A SorozatWiki legújabb Podcast adásában közösen beszélgettem Vidus Gabriellával, az RTL vezérigazgatójával és Kolosi Péterrel, az RTL vezérigazgató-helyettesével és programigazgatójával. A téma pedig a médiavállalat legnagyobb újdonsága, az RTL+ fizetős, reklámmentes streaming szolgáltatója. Elmesélték, hogy mikor kezdtek először gondolkozni az új platformon, mikből állt és mennyi ideig tartott az előkészülete. Elmondták, hogy a szolgáltatás miért pont november közepén indult és miért kommunikálnak máshogy róla, mint a hagyományos tévékről és tartalmaikról. Azt is megkérdeztem, hogy mivel kívánnak versenyezni a Netflix és a többi nagy nemzetközi streamingekkel.

Kolosi Péter és Vidus Gabriella (Fotó: SorozatWiki/Kenderessy Szabolcs)

Vidus Gabriella elárulta, hogy az üzleti tervükben hány évvel számolnak, mire az RTL+ behozhatja a ráfordított befektetést. Elmondta, hogy a streaming saját gyártásokra költött évi több milliárd forintot, a lineáris tévés költségvetésből veszik el, vagy ezen felül fordítanak erre. Kolosi Pétert arról is kérdeztem, hogy az év minden hetén lesz-e majd magyar produkció a felületen és ezek valaha bemutatásra kerülnek-e a tévében. Elárulta, hogy a mostani heti sorozatok kifutása után mennyivel érkezik a következő sorozat, valamint azt is, hogy még hány hazai széria érkezik 2023-ban az RTL+-ra. A vezérigazgató bejelentette, hogy a nagyközönség számára mikor lesz ismert, hogy pontosan hány streaming előfizetőjük van. A médiavállat két legfontosabb vezetője elárulta azt is, hogy mostanra több mint kétszer annyi előfizetőjük lett, mint amit 2022 végéig terveztek.

hirdetés

A műsor már meghallgatható a Soundcloudon, a Spotify-on, az Apple Podcasten, a Google Podcasten, a többi nagy podcast platformon és az alábbi lejátszóval:

hirdetés

Látványos, hosszabb előzetes érkezett az ősszel bemutatkozó S.E.R.E.G című sorozatból

Műsorváltozás: Mégsem megy majd egymás ellen a régi és az új Drága örökösök sorozat

23. heti nézettség - A The Floor lett az elmúlt évek legsikeresebb RTL-es vetélkedője

Hamarosan az RTL-en is látható lesz a Cobra 11 utolsó évada

Kiderült, hogy mikor érkezik az Elit utolsó évada a Netflixre

A 2. évad premierje előtt berendelték a Sárkányok háza 3. szezonját