December 27-én, hétfőn debütál Az első influenszerek a Spektrumon. A sorozat eredetileg a Spektrum YouTube csatornájára készült, azonban most bemutatják televízión is. A 10 beszélgetés során olyan televíziós személyiségek szólalnak majd meg, akiknek a maguk idejében legalább akkora hatásuk volt az emberekre, mint manapság egy-egy sikeres influenszernek. A műsorvezető, Radnai Péter olyan legendákkal beszélget majd, mint Vitray Tamás, Endrei Judit, Rózsa György, vagy Szinetár Miklós. Részletek az AMC közleményében:

hirdetés

A beszélgetések arra a korszakra fókuszálnak, amikor a televíziónak még különösen nagy jelentősége volt, hiszen a 60-as, 70-es, 80-as években egy zárt politikai rendszerben kizárólag a kevés újságból, a 3 rádiócsatornából, de leginkább a televízióból lehetett információhoz jutni a világról. A mai fiatalok már el sem tudják képzelni, hogy milyen volt a világ mobiltelefon, internet, Google vagy Spotify nélkül. Radnai Péter arra volt kíváncsi, hogy milyen volt úgy televíziót készíteni, amikor még nem voltak külföldi példák, és licenszek, amikor az alkotóknak maguknak kellett kitalálni, hogy vajon mit szeretnének látni a nézők. A riportalanyok kivétel nélkül ugyanolyan újítók voltak, mint a mai televíziósok, csak egy másik történelmi helyzetben, amikor még nem volt verseny, viszont nem voltak külföldi minták sem.

„Az első influenszerek című sorozatban olyan riportalanyokkal beszélgetek, akik meghatározóak voltak a rendszerváltozás előtt. Azok a műsorok, amiket ők készítettek, azok amiket ők mondtak, vagy akár csak az, ahogy ők kinéztek komoly befolyással volt a nézőkre. Mindaz, ami velük kapcsolatos volt, meghatározta a közbeszédet, közízlést, vagyis azt, ami alapján az emberek véleményt alkottak a világról. Ezért lehet őket a mai szóhasználat szerint influenszereknek nevezni”

– mondta Radnai Péter.

A riportalanyok történeteit, illetve visszaemlékezéseit a mai trendeknek megfelelő infografikákkal, és egy mai népszerű fiatal YouTuber, Trunk Tamás DABLTY segítségével tették a fiatalabb generációnak érthetőbbé, befogadhatóbbá.

Premier időpontok a Spektrumon:

  • Vitray Tamás december 27. 10:00 és 19:00
  • Horvát János december 28. 10:00 és 19:00
  • Bánó András december 29. 10:00 és 19:00
  • Endrei Judit december 30. 10:00 és 19:00
  • Rózsa György december 30. 10:30 és 19:30
  • Szinetár Miklós december 31. 10:00 és 19:00
  • Benda László december 31. 10:30 és 19:30
  • Gát György január 1. 10:00 és 19:00
  • Feledy Péter január 1. 10:30 és 19:30
  • Juhász Előd január 2. 10:00 és 19:00
  • Rózsa György január 2. 10:30 és 19:30 (ismétlés)
hirdetés

Három díjat kapott a Mellékhatás, újrázott a Séfek séfe, Kiss Ramóna és Tilla a Televíziós Újságírók Díján

Kovács Kokó István életét bemutató sorozatot készít az RTL

Magyarországon még nem vetített NCIS sorozat érkezik a TV2 Csoport egyik csatornájára

Az RTL hamarosan főműsoridőben megismétli Az Árulókat

Ez a 16 vadonatúj produkció kerül be a Disney+ kínálatába áprilisban

Friss hír érkezett az Ázsia Expressz vadonatúj évadával kapcsolatban