Szabó Zoltán, az RTL korábbi marketing és kommunikációs igazgatója februárban távozott a médiavállalattól. A pozíció azóta betöltetlen volt, most viszont bejelentették, hogy ki lesz az utódja. Július közepétől ugyanis Baráth Péter lesz az RTL új marketing és kommunikációs igazgatója. Az új vezető feladatai közé tartozik majd az RTL hosszútávú márkastratégiájának kialakítása és menedzsmentje, a műsorkampányok tervezése és kivitelezésének irányítása, valamint az RTL digitális termékeinek marketing és kommunikációs támogatása. Részletek az RTL közleményében:

hirdetés

Baráth Péter a WWF közép-európai régiós marketingigazgatói posztjáról érkezik a médiavállalathoz. Előzőleg 6 évig vezette a Vodafone Magyarország márka és média igazgatóságát. Telekommunikációs pozíciója előtt pedig vezető tisztségviselője volt DDB Reklámügynökségnek. A szakember korábban Magyar Reklámszövetség alelnöke volt, jelenleg az ügyvezetésének tagja, továbbá az Egyenlítő Alapítvány kurátora. Szakmai pályafutása alatt tucatnyi Effie, Arany Penge és Hipnózis díjat nyertek az általa vezetett szakmai csapatok.

„Új piacokra léptünk be, új struktúrában dolgozunk, ami a marketing terület számára is új kihívásokat jelent. Nagyon örülök, hogy ezekhez a kihívásokhoz egy többkörös kiválasztási folyamat eredményeként egy olyan, tapasztalt marketing-szakemberre találtunk, mint Péter. Izgatottan várjuk a közös munkát!”

– mondta Dudás Gergely, az RTL bevételekért felelős vezérigazgató-helyettese.

„A médiapiac gyors fejlődésében és digitális átalakulásában, valamint a hazai tartalomgyártásban is vezető szerepet játszó RTL Magyarországhoz csatlakozni megtisztelő és izgalmas feladat. A kommunikációs szolgáltatói és hirdetői szektor után most egy modern, professzionális média vállalatnál és kiváló vezető társakkal együtt dolgozni számomra nagyszerű lehetőség”

– nyilatkozta az új pozíció kapcsán Baráth Péter.

hirdetés

Megvan, hogy mikor érkezhet A Gyűrűk Ura előzménysorozatának 2. évada a Prime Videóra

Közönségkedvenc páros főszereplésével készül az NCIS vadonatúj testvérsorozata

Kincsvadászok: Még véget sem ért az első évad, de már a TV2 berendelte a következőt

Napokon belül új évaddal jelenkezik a Spektrum Home egyik beszélgetős műsora

Márciusban vadonatúj telenovella indul a TV2 Csoport egyik csatornáján

Bejelentették, hogy mikor indul Dombóvári István vadonatúj talkshow-vetélkedője