Két héttel ezelőtt kiderült, hogy S.E.R.E.G címmel vadonatúj sorozat készül a TV2-re. A produkció egy iraki háborúban kudarcot valló alezredes katonáról szól. A férfi életét megnehezíti, hogy rossz kapcsolata van az egyetemista fiával, akit szintén bevesznek a seregbe. A főszereplőt Csórics Balázs alakítja, aki korábban a Barátok köztben Vida Rudit formálta meg. A héten a Magyar Honvédség Altiszti Akadémiájának szentendrei bázisán tartották meg a széria sajtótájékoztatóját, ahol több kulisszatitkot is elárultak a szériával kapcsolatban.

hirdetés

Pálinkás Szilveszter főhadnagy a hitelesség érdekében a forgatókönyvet, a forgatást és az utómunkát is felügyeli. Figyel arra, hogy többek közt a ruházat, a fegyverkezelés, az alaki mozdulatok és a katonai terminológiák is a valóságnak megfelelőek legyenek. A színészek emiatt katonai szakmai felkészítést is kaptak a Magyar Honvédségtől, személyesen pedig Pálinkás Szilvesztertől.

„Mindannyian alázattal és érdeklődéssel fogadták a kiképzést. Sokuknál azt éreztem, ha mást pályát választottak volna, nagyszerű katonák lettek volna. A forgatási idő alatt egyfajta bajtársi kötelék is kialakult köztük”

– mondta Pálinkás Szilveszter.

A szakértő – aki szereplőként is részt vesz a szériában – az eseményen elárulta, hogy a Honvédségnél előszeretettel alkalmaznak mozaik, illetve betűszavakat, amelyek megkönnyítik a katonai kommunikációt. A sorozat címe öt angol kifejezést rejt; Service, Excellence, Respect, Ethos, Guidance. Azonban ez kifejezetten a produkció miatt lett kitalálva.

A 6 epizódból álló drámasorozat forgatása tavaly novemberben kezdődött és várhatóan áprilisig tart. A stáb olyan eredeti helyszíneken forgathat, mint a szentendrei Altiszti Akadémia, az újdörögdi és az izbégi lő- és gyakorlótér vagy a Csobánkán található harcászati kiképző bázis. A sorozatban a Magyar Honvédség több haditechnikai eszköze is látható lesz, így például a harcjárművei, a drónjai és a helikopterei is feltűnnek majd benne. A széria idén ősszel indul a TV2-n, azonban a pontos premierdátumról egyelőre nincs információ.

„A két szálon futó cselekmény egyik főhőse Győrbíró Zsolt alezredes, aki öt évvel ezelőtt részt vett egy balul sikerült iraki misszióban. Most irodai munkája van, a szakmai élete és a fiával való kapcsolata sem úgy alakul, ahogy szeretné, de kap egy lehetőséget, hogy ezt az öt évvel ezelőtti hibát jóvá tegye, és újra misszióba juthasson ki. A történet tágabb értelemben valójában a felelősségvállalásról szól, arról, hogyha összehangoltan cselekszünk, csapatban vagyunk, akkor az életben fellépő konfliktusokra minden esetben lehet megoldást találni”

– mondta Helmeczy Dorottya, a széria producere a sorozat történetével kapcsolatban.

hirdetés

Ezek a vadonatúj filmek érkeznek májusban a Netflixre

18. heti nézettség - Pár nap alatt bedőlt a Zsákbamacska 2. évada

24 év után az RTL-en tér vissza a TV2 egykori nagyszabású realityje

Ezek lesznek az HBO Max legnagyobb májusi filmes újdonságai

Pénteken és hétfőn este is műsorváltozás lesz a TV2-n

Kiszivároghatott, hogy melyik hónapban érkezik az Ázsia Expressz 5. évada a TV2-re