az előfizetés árát