.

"Nem hétköznapi dolog zsarukról vígjátékot készíteni" - interjú a Brooklyn 99 készítőgárdájával

Írta: RaulReal | 2014. április 13. 20:30
Április 4-én bemutatkozott a VIASAT3 jóvoltából a Brooklyn 99 - Nemszázas körzet című új szitkom, amelyben egy rendőrőrs korántsem hétköznapi kalandjait kísérhetjük figyelemmel. És, hogy miért nem hétköznapiak? Hát, mert viccesek. Míg a mozikban szinte mindennapos, hogy buddy cop vígjátékokat forgatnak, addig a tévéképernyőn már nem annyira. A VIASAT3-tól kapott exkluzív anyagunkban megszólalnak a készítők, a főszereplők és arról is beszélnek, hogy "Hatalmas kihívás volt nekünk megalkotni a Brooklyn 99-t, mert ahogy Dannel (Dan Goor - az egyik showrunner, a Szerk.) szétnéztünk a tévés piacon, úgy láttuk, hogy nem igazán volt olyan sorozat, amely zsarukkal humorizálna. Nagyszerű kihívás volt ezért mindez, hiszen legalább 10 milllió-féle helyszínen, minden lehetséges stílusban és hangvételben forognak sorozatok" - mondta el Mike Schur az újságírói kérdésre felelve.
Andy Samberg, aki a főszereplő Jack Peraltát alakítja, ezzel szemben a gyakorlati élményekről beszélt, amik vártak rá: "Örültem neki, hogy egy menő bőrdzsekit hordhatok majd, mindig is lelkesedtem a zsarus vígjátékokért. Nem csak a moziban, de a tévé képernyőjén is" - tette hozzá a színész, majd Schur beszélt egy keveset Peralta karakteréről. "Igen, a legtöbb epizód Jack körül forog. Mindig csinál valami hülyeséget, amire aztán Andre Braugher karaktere mondhat valami olyasmit, hogy "neked meg mi a fene bajod van?" és aztán megy az élet tovább. A sorozat és a történet dinamikája igazából abból jön, hogy Andy karaktere tesz mindenre, az Andre által alakított Captain Holt pedig meg akarja őt változtatni" - tette hozzá Schur. "Azért is van jó dolgunk, mert egy csomó tanácsadónk van. Amikor Jake-nek és a többieknek kitaláljuk a leglehetetlenebb, legdurvább szituációkat, akkor ezek a szakértők csak legyintenek, hogy láttak már keményebbet is. Csináltak már keményebbet" - csatlakozott be Dan Goor, a szitkom másik készítője.
Az interjú során maga a vígjáték helyzete is szóba került. "Sok vita folyik arról, hogy vajon az egyik fajta komédia értékesebb-e a másiknál. De Amerika nagy ország, körülbelül 7000 csatorna ontja magából a saját fejlesztésű tartalmakat, a nevettetés pedig a világon az egyik legszubjektívebb művészeti forma. Nincs másik olyan szórakoztatási ág, amelyben az emberek egyik csoportja ránézne valamire és azt mondanák, hogy igen. Ilyen briliáns dolgot még nem láttam. Míg a másik felük úgy nyilatkozna, hogy ez a legnagyobb hülyeség, amit eddig életemben láttam" - mondta nevetve Schur. Andre Braugher, aki Captain Holtot játssza, úgy fogalmazott, némi előnyt jelentett számára, hogy már korábban is játszott zsarut, de nem sokat. "Egy picit merítettem a korábbi karaktereimből, de a Brooklyn 99 egy teljesen más tészta, mint az eddigiek. Ez egy munkahelyi komédia igazából." "Ahol Jake követi el a legnagyobb galibákat. De azért jó zsaru ő. Hiszen ez megkönnyíti azt, hogy a nézők azonosuljanak vele. Könnyebben megbocsátják neki a hibát, mert tudják, hogy kiemelkedő teljesítményre is képes. Bármilyen szétszórt is legyen egyébként" - tette hozzá Andy Samberg. A VIASAT3-on folytatódnak a Brooklyn 99 - Nemszázas körzet kalandjai, amelyben Jake Peralta és újdonsült főnöke, Ray Holt garantáltan kiteszik majd egymásra a célkeresztet. Persze azért nem annyira komolyan, mint amennyire a bűnözőkre. A szitkom Amerikában két Aranyglóbuszt is bezsebelt, ezzel a 2013/14-es szezon egyik legsikeresebb tévés újonca lett.

További hírek

Másfél perces előzetes a Viasat3 új sorozatához, a Brooklyn 99-hez

Jogában áll hallgatni, azaz indul a Brooklyn 99 - Nemszázas körzetHozzászólások