Tavaly év elején rengeteg változás történt a TV2-nél, melyek közül az egyik legfontosabb a programigazgató leváltása volt. A TV2 műsorrendjének összeállítását Ökrös Gergelyre bízták, míg a kábelcsatornákat Fischer Gáborra. Idén nyáron azonban újabb változások történtek a programigazgatóságon. Részletek a csatorna közleményében:

2017. július 1-től egy személyben Fischer Gábor irányítja a TV2 Csoport közel száz fős programigazgatóságát. A szakember tíz éves televíziós tapasztalattal rendelkezik, számos sikeres kábelcsatorna felépítése és működtetése fűződik a nevéhez. Fischer Gábor 2013 decembere óta dolgozik a TV2-nél, programstratégai vezetőként csatlahkozott a céghez, 2016 februárjától pedig a TV2 Csoport kábelcsatornáinak programigazgatója. Irányítása alatt a tavalyi évben 7 új csatornát indított el a cégcsoport.

A kábelportfólió növekvő eredményeinek köszönhetően a TV2 Csoport és az RTL Magyarország között az átvételkori (2016. január) különbség 9,8 százalékpontról 2,7 százalékpontra csökkent idén júniusra. Májusban pedig a TV2 könyvelt el kimagasló eredményt a teljes lakosság körében, ugyanis teljes napon 11.5% közönségarányt ért el az RTL Klub 11.0%-ával szemben.

hirdetés

A piac fragmentációja és a csatornabővítés miatt a saját gyártású műsorok stratégiai fontosságúak a TV2 Csoport számára, ezért július 1-től Ökrös Gergely igazgatóként felel a kreatív területek munkájáért. Az irányítása alatt dolgozó szakemberek feladata a már jól ismert brandek gondozása mellett, új műsorok és formátumok fejlesztése is.

– Amikor átvettem a cég vezetését, tudtam, hogy két fontos projektre kell párhuzamosan fókuszálni, ezért dedikált vezetőket neveztem ki, irányításuk alatt eredményesen végrehajtottuk az elmúlt 15 év legjelentősebb programinvesztícióját és portfólióbővítését. A struktúra ezért a következő időszak kihívásaihoz igazodva átalakul: Fischer Gábor programigazgatóként, míg Ökrös Gergely kreatív igazgatóként dolgozik tovább. – mondta Dirk Gerkens, a TV2 Csoport vezérigazgatója.

hirdetés

Három díjat kapott a Mellékhatás, újrázott a Séfek séfe, Kiss Ramóna és Tilla a Televíziós Újságírók Díján

Kovács Kokó István életét bemutató sorozatot készít az RTL

Magyarországon még nem vetített NCIS sorozat érkezik a TV2 Csoport egyik csatornájára

Az RTL hamarosan főműsoridőben megismétli Az Árulókat

Ez a 16 vadonatúj produkció kerül be a Disney+ kínálatába áprilisban

Friss hír érkezett az Ázsia Expressz vadonatúj évadával kapcsolatban