Ahogy néhány napja jeleztük, az elmúlt két nap nagy bejelentéseket tett a két legnagyobb tévécsatorna üzemeltető médiavállalat. Kedden a TV2 Csoport tartotta meg az őszindító sajtórendezvényét, míg szerdán az RTL Magyarország szervezett nagyszabású sajtóeseményt. A legnagyobb hírekről SorozatWiki elsőként számolt be az elmúlt napokban, sokszor még a bejelentések előtt, de mivel rengeteg posztról van szó, most egy írásban is összefoglaljuk, hogyan és mikkel indul a TV2 és az RTL Klub ősze.

A TV2 augusztus 26-án vált őszi műsorrendre. Onnantól kezdve minden hétköznap 19:10-kor érkezik az Ázsia Expressz 2. évada, reklámokkal együtt nagyjából 1 óra 40 perces adásokkal. A helyszín ezúttal Srí Lanka, India és Thaiföld, a műsorvezető ugyanúgy, mint két éve, Ördög Nóra lesz. A produkcióról itt írtunk bővebben. Az utazós realityt követően 20:55-kor jelentkezik majd Kasza Tibor vadonatúj műsora, a Kapd el, ha tudsz!. A vetélkedő bruttó másfél órás adásidővel lesz majd látható. A produkció után minden hétköznap 22:30-kor az Extrém Activity ismétlése lesz látható.

Szombat este filmeket sugároz majd a TV2, legalábbis szeptember elején még biztosan. Szeptember 1-től, vasárnaponként kerül képernyőre a Sztárban sztár leszek, mely a jól ismert műsor átalakított, tehetségkutató változata. A korábbiakkal ellentétben az új változatban lesznek válogatók, további adások és élő show-k is. Ezeken kívül valamikor az ősz folyamán érkezik egy fogócskázó reality Catch! – Úgyis utolérlek! címmel és jön a Újratervezés című lakás átalakítós műsor is.

Szerdán az RTL Magyarország jóval több műsort jelentett be, mint a konkurens csoport. Már augusztus 12-től elindították a Drága örökösök 2. évadát az RTL Klubon, mely az idei tél és tavasz után, az ősz meghatározó műsora is lesz a csatornán. Az új műsorrend második része kicsit később, augusztus 31-től, a hétköznapi része pedig szeptember 2-án indult. Sok év után először ebben az időszakban nem veszik le a Fókuszt, így az estét azzal kezdik majd.

hirdetés

Azt egyelőre nem tudni, hogy változatlan – egy óránál is hosszabb adásidővel jelentkezik majd – vagy rövidítenek rajta. Utána érkezik az örökösök, valamint további két esti műsor, a Barátok közt és a Love Island. Azt viszont nem tudni, hogy ezek milyen sorrendben és pontosan hánykor lesznek majd láthatóak, ezek várhatóan csak a jövő hét közepén derülnek ki.

Augusztus 31-én, szombat 19:00-kor visszatér a Fókusz, melyet 20 órakor A mi kis falunk 4. évadának premierje követ. Ezen a szombaton 21:05-kor egy különleges adás lesz, A Showder Klub bemutatja – Kiss Ádám önálló show-jával. A rá következő héttől pedig várhatóan ebben az időpontban is Love Island lesz az RTL Klubon.

Az RTL Klub egyetlen egy napot sem hagy saját gyártású műsorok nélkül. Szeptember 1-én, vasárnap 19 órakor folytatódik a Házasodna a gazda, a nyár eleji bevezető adása után, immár normál adásokkal. A visszatérő reality ezután minden vasárnap 20:10-kor érkezik az RTL Klub legújabb magyar sorozata, a Jófiúk. A mi kis falunk alkotóinak új vígjátéka egy idétlen századosról és a két idióta rendőrről szól. Ez lehet az idei év egyik legnagyobb sorozatújdonsága.

Ezután egy harmadik műsorral is jelentkezik az RTL Klub, 21:05-kor érkezik a Love Island első adása. A társkereső reality innentől pedig a hét mind a hét napján látható lesz.

Az ősz későbbi részében pedig jön majd a Nyerő Páros, A Konyhafőnök VIP és az X-Faktor.

hirdetés

Vadonatúj előzetest kapott a jövő hónapban érkező Star Wars sorozat

Még idén érkezik a legújabb Star Wars sorozat a Disney+-ra

Ők lesznek az Adom a napom 3. évadának negyedik hetének vendégei

Ő lett Balogh Levente új asszisztense, megvan Az álommeló 2. évadának nyertese

Kiderült, hogy mikor érkezik az Emily Párizsban 4. évada a Netflixre

Megvan, hogy kik lesznek a Zsákbamacska következő különkiadásának szereplői