.

Elkészült a Terápia, az HBO saját gyártású sorozata

Írta: beci4 | 2012. augusztus 15. 20:00
Véget értek a forgatások és az utómunkálatokat is befejezték az HBO legújabb saját gyártású szériáján, a Terápián. Már mi is sokat foglalkoztunk a sorozattal, ezt az eddigi cikkeink is bizonyítják. Most sem tudunk csak úgy elmenni az HBO sajtóközleménye mellett, melyből kiderül, hogy a leforgatott 40 epizód októbertől 8 héten át minden hétköznap kerül képernyőre. További részletek a csatorna anyagában. A Terápia egy izraeli sorozat (Be Tipul) magyar adaptációja. A széria már szinte az egész világon hatalmas sikert aratott: az Israeli Academy Awards minden díját megnyerte, amerikai változata (In Treatment) pedig Emmy- és Golden Globe-díjat is kapott. A közép-európai – román, cseh és lengyel – adaptációk után, a magyar verzió Terápia címmel, 2012 októberétől látható az HBO-n.
A Terápia a pszichoterápia eddig rejtett világát mutatja meg, a történet középpontjában az ötvenes sármos pszichológus, András (Mácsai Pál) és öt páciense áll. A széria különlegessége, hogy a történet jellegéből adódóan a jelenetek többsége egy szobában, egy kanapén és egy fotelben ülve játszódik, ahol a színészek arcjátéka, az apró rezzenések, az egymásra figyelés koncentrációja közvetíti és kelti életre az emberi drámákat. A sorozat azonban jóval többet mutat „egyszerű” lelki történéseknél, a terápia során hétről hétre újabb és újabb titkok kerülnek felszínre a terapeuta és a páciensek múltjából egyaránt – Mácsai Pál szavaival élve a sorozatot krimiszerű izgalmak és dramatikus epizódok jellemzik. A Terápia minden egyes szereplőjét és azok történetét, napokra bontva - videók segítségével - alább ismerheted meg! A Terápia szereplői Hétfőn András régi páciense, Laura (Marozsán Erika) érkezik a rendelőbe, és bevallja terapeutájának, hogy erős vonzalmat érez iránta.
Kedden egy igazi nagymenő üzletember, Máté (Nagy Ervin) keresi fel Andrást, akiben kétely támad, hogy vajon felelős-e a gazdasági válság miatt kirúgott beosztottja tettéért.
Szerdán a 16 éves tornászlány, Zsófi (Sztarenki Dóra) jön terápiára: mindkét karja gipszben, kerékpáros baleset érte, és a biztosító pszichológusi szakvéleményt kér, hogy nem volt-e öngyilkossági szándék a háttérben.
Csütörtökön egy pár, Petra és Tamás (Szamosi Zsófia - Nagy Zsolt) keresi a választ élete talán legnehezebb kérdésére. A munkájában sikeres nő második terhessége ugyanis váratlan helyzet elé állítja az állandó harcban álló házaspárt.
Pénteken András felkeresi tíz éve nem látott mentorát, Ágnest (Csákányi Eszter), és hamar kiderül, hogy a látszólag sikeres és boldog kétgyerekes családapát belső bizonytalanságok gyötrik, és a házassága (Für Anikó) is válságba jutott.
(forrás: HBO Sajtószoba)

További hírek

Jó hír a magyar HBO-tól

Folytatódott az HBO különleges sorozataHozzászólások