A SorozatWiki legújabb Podcast adásában közösen beszélgettem Vidus Gabriellával, az RTL vezérigazgatójával és Kolosi Péterrel, az RTL vezérigazgató-helyettesével és programigazgatójával. A téma pedig a médiavállalat legnagyobb újdonsága, az RTL+ fizetős, reklámmentes streaming szolgáltatója. Elmesélték, hogy mikor kezdtek először gondolkozni az új platformon, mikből állt és mennyi ideig tartott az előkészülete. Elmondták, hogy a szolgáltatás miért pont november közepén indult és miért kommunikálnak máshogy róla, mint a hagyományos tévékről és tartalmaikról. Azt is megkérdeztem, hogy mivel kívánnak versenyezni a Netflix és a többi nagy nemzetközi streamingekkel.

Kolosi Péter és Vidus Gabriella (Fotó: SorozatWiki/Kenderessy Szabolcs)

Vidus Gabriella elárulta, hogy az üzleti tervükben hány évvel számolnak, mire az RTL+ behozhatja a ráfordított befektetést. Elmondta, hogy a streaming saját gyártásokra költött évi több milliárd forintot, a lineáris tévés költségvetésből veszik el, vagy ezen felül fordítanak erre. Kolosi Pétert arról is kérdeztem, hogy az év minden hetén lesz-e majd magyar produkció a felületen és ezek valaha bemutatásra kerülnek-e a tévében. Elárulta, hogy a mostani heti sorozatok kifutása után mennyivel érkezik a következő sorozat, valamint azt is, hogy még hány hazai széria érkezik 2023-ban az RTL+-ra. A vezérigazgató bejelentette, hogy a nagyközönség számára mikor lesz ismert, hogy pontosan hány streaming előfizetőjük van. A médiavállat két legfontosabb vezetője elárulta azt is, hogy mostanra több mint kétszer annyi előfizetőjük lett, mint amit 2022 végéig terveztek.

hirdetés

A műsor már meghallgatható a Soundcloudon, a Spotify-on, az Apple Podcasten, a Google Podcasten, a többi nagy podcast platformon és az alábbi lejátszóval:

hirdetés

Fontos változás lesz az idei Survivorben

Jó hír érkezett Reviczky Gábor betegségével kapcsolatban

Hamarosan véget ér a TV2 vadonatúj realityjének 1. évada

11. heti nézettség - Hétköznap is brutális siker a Zsákbamacska, bezuhant a Drága örökösök

Több év kihagyás után visszatér a Miss World Hungary a Dunára

Berendelték a 20. évadát az egyik népszerű amerikai sorozatnak