Az egyik olvasónk jelezte, hogy megszakadt az RTL Klub adása és fekete képernyő látható helyette. A csatorna Facebook oldalán 15:41-kor jelent meg az első komment, ami jelezte a hibát és azóta folyamatosan érkeznek a hasonló hozzászólások. 16 óra után nem sokkal a médiavállalat is kiadott egy közleményt, melyből kiderül, hogy súlyos technikai hiba okozza az adásszünetet.

“Az RTL Magyarország központja és az elosztó központ közti fő-és tartalék optikai szál – vélhetően építési munkák miatt – elszakadt. Ez adáskimaradást okoz a lineáris és az online platformon. A hiba elhárításán és a teljeskörű adásszolgáltatás helyreállításán dolgozunk.”

Végeztünk egy gyors felmérést a SorozatWiki szerkesztőségében és néhány ismerősnél, mely azt az eredményt hozta, hogy csak bizonyos szolgáltatóknál nem elérhető az RTL Klub, van ahol pedig csak részben vannak problémák. Azt tapasztaltuk, hogy a Diginél, Vidanetnél, a UPC Dirctnél fekete képernyő várja a csatorna nézőit, a Vodafone-UPC-nél az SD adás elérhetetlen, míg a HD fogható, a Telekomnál és a Telenor MyTV-nél látható a tévéadó, de csatornalogó és korhatár-besorolás nélkül, míg az Invitelnél és az RTL Most online felületén minden rendben működik.

hirdetés

A hiba az RTL Magyarország kábelcsatornáit a gyors felmérésünk szerint nem érinti. Ennek az lehet az oka, hogy míg az RTL Klub adását a médiavállat budapesti székházából, addig úgy tudjuk, hogy a kábeladókat a luxemburgi RTL központjából továbbítják.

Frissítés: Olvasóink visszajelzése szerint bizonyos Telekom és Digis előfizetőknél elérhető az RTL Klub, míg másoknál nem. A PR-Telecomnál van adás, míg a Mindig TV-nél szintén elérhető a tévéadó, de csatornalogó és korhatár-besorolás nélkül. A román Digi és Vodafone előfizetőknél se látnak adást.

Frissítés 2: Több Telekom és Telenor-MyTV előfizető olvasónk jelezte, hogy náluk a délután folyamán fogható volt az RTL Klub, de nagyjából 18 órától már náluk sem elérhető a csatorna, néha visszajön, de a kép és a hang is akadozik. Egy Vodafone-UPC-s olvasónk szerint már 14 órától elment az RTL Klub, nála azóta sem jött vissza.

Frissítés 3.: Az RTL Magyarország 20 óra után nem sokkal közleményben jelentette be, hogy mindenhol helyreállt az RTL Klub adása és nem munkagép, hanem egy gépjárműtűz okozta a súlyos technikai hibát. A csatorna adása 4-6 órán keresztül akadozott egyes helyeken teljesen szünetelt.

hirdetés

Három díjat kapott a Mellékhatás, újrázott a Séfek séfe, Kiss Ramóna és Tilla a Televíziós Újságírók Díján

Kovács Kokó István életét bemutató sorozatot készít az RTL

Magyarországon még nem vetített NCIS sorozat érkezik a TV2 Csoport egyik csatornájára

Az RTL hamarosan főműsoridőben megismétli Az Árulókat

Ez a 16 vadonatúj produkció kerül be a Disney+ kínálatába áprilisban

Friss hír érkezett az Ázsia Expressz vadonatúj évadával kapcsolatban